a Modest Mouse warto?panzerschreck pisze:Nie znam się, ale protoplastów zawsze warto- The Smiths, The Stone Roses, Pixies, Pavement.
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Warto, "Good News for People Who Love Bad News" bardzo lubięsyzygy pisze:a Modest Mouse warto?panzerschreck pisze:Nie znam się, ale protoplastów zawsze warto- The Smiths, The Stone Roses, Pixies, Pavement.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- Elevatorman
- -#Clansman

Primordial ?
niech zacznie od innego, bo ostatni to jest taka wisienka na torcie.
Osobiście lubię wszystkie poza debiutem. Ale fakt ... To the Nameless Dead to jest TA potęga TEGO BATHORY
Osobiście lubię wszystkie poza debiutem. Ale fakt ... To the Nameless Dead to jest TA potęga TEGO BATHORY
Jazz is not dead, it just smells funny.
cudna jest ta płyta, wreszcie coś mnie ruszyło... dzięki Cipanzerschreck pisze:Warto, "Good News for People Who Love Bad News" bardzo lubię
Slucham sobie jeszcze Moon & Antarctica, też niezłe, ale już ciężej się słucha troszkę
Good News.. takich płyt potrzebuję- świeżość, wreszcie coś innego...
This Devil's Workday- jaki zajebisty odlot
Satin In A Coffin, Float On, Dance Hall... itd. itp, siadła w 100%, aż się dziwię poniekąd
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Super, cieszę się, że dobrze trafiłemsyzygy pisze:cudna jest ta płyta, wreszcie coś mnie ruszyło... dzięki Cipanzerschreck pisze:Warto, "Good News for People Who Love Bad News" bardzo lubię
Slucham sobie jeszcze Moon & Antarctica, też niezłe, ale już ciężej się słucha troszkę![]()
Good News.. takich płyt potrzebuję- świeżość, wreszcie coś innego...
This Devil's Workday- jaki zajebisty odlot![]()
Satin In A Coffin, Float On, Dance Hall... itd. itp, siadła w 100%, aż się dziwię poniekąd
A jak jeszcze nie masz czego słuchać, to, tak nieproszony, zachęcam do zapoznania się z Monster Magnet "Powertrip". Nic wspólnego to z Modest Mouse nie ma, ale myślę, że mogłoby Ci się spodobać, a w jednym z ich teledysków pojawia się nawet Twiggy Ramirez
kiedys próbowałem, ale jakoś bez echa przeszłopanzerschreck pisze:A jak jeszcze nie masz czego słuchać, to, tak nieproszony, zachęcam do zapoznania się z Monster Magnet "Powertrip"
I jak masz jeszcze jakieś propozycję, to wal śmiało, tym razem proszony
a ja mam wrażenie że fascynacja modest mouse mija szybciej niż się zaczyna
zaobserwowane na kilku przypakach, również moim. ale Float On nadal moim ulubionym kawałkiem z Guitar Hero 
a co do tematu... My Morning Jacket. warto w ogóle?
a co do tematu... My Morning Jacket. warto w ogóle?
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No to chyba zły dzień, bo tego nie można nie polubićsyzygy pisze:kiedys próbowałem, ale jakoś bez echa przeszłopanzerschreck pisze:A jak jeszcze nie masz czego słuchać, to, tak nieproszony, zachęcam do zapoznania się z Monster Magnet "Powertrip"Ale może zły dzień miałem, albo coś, mogę spróbować.
I jak masz jeszcze jakieś propozycję, to wal śmiało, tym razem proszony
http://www.youtube.com/watch?v=dscfeQOMuGw&feature=fvst
Albo tego (to może nawet bardziej Ci podejdzie, choć z płyty nieco trudniejszej w odbiorze):
http://www.youtube.com/watch?v=aKj5cJ9_ ... re=channel
Próbuj
A tak poza tym to teraz mi się nasuwa jeszcze, bo aktualnie słucham- zarzuć sobie Killing Joke, też nie ma opcji żebyś nie polubił:
http://www.youtube.com/watch?v=LL_U5GSUBpw
Aczkolwiek wcześniejsze rzeczy, z lat 80 jak najbardziej warte uwagi, choć to inne granie, ale debiut też koniecznie bierz.
No i oczywiście to co Ci wyżej polecałem, debiut The Stone Roses pozycja obowiązkowa
Coś w tym jest, całość ich dyskografii jakoś mnie nie elektryzuje już, choć akurat do "Good News..." lubię sobie czasem wrócić. W ogóle z takim graniem mam problem ostatnio, jak jeszcze ze 2 lata temu przekopywałem się przez jakieś niezalskie wynalazki, a miałem kryzys z metalem, tak teraz mam dokładnie odwrotnieMatek pisze:a ja mam wrażenie że fascynacja modest mouse mija szybciej niż się zaczynazaobserwowane na kilku przypakach, również moim. ale Float On nadal moim ulubionym kawałkiem z Guitar Hero
![]()
no do tego się nadaje jak najbardziejpanzerschreck pisze:Coś w tym jest, całość ich dyskografii jakoś mnie nie elektryzuje już, choć akurat do "Good News..." lubię sobie czasem wrócić.
ja uważam że MM potrafi poprostu zmęczyć. zachwyt początkowy szybko mija. jak było to dla mnie 'nowe' to podobało mi się wszystko. z czasem coraz więcej elementów mnie drażniło. na dzień dzisiejszy nie lubię nawet tego specyficznego wokalu
Mi się Moon już słabiej podoba, ale najnowsza chyba też mi siądzie, raz słuchałem. Raz też przesluchałem The Lonesome Crowded West- oceny na RYM świetne, ale u mnie się na jednym przesłuchaniu skończy. Ponad godzinna męczarniapanzerschreck pisze:Coś w tym jest, całość ich dyskografii jakoś mnie nie elektryzuje już, choć akurat do "Good News..." lubię sobie czasem wrócić.
Marley? Składankę jakąś sobie skołować?
Snoop Dogg? Może być R&G: Rhythm & Gangsta- The Masterpiece? Drop It Like it's Hot wpadło mi w ucho strasznie
Snoop Dogg? Może być R&G: Rhythm & Gangsta- The Masterpiece? Drop It Like it's Hot wpadło mi w ucho strasznie
- Elevatorman
- -#Clansman

Public Enemy z takich rzeczy posłuchaj 
-
Deleted User 4432
dorwałem jakiś czas temu mocno już styrane "within the realm of a dying sun " dead can dance. pierwsza część z gościem na wokalu bardzo mi się podoba , świetny klimat , niektóre motywy kojarzą mi się z soundtrackiem do hom&m . natomiast druga część z kobiecym śpiewem już tak nie bardzo mi podchodzi . utwór cantara (czy jakoś tak ) wręcz irytuje .
co byście polecali z ich dyskografii w związku z tym co napisałem ?
co byście polecali z ich dyskografii w związku z tym co napisałem ?
David Bowie ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Outside nie za długie jak na początek? Nie lepiej coś z ostatnich rzeczy, jak Heathen, czy Reality?