Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: Wywiady i newsy

Post autor: dostoevsky »

Kolejna recenzja track-by-track:
http://www.jedbangers.com.ar/web/iron-m ... -of-souls/

Bardzo rzeczowa i ciekawa recenzja. "Najbardziej solidny i interesujący album od powrotu syna marnotrawnego." ;)

No ile można czekać na tego leaka? :P
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

dostoevsky pisze:Kolejna recenzja track-by-track:
Dzięki za link.
Faktycznie bardzo entuzjastyczne te recenzje, ale z tego co sobie przetłumaczyłem translatorem z tej recenzji i z tego co czytałem w innych, ludzie którym bardzo przeszkadzają długie intra i wszelkie inne elementy wprowadzane coraz bardziej w nowych albumach, będą narzekać ;) Ciężko oczywiście spekulować, ale najbardziej prawdopodobne wydaje mi się to, że słuchacze spragnieni bardziej zwartych utworów będą narzekać na ten album jeszcze bardziej niż na poprzednie, a ci którzy poprzednie doceniają, jeszcze bardziej docenią BoS.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Dejavu pisze:
dostoevsky pisze:Kolejna recenzja track-by-track:
Dzięki za link.
Faktycznie bardzo entuzjastyczne te recenzje, ale z tego co sobie przetłumaczyłem translatorem z tej recenzji i z tego co czytałem w innych, ludzie którym bardzo przeszkadzają długie intra i wszelkie inne elementy wprowadzane coraz bardziej w nowych albumach, będą narzekać ;) Ciężko oczywiście spekulować, ale najbardziej prawdopodobne wydaje mi się to, że słuchacze spragnieni bardziej zwartych utworów będą narzekać na ten album jeszcze bardziej niż na poprzednie, a ci którzy poprzednie doceniają, jeszcze bardziej docenią BoS.
Ja bardzo uznaję długie intra ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja też. Dla mnie to taki sam znak rozpoznawczy Maiden jak harmonie gitarowe etc.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

U mnie generalnie zależy od kompozycji. Na przykład te na "The X-Factor" mi nie wadzą, a na późniejszych płytach to już różnie. Ale i tak od zawsze bardziej osłabiają mnie powtarzane ponad normę refreny ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Czasem przeginaja z dlugoscia ich i tymi opowiastkami Brucea przed utworem ;-)
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Ale takie intra jak np. The Talisman czy The Legacy to majstersztyk.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Właśnie w "Talismanie" to intro jest kompletnie zbędne. Mógłby ten utwór zaczynać się od tego przywalenia i byłoby to tylko z korzyścią dla niego. W ogóle teraz każdy z tych długich "epików" zaczyna się spokojnie, a każdy chyba pamięta jak zaczynał się choćby "Rime..."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Mam to samo zdanie co do talismana, genialny utwor z przegadanym i za dlugim intro
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Varamount4 »

Ja do Talismana nic nie mam mi właśnie się długie intro bardzo podoba ;) Jest to mój chyba ulubiony utwór z TFF (wiem mam dziwne gusta)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Dla mnie Talisman bardzo mocno dostaje na + za intro. Mimo, że przydługie to wcale mi się nie nudzi i wkręca w utwór. Gdyby zaczynało się od przywalenia to utwór sporo by stracił w moich oczach. To jak z kobietami, nie prześcigajmy się, kto woli brunetki czy blondynki ;) Jak jest dobre intro to może trwać i 4 minuty :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

To też mój faworyt z TFF, co nie zmienia faktu, że intro niepotrzebne. W ogóle te dzisiejsze intra są zupełnie oderwane od reszty utworu- po intrze sekunda ciszy i rusza "właściwa" część utworu. W zasadzie można by powstawiać te intra do innych numerów, albo pozamieniać i pasowałoby to tak samo. Wstępy nie "zazębiają się" z resztą kawałka, utwór nie jest logicznym rozwinięciem, jak to bywało wcześniej, choćby w "To Tame a Land". I tak jest teraz prawie zawsze, przykłady- choćby "Lord of Light" czy "Legacy".
Awatar użytkownika
maidengraf
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maidengraf »

Uważam ,że w "Talizmanie " intro wydaje się niepotrzebne ,gdy słucha się utworu solo .w oderwaniu od reszty albumu .Natomiast wstęp broni się w kontekście całości , tuż po intensywnych dzwiękach Starblind. Zresztą dla Harrisa ,fana muzy progresywnej lat 70-tych takie intra to pewnie miniaturki .W takim np. King Crimson bywa ,że fraza leci po 7-8 minut zanim nastąpi zmiana klimatu i nikt nie narzeka :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Dobra Panowie, nie ten temat
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

maidengraf pisze:Zresztą dla Harrisa ,fana muzy progresywnej lat 70-tych takie intra to pewnie miniaturki .W takim np. King Crimson bywa ,że fraza leci po 7-8 minut zanim nastąpi zmiana klimatu i nikt nie narzeka :)
Gdzie Krym, a gdzie Rzym? Gdzie kurz, a gdzie dym? Gdyby te kolosy IM (które lubię) miały taki poziom, jak dawne kompozycje King Crimson, to nikt by nie narzekał, że intro nie pasuje do reszty kawałka. A to się czasem IM zdarza.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Czy ktoś z Was słyszał info kiedy ma zostać ogłoszona trasa? Pamiętam, że było coś o 25 sierpnia.
To ride the storm to an empire of the clouds...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tak!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:Tak!
Nie było oficjalnej informacji, że w tym dniu coś zostanie ogłoszone.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

O tym że singel 14 będzie - też tam nie było, o płycie dowiedzieliśmy się 'z sieci' na dzień przed tym, jak to oficjalnie ogłoszono. Warner Norway pisali, iż 14 będzie singel a 25 daty trasy.Pierwsze się spełniło, czy druga informacja była prawdziwa, okaże się już we wtorek...
ODPOWIEDZ