When The Wild Wind Blows - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: When The Wild Wind Blows - opinie
jest w tym utworze cos magicznego, nie dostrzeglem tego wczesniej
poza tym z tego co widzialem Dave na koncertach bardzo fajnie modyfikuje swoje solo, wplata w nie takie orientalne klimaty
sam utwór ,bardzo mocarny,nie dostrzeglem tej mocy ,ale to zawsze tak jest u Irons
poza tym z tego co widzialem Dave na koncertach bardzo fajnie modyfikuje swoje solo, wplata w nie takie orientalne klimaty
sam utwór ,bardzo mocarny,nie dostrzeglem tej mocy ,ale to zawsze tak jest u Irons
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

to co Dave wyprawia live na tym utworze to przechodzi ludzkie pojecie
Przedłuża jeden dźwięk 
ale brzmi fajnie
Brzmi mega super! Dodatkowo te migoczace światła tworzą wspaniały efekt
Genialny do grania live, aż łezka się w oku zakręciła. Piękny, piękniejszy nawet od "Tears of the Dragoon", ma wszystkie jego zalety i do tgo rozmach, epickość i po prostu wielkość!
To najlepszy utwór na The Final Frontier. Z tygodnia na tydzień zyskiwał coraz więcej, na żywo mnie zniszczył. Top 10 najlepszych utworów IM z czasów po reunion.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Wszystkie wady wersji studyjnej wersja live wynagradza bardzo, ja pierwszy raz docenilem utwór miesiac po premierze by szybko o nim zapomniec, denerwowal mnie wrecz,ale jak zaczalem sluchac wersje koncertowe od razu pomyslalem ze to moze byc wielkie -i tak bylo
Wypowiadanie sie o Ironach bez zapoznania sie z wersjami live to taka sama glupota jak wypowiadania sie o piwie w kontekscie piwa bezalkoholowego
Iron ma juz tyle utwór,ze nie wiem czy to jest Top 10 czy Top 20, na albumie chyba najlepszy,ale nie znamy Isle of Avalon w wersji live,wiec niewykluczone ze by byl jeszcze lepszy
Wypowiadanie sie o Ironach bez zapoznania sie z wersjami live to taka sama glupota jak wypowiadania sie o piwie w kontekscie piwa bezalkoholowego
Iron ma juz tyle utwór,ze nie wiem czy to jest Top 10 czy Top 20, na albumie chyba najlepszy,ale nie znamy Isle of Avalon w wersji live,wiec niewykluczone ze by byl jeszcze lepszy
Od pierwszego przesłuchania prawie rok temu, "When the Wild Wind Blows" wciąż jest wg mnie najlepszym utworem jaki kiedykolwiek powstał, nie tylko z repertuaru Ajronów 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

przy pierwszych przesłuchaniach nie bardzo mi podchodził, uznałem go za kolejną przydługą kompozycję zespołu, która za jednym zamachem wpada i wypada, jednak gdy się uważnie w niego wsłuchałem i wczytałem w tekst zaczął poczułem nagle "to coś", z każdym przesłuchaniem zaczął u mnie coraz więcej zyskiwać, a usłyszenie go na żywo wystarczyło by stał się moim liderem na TFF 
Genialnie wypada live, ilekroć do tego wracam, aż łezka się w oku zakręci!
polecam to http://www.youtube.com/watch?v=nvgt6CocyKc
IRON MAIDEN
Robi wrażenie.Puszek123 pisze:polecam to http://www.youtube.com/watch?v=nvgt6CocyKc
Podczas solówki Dave'a ciarki przechodzą.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
-
Deleted User 5147
Faktycznie robi wrażenie...genialny jest ten utwór na koncertach.Puszek123 pisze:polecam to http://www.youtube.com/watch?v=nvgt6CocyKc
Zawsze gdy słucham tego balladowego wejścia, z czymś mi się ono kojarzy, z jakąś piosenką(hitem radiowym sprzed 10 lat). Gdzieś, ktoś podał linka do tego utworu, jako inspiracje dla IM. Inne skojarzenie: leśny biwak i stary druh z gitarą
. Aczkolwiek mimo to dla mnie najlepszy z "wolnych" kawałków Dziewicy.
- miechalkov
- -#Prowler

Morderczy klimat. Najbardziej emocjonujący wg. mnie utwór na TFF. Żałuje tylko, że na żywo nie słyszałem, ale świat się nie kończy teraz tylko za rok więc może będzie okazja...
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

ManWhoWalkAlone pisze:Zawsze gdy słucham tego balladowego wejścia, z czymś mi się ono kojarzy, z jakąś piosenką(hitem radiowym sprzed 10 lat). Gdzieś, ktoś podał linka do tego utworu, jako inspiracje dla IM. Inne skojarzenie: leśny biwak i stary druh z gitarą. Aczkolwiek mimo to dla mnie najlepszy z "wolnych" kawałków Dziewicy.
Pewnie chodzi o to:
http://www.youtube.com/watch?v=5ehHOwmQRxU