Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
Pamiętam, że jak przebijałem się przez dyskografię Megadeth to The World Needs A Hero wydało mi się strasznie wymuszone. Bez życia, bez radości, bez żadnej CHĘCI grania tego co tam skomponowano. Numery też mnie specjalnie nie porwały (poza jednym Return To Hangar i może Moto Psycho). Jakby Mustaine wiedział, że musi nagrać metalowy album ale nie miał za bardzo pomysłu jak się za to zabrać. Cenię sobie CtE i YA za hity i miejscami bardzo dobre melodie. Tutaj zabrakło zarówno zdecydowania i tych powyższych.
No właśnie. Zabrakło zdecydowania. Albo robi się album melodyjny i nie sili się na napierdalankę, albo robi się metalową miazgę szybką czy wolną, ale ma gnieść. Oczywiście na płycie z melodyjnymi kawałkami może być też thrash, ale nic na siłę. WNAH to album zrobiony na siłę, z nowymi muzykami, którzy grali co im Mustaine kazał nuta w nutę, byle przypadkiem nie wyszło kolejne Risk. Efekt nie może być zaskoczeniem i faktycznie dla mnie nie był. W dodatku ta koszmarna produkcja. Najgorsze Megadeth.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Risk też jest na siłę.
I dlatego też nie jest to wybitna płyta. Ale przynajmniej ma dobrą produkcję i parę melodii jednak pamiętam.
Risk jest turbo na siłę ale ma jakiś tam sznyt chociaż. Sznyt które mi pasuje w zerowym stopniu ale jest przynajmniej JAKIŚ. The World Needs A Hero nie może się zdecydować jaki ma być.
https://www.blabbermouth.net/news/megad ... metallica/ 
na dniach spodziewajmy sie sprawy wytocznej Juniorowi
na dniach spodziewajmy sie sprawy wytocznej Juniorowi
Herezja i abominacja! Jak śmiał!Karl pisze: ↑czw wrz 17, 2020 5:48 pm https://www.blabbermouth.net/news/megad ... metallica/
na dniach spodziewajmy sie sprawy wytocznej Juniorowi![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Vorgel coś śpi, to ja sobie pojadę dalej
The System Has Failed
1. Blackmail the Universe - 7.5/10
2. Die Dead Enough - 7.5/10
3. Kick the Chair - 7/10
4. Scorpion - 7/10
5. Tears in a Vial - 8/10
6. I Know Jack - /10
7. Back in the Day 10/10
8. Something Im Not - 5.5/10 - byłoby niżej, ale to diss na Larsa, wiec zawsze coś
9. Truth Be Told - 5/10 (byłoby 4/10, ale końcówka numeru super)
10. Of Mice and Men 4/10 (tylko przejścia ratują)
11. Shadow of Deth 7/10
12 My Kingdom 3/10 brzmi jak odrzut z CtE
Mocna płyta, bardzo dobry heavy metal. Bardzo dobry balans lekkości, riffów i świetne solówki Polanda.
The System Has Failed
1. Blackmail the Universe - 7.5/10
2. Die Dead Enough - 7.5/10
3. Kick the Chair - 7/10
4. Scorpion - 7/10
5. Tears in a Vial - 8/10
6. I Know Jack - /10
7. Back in the Day 10/10
8. Something Im Not - 5.5/10 - byłoby niżej, ale to diss na Larsa, wiec zawsze coś
9. Truth Be Told - 5/10 (byłoby 4/10, ale końcówka numeru super)
10. Of Mice and Men 4/10 (tylko przejścia ratują)
11. Shadow of Deth 7/10
12 My Kingdom 3/10 brzmi jak odrzut z CtE
Mocna płyta, bardzo dobry heavy metal. Bardzo dobry balans lekkości, riffów i świetne solówki Polanda.
Z ocen mi wynika, że raczej średnia niż mocna, ale jako, że w przeciwieństwie do Invadera nie jestem fanem średniej, to rozumiem, że słuchać się może dobrze mimo, że część kawałków jest przeciętna.
Nie słuchałem jej chyba nigdy.
Nie słuchałem jej chyba nigdy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Świetny album z takimi hitami jak Scorpion czy Die Dead Enough. Jest tylko jeden cienki numer- Of Mice and Men. Najlepszy Megadeth w XXI wieku.
-
Deleted User 2259
Najlepszy w 21 wieku prawda, chociaz ja Mice akurat lubię. My Kingdom mi tylko nie lezy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

U mnie średnie nie mają sensu, bo jak mi się coś nie podoba to wale 4/10 i się nie przejmuje
Mysle, że mogłaby ci podejsc ta płyta.
The System Has Failed
1. Blackmail the Universe 7/10
2. Die Dead Enough 10/10
3. Kick the Chair 7/10
4. The Scorpion 8/10
5. Tears in a Vial 8.5/10
6. I Know Jack /
7. Back in the Day 6/10
8. Something Im Not - 6.5/10
9. Truth Be Told - 6/10
10. Of Mice and Men 7/10
11. Shadow of Deth 7/10
12 My Kingdom 5/10 (Youthanasia part 2, niemal autoplagiat)
Album dość zaskakujący nie tylko obecnością po latach Chrisa Polanda. Mustaine wraca czasem do lat chwały, do tego co prezentował na Rust in Peace vide Kick the Chair (czuć wpływ Take No Prisoners). To cieszy. Nie ma w tym dawnego wigoru i świeżości, ale jest dojrzałość i profesjonalizm. No i w końcu porządne thrashowe Megadeth, czasem skręcające w rejony tradycyjnego heavy metalu. Najrówniejsza płyta z wszystkich albumów Megadeth wydanych w XXI wieku.
7/10
1. Blackmail the Universe 7/10
2. Die Dead Enough 10/10
3. Kick the Chair 7/10
4. The Scorpion 8/10
5. Tears in a Vial 8.5/10
6. I Know Jack /
7. Back in the Day 6/10
8. Something Im Not - 6.5/10
9. Truth Be Told - 6/10
10. Of Mice and Men 7/10
11. Shadow of Deth 7/10
12 My Kingdom 5/10 (Youthanasia part 2, niemal autoplagiat)
Album dość zaskakujący nie tylko obecnością po latach Chrisa Polanda. Mustaine wraca czasem do lat chwały, do tego co prezentował na Rust in Peace vide Kick the Chair (czuć wpływ Take No Prisoners). To cieszy. Nie ma w tym dawnego wigoru i świeżości, ale jest dojrzałość i profesjonalizm. No i w końcu porządne thrashowe Megadeth, czasem skręcające w rejony tradycyjnego heavy metalu. Najrówniejsza płyta z wszystkich albumów Megadeth wydanych w XXI wieku.
7/10
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tylko 6 dla Back in the Day??
A co tam jest poza tym, że to szybki kawałek?
Ustawiłem sobie na jutro do posłuchania. Zobaczymy jak podejdzie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Trzeba też zwrócić uwagę na świetne wokale rudego, jedna z najlepiej zaśpiewanych płyt Mega, poza jękami w Of Mice and Men.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Otwierający riff? Świetny wokal, zwłaszcza w tej drugiej części numeru. No i "Oooooooooo". Dużo masz w Megadeth "Ooooooooo"? Kazde nalezy cenić.
Ale po co Ci ooooooo u Megadeth skoro masz zespół, który się w tym specjalizuje