No z tą śmiesznością to jednak przesada, zwłaszcza porównując z poprzednimi edycjami - przecież Metalfest to nie konkurencja dla takiego Sonitomtomala pisze:Megadeth jak na gwiazdę całego festu wygląda miernie by nie rzec śmiesznie.
01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: 01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Tomala, każdego dnia na Brutalu jest ~15 do max 20 tys
. To nie jest duży festiwal wbrew składowi 
-
Deleted User 357
Wbrew składowi? A jakie to gwiazdy przyciągające miliony niby tam grają?Kuki91 pisze:To nie jest duży festiwal wbrew składowi
Na Brutalu jest 15 tysięcy ludzi dziennie. Frekwencja nieduża jak na skład. W Niemczech ten festiwal za taką cenę zgromadziłby swobodnie 30 tysięcy. ( w oparciu o frekwencję na With Full Force, Party San, Summerbreeze) Co do Metalfesta to headliner mnie zawiódł. Myślałem, że w tym tygodniu Metlfest przyćmi BA, a jest odwrotnie. Na BA ogłoszono Godflesh, Nile i Kampfar, a tymczasem okazuję się , że główną gwiazdą metalfesta zostaje Megadeth. Szkoda mi tego Triptykona, In Extremo i Kreatora, ale jeżeli nic bardzo ciekawego dla mnie nie dojdzie to sobie odpuszczę wyjazd na ten festiwal. Gdybym jeszcze mieszkał na południu to można byłoby się wybrać na 1 dzień. (wiem , że na razie nie ma biletów jednodniowych, ale myślę, że zostaną one wprowadzone)
- Elevatorman
- -#Clansman

ale tam żadnych milionów ma nie być. Ja się cieszę że nie ma. Ważne że jest Godflesh
I właśnie o to chodzi, że nie ma milionów. Frekwencja jest w sam raz. Niedobrze, gdy w koncercie uczestniczy 40 czy 80kk ludzi . Wiąże się to z całkowitym brakiem kameralności i częściową utratą atmosfery. Mało tego dużo ludzi = problem z infrastrukturą. Swoją drogą nie wiem jak organizatorzy BA wychodzą na tym. Takie zespoły za takie pieniądze... Myślałem, że już nie będzie gwiazd z prawdziwego, a tu proszę exclusive w postaci Godflesh. Nile to też pierwszorzędny zespół. Kampfar jak dla mnie świetnie. Jedynie czego mi brakuje w tegorocznym składzie to black metal. Jest go jak na lekarstwo, ale może się rozkręco organizatorzy w tej materii.
W świetle zapowiedzi jakie otrzymaliśmy? Że będzie bardzo mocny headliner, kapela u szczytu kariery? Siedzimy z yankesem i kminimy kto to może być a tu... Megadeth. Mam wrażenie, że w USA czy Południowej Ameryce to jest megagwiazda ale nie u nas. Nie sądzę, że Dave jest w stanie Stodołę wypełnić.Żelazny pisze:No z tą śmiesznością to jednak przesada, zwłaszcza porównując z poprzednimi edycjami - przecież Metalfest to nie konkurencja dla takiego Soni
Dzięki. Nigdy nie byłem na żadnym festiwalu kilkudniowym, więc nie mam absolutnie żadnej skali porównania. Czyli Metalfest frekwencyjnie celuje w okolice Brutala.Tomala, każdego dnia na Brutalu jest ~15 do max 20 tys![]()
Bilety jednodniowe będą kosztować 129 zł. Info ze wspominanego wcześniej artykułu z Interii.
- Elevatorman
- -#Clansman

no mam takie samo odczucie Megadejw u progu karierytomtomala pisze:W świetle zapowiedzi jakie otrzymaliśmy? Że będzie bardzo mocny headliner, kapela u szczytu kariery
W biletach jednodniowych upatruje jeszcze szansę pojawienia się tam. Gdyby w sobotę grał W.A.S.P, Triptykon, Death Angel i Kreator to za 129 zl się tam pewnie pojawię.
Mimo mojego osobistego rozczarowania headlinerem, mam nadzieję, że impreza przyciągnie te 15-20tys ludzi i Metalfest zagości na dłużej w Polsce.
mały offtop na koniec.
Na dziś również coraz poważniej spoglądam w stronę Jaromera. Jakby jeszcze z tych Wackenowych kapel doszedł na Brutala Graveyard i Testament, to kupuję karnet
Mimo mojego osobistego rozczarowania headlinerem, mam nadzieję, że impreza przyciągnie te 15-20tys ludzi i Metalfest zagości na dłużej w Polsce.
Nie możesz tak porównywać., bo jest to mocno naciągane. Jednodniowe bilety zawsze są w takiej cenie, żeby się nie opłacało. Organizatorom zalezy byś przyjechał na 3 dni, a nie na jeden. Chcesz na jeden, płać więcej i jest tak wszędzie. Cena karnetu to 250zł czyli porównywalnie z Brutalem, a line up to kwestia gustuElevatorman pisze: no mam takie samo odczucie Megadejw u progu karierya bilety okropnie drogie. na Brutal 200 zł wychodzi karnet a tu 130 jednodniowy...
mały offtop na koniec.
Na dziś również coraz poważniej spoglądam w stronę Jaromera. Jakby jeszcze z tych Wackenowych kapel doszedł na Brutala Graveyard i Testament, to kupuję karnet
Ostatnio zmieniony pt sty 13, 2012 8:51 am przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Hohoho.....to już się chyba lekko zagalopowałeśtomtomala pisze:Nie sądzę, że Dave jest w stanie Stodołę wypełnić.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Moim zdaniem MEGADETH jest bardzo mocnym headlinerem dla Metalfestu (o innych festiwalach nie wspominałem), jest u szczytu formy i sławy (przy konsekwentnym trzymaniu się swojego stylu, generalnie rzecz ujmując) i będzie wisienką na torcie, która to czerwcowe plenerowe (oby bez zacinającego deszczu) święto wypełni publiką po brzegi (jeżeli to miejsce ma brzegi). Co do koncertu nieplenerowego w dużym polskim mieście, to - za przykład biorąc Warszawę - MEGADETH obecnie na 100% wypełniłby Stodołę, Torwar niekoniecznie, a Stadionu Narodowego na pewno nie.
Nie ma co krytykować. Cena jednodniówki - zgodna z konwencją. Albo 2*1 albo pakiet - cena ta sama. Zobaczę, co będzie z WASPem i kiedy on zagra - wtedy może się na 1 dzień tam kopnę.
Oby jaknajwięcej takich imprez w Polsce !!
Oby jaknajwięcej takich imprez w Polsce !!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Deleted User 2868
No i Megadeth potwierdzony
Super informacja 
Z facebooka Metalfest:
METALFEST 2012 – Megadeth confirmed as headliner! Exclusive festival shows 2012!
Strap yourselves in, dear friends, because MEGADETH have been confirmed to headline METALFEST 2012! It´s a real honor for us, to present this heavy metal legend to you, which is going to play exclusively at METALFEST in Germany, Austria, Croatia, Italy, Poland and Czech Republic, meaning you won´t see MEGADETH play any other summer festivals 2012 in these countries!
MEGADETH, who released milestone albums such as „Peace Sells… But Who´s Buying?“, „Rust In Peace“ or „Countdown To Extinction“ have eternalized themselves in metal history and are rightly on top of the heavy metal movement