Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Dream Theater
Dla mnie jest w formie
zresztą był po zatruciu pokarmowym ponownie, to też sporo zmienia.
- blackcocker
- -#Moderator

A czy dla Ciebie kiedykolwiek nie był w formie? 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
Czytałeś, że znowu miał zatrucie? opinie raczej ok są, nikt się nie czepiał wokalu po tych 4 letnich gigach
Another Day korea 99 wtedy nie był w formie 
- blackcocker
- -#Moderator

Ja rozumiem, że miał zatrucie, ale to nie jest pierwszy raz, kiedy po prostu strasznie męczy mnie słuchanie go. To będzie moje pierwsze DT na żywo, a oglądając fragmenty ich koncertów w ciągu ostatnich 5 lat to jest straszna lipa, przynajmniej dla mnie... np. tu nie da się go słuchać: 
https://www.youtube.com/watch?v=rGqQYwNQjgk
https://www.youtube.com/watch?v=rGqQYwNQjgk
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
No Wacken to był lekki klops, ale też podobno był ''chory'' w 2015 był przeziębiony i jechał na antybiotyku. Coś często w tej Europie choruje, ale cóż zrobić. Dzień wczesniej na woodzie bylo lepiej, ale moze wrazenia na koncercie sa zawsze w przypadku ich na plus <przynajmniej u mnie> 
- blackcocker
- -#Moderator

A to ja też tak zawsze mam, że na żywo nie słyszy się aż tylu niedociągnięć, co potem na jakiś nagraniach 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 7649
Oglądanie na YouTube ,a na żywo to alboslutnie inne doznanie, na żywo nie ma miejsca i czasu na analizowanie głosu James a. Po ostatnich nagraniach na ytb muszę stwierdzić,że chłop jest w formie.
-
Deleted User 2259
http://www.rockserwis.pl/serwis.do?menu ... cat=17&l=1
Through Her Eyes <singiel> dostępny w rockserwisie, jak ktoś nie ma to brać. Cena ok 18 pln
Through Her Eyes <singiel> dostępny w rockserwisie, jak ktoś nie ma to brać. Cena ok 18 pln
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 2259
tak jak podejrzewalem styczen luty, James wczoraj w berlinie potwierdzil an evening with w europie. Koncert zajebisty, ale o tym jak wstanę. Wiec wtedy poiwnni juz grac cale sfam, dobranoc
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 7649
-
Deleted User 2259
Czas na mini relacje:
Przed arena wraz z Killersem byliśmy ok 15 godziny jako pierwsi. Kilka godzin minęło na rozmowie z przypadkowymi fanami i jaraniem szlugów. Potem szybkie lanko i wpuszczamy, bieg do drzwi, potem okazuje się, że to nie te, biegniemy na prawo, tam jeszcze chwilę czekamy <bo jeden z supportów ma soundcheck> i bieg do barierek, zajęlismy miejsce centralnie naprzeciwko JP.
Czas na support:
- Andy Mckee - pierwszy raz spotkałem się z tym gitarzystą, koleś gra na akustyku, ma dosyć ciekawą technikę, sam John Petrucci przyglądał się temu koncertowi z boku sceny, a na ostatni wałek na scenę dołaczył sam Jordan, gdzie zagrał swoją partię, co spotkało sie z aplauzem publiki. 6,5/10 za Jordana i za to, że jest fanem DT.
- Vola - Duńczycy kojarzyli mi się trochę z Opeth, jak dla mnie najsłabszy support tego wieczoru, ale źle nie było imo. 5/10, też fani DT.
- Jason Richardson & Lukas Holland - Dziwnie się ogląda muzyków młodszych od siebie mających takie umiejętności, dla mnie najlepszy support tego wieczoru. Świetny klimat, granie w stylu Animals as Leaders <polecam jak ktoś lubi> zabójcze prędkości, to norma w ich przypadku. Jason zapowiedział ,że zaraz wystąpi najlepszy band swiata czyli oczywisce DT, a sam miał fajna dziare na ramieniu <Train of Thought> 7,5/10, bo trochę za krótko grali, i przez pierwszą cześć samego DT ten support był lepiej od nich nagłośniony.
Czas na danie głowne:
Nagłośnienie - 8/10
Ocena ogólna koncertu - 8/10
James LaBrie - miał lekkie niedociągnięcia, ale i tak 80 % całego koncertu wpatrywałem się w JP, więc za dużo się nie wypowiem, genialny High Note podczas As i Am <nie sądziłem, że James potrafi jeszcze wchodzić na takie rejestry> 7,5/10
John Myung - Solidna marka, jedna trochę schowany ze swoim basem na tym gigu - 7,5/10
John Petrucci - 12/10, brak słów, kontakt wzrokowy łapaliśmy ponad 10 razy, JP rzucił nam kostki po koncercie, niestety ochroniarz podał kobietom :> o samej grze nie ma co nawet mówić, wszystko na swoim miejscu.
Mike Mangini - Mike z trasy na trasę gra coraz lepiej, sound potężny, widać, że gra sprawia mu zabawę, jak dla mnie najlepszy od jakiegoś czasu muzyk live DT. 9/10 zaraz za JP oczywiscie.
Jordan Rudess - Jordan wydawał się jakiś taki nieobecny? trochę znudzony <ile razy można grać te same wałki> wiek też robi powoli swoje 6/10
Czas na kompozycje:
Untethered Angel - fajny otwieracz, muszę się z nim jeszcze obejść live, bo kilka gigów przede mną.
A Nightmare to Remember - Dalej uważam ten kawałek za jeden z najgorszych utworów DT, ale ta wersja mi wyjątkowo leżała, chyba nawet bardziej niż MP za garami.
Fall Into the Light - kapitalne wykonanie, mam smaka na więcej.
Peruvian Skies - Jeden z najpiękniejszych kawałków na koncercie <wiadome stare DT wymiata najbardziej> odpalenie zapalniczek, James miał tutaj trochę roboty, genialne solo JP, dobrze, że miałem pampersa
Barstool Warrior - najlepszy moim zdaniem wałek z płyty, na gigu tak średnio mnie przekonał, może dlatego, że wtedy walczyłem trochę z bólem nóg, i pamiętam go troszkę słabiej niż resztę.
In the Presence of Enemies, Part I - Fajne wykonanie, ale słyszałem lepsze. Ten podest ze schodkami robi epickie wrażenie.
The Dance of Eternity - Jedyny instrumental, który troszkę mi się przejadł już live. Zagrany z chirurgiczną precyzją, ale najbardziej poza nowościami czekałem na...
Lie - mój 2 ukochany wałek z legendarnego Awake, James podołał wokalnie, ale zadyszka leciutka była
kilku maniaków szalało na całego, końcowe drugie solo to absolutny top koncertu, prawie się poryczałem, ale z obu stron miałem fanki koło siebie, więc nie chciałem wyjść na miękką fajkę
Pale Blue Dot - kosmiczny utwór, na żywo rozwala jeszcze bardziej niż na płycie, mam nadzieję, że kolejna wykonania, które za niedługo usłyszę będą jeszcze smaczniejsze.
As I Am - Trochę mi się przejadł już ten kawałek, jest tyle fajnych wałków na ToT które mogliby odkurzyć, a oni jadą na prawie każdej trasie z tym wałkiem, ale wykonanie bardzo mi się podobało, może dlatego, że nie było wplecionego Enter Sandman tym razem.
Z fantów nic nie wpadło, poza Tourbookiem. Na zespół nie czekaliśmy, z 3 względów; spotkałem ich już dziesiątki razy, i nie miałem wielkiego ciśnienia, wystarczy , ze JP puści mi oczko podczas gigu
, byliśmy trochę styrani i nie tak duzo czasu do powrotnego autobusu. No i ostatnie nie wiadomo było ,czy wyjdą. Za niedługo kolejne gigi. Pozdrawiam mojego towarzysza podróży Killers54 - działo się 
Z tym pampersem to żartowałem
Przed arena wraz z Killersem byliśmy ok 15 godziny jako pierwsi. Kilka godzin minęło na rozmowie z przypadkowymi fanami i jaraniem szlugów. Potem szybkie lanko i wpuszczamy, bieg do drzwi, potem okazuje się, że to nie te, biegniemy na prawo, tam jeszcze chwilę czekamy <bo jeden z supportów ma soundcheck> i bieg do barierek, zajęlismy miejsce centralnie naprzeciwko JP.
Czas na support:
- Andy Mckee - pierwszy raz spotkałem się z tym gitarzystą, koleś gra na akustyku, ma dosyć ciekawą technikę, sam John Petrucci przyglądał się temu koncertowi z boku sceny, a na ostatni wałek na scenę dołaczył sam Jordan, gdzie zagrał swoją partię, co spotkało sie z aplauzem publiki. 6,5/10 za Jordana i za to, że jest fanem DT.
- Vola - Duńczycy kojarzyli mi się trochę z Opeth, jak dla mnie najsłabszy support tego wieczoru, ale źle nie było imo. 5/10, też fani DT.
- Jason Richardson & Lukas Holland - Dziwnie się ogląda muzyków młodszych od siebie mających takie umiejętności, dla mnie najlepszy support tego wieczoru. Świetny klimat, granie w stylu Animals as Leaders <polecam jak ktoś lubi> zabójcze prędkości, to norma w ich przypadku. Jason zapowiedział ,że zaraz wystąpi najlepszy band swiata czyli oczywisce DT, a sam miał fajna dziare na ramieniu <Train of Thought> 7,5/10, bo trochę za krótko grali, i przez pierwszą cześć samego DT ten support był lepiej od nich nagłośniony.
Czas na danie głowne:
Nagłośnienie - 8/10
James LaBrie - miał lekkie niedociągnięcia, ale i tak 80 % całego koncertu wpatrywałem się w JP, więc za dużo się nie wypowiem, genialny High Note podczas As i Am <nie sądziłem, że James potrafi jeszcze wchodzić na takie rejestry> 7,5/10
John Myung - Solidna marka, jedna trochę schowany ze swoim basem na tym gigu - 7,5/10
John Petrucci - 12/10, brak słów, kontakt wzrokowy łapaliśmy ponad 10 razy, JP rzucił nam kostki po koncercie, niestety ochroniarz podał kobietom :> o samej grze nie ma co nawet mówić, wszystko na swoim miejscu.
Mike Mangini - Mike z trasy na trasę gra coraz lepiej, sound potężny, widać, że gra sprawia mu zabawę, jak dla mnie najlepszy od jakiegoś czasu muzyk live DT. 9/10 zaraz za JP oczywiscie.
Jordan Rudess - Jordan wydawał się jakiś taki nieobecny? trochę znudzony <ile razy można grać te same wałki> wiek też robi powoli swoje 6/10
Czas na kompozycje:
Untethered Angel - fajny otwieracz, muszę się z nim jeszcze obejść live, bo kilka gigów przede mną.
A Nightmare to Remember - Dalej uważam ten kawałek za jeden z najgorszych utworów DT, ale ta wersja mi wyjątkowo leżała, chyba nawet bardziej niż MP za garami.
Peruvian Skies - Jeden z najpiękniejszych kawałków na koncercie <wiadome stare DT wymiata najbardziej> odpalenie zapalniczek, James miał tutaj trochę roboty, genialne solo JP, dobrze, że miałem pampersa
Barstool Warrior - najlepszy moim zdaniem wałek z płyty, na gigu tak średnio mnie przekonał, może dlatego, że wtedy walczyłem trochę z bólem nóg, i pamiętam go troszkę słabiej niż resztę.
In the Presence of Enemies, Part I - Fajne wykonanie, ale słyszałem lepsze. Ten podest ze schodkami robi epickie wrażenie.
The Dance of Eternity - Jedyny instrumental, który troszkę mi się przejadł już live. Zagrany z chirurgiczną precyzją, ale najbardziej poza nowościami czekałem na...
Lie - mój 2 ukochany wałek z legendarnego Awake, James podołał wokalnie, ale zadyszka leciutka była
Pale Blue Dot - kosmiczny utwór, na żywo rozwala jeszcze bardziej niż na płycie, mam nadzieję, że kolejna wykonania, które za niedługo usłyszę będą jeszcze smaczniejsze.
As I Am - Trochę mi się przejadł już ten kawałek, jest tyle fajnych wałków na ToT które mogliby odkurzyć, a oni jadą na prawie każdej trasie z tym wałkiem, ale wykonanie bardzo mi się podobało, może dlatego, że nie było wplecionego Enter Sandman tym razem.
Z fantów nic nie wpadło, poza Tourbookiem. Na zespół nie czekaliśmy, z 3 względów; spotkałem ich już dziesiątki razy, i nie miałem wielkiego ciśnienia, wystarczy , ze JP puści mi oczko podczas gigu
-
Deleted User 7649
super relacja,dzieki stary!Invader pisze: ↑ndz cze 30, 2019 12:48 am Czas na mini relacje:
Czas na support:
Czas na danie głowne:
Nagłośnienie - 8/10
Czas na kompozycje:
Peruvian Skies - Jeden z najpiękniejszych kawałków na koncercie <wiadome stare DT wymiata najbardziej> odpalenie zapalniczek, James miał tutaj trochę roboty, genialne solo JP, dobrze, że miałem pampersa![]()
Lie - mój 2 ukochany wałek z legendarnego Awake, James podołał wokalnie, ale zadyszka leciutka byłakilku maniaków szalało na całego, końcowe drugie solo to absolutny top koncertu, prawie się poryczałem, ale z obu stron miałem fanki koło siebie, więc nie chciałem wyjść na miękką fajkę
![]()
Z fantów nic nie wpadło, poza Tourbookiem. Na zespół nie czekaliśmy, z 3 względów; spotkałem ich już dziesiątki razy, i nie miałem wielkiego ciśnienia, wystarczy , ze JP puści mi oczko podczas gigu, byliśmy trochę styrani i nie tak duzo czasu do powrotnego autobusu. No i ostatnie nie wiadomo było ,czy wyjdą. Za niedługo kolejne gigi. Pozdrawiam mojego towarzysza podróży Killers54 - działo się
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobra relacja, pozdro wariaty
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na fali Prog in Park siadam i chce przerobić cala dyskografie DT, może tym razem się uda
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak możesz nam too zrobic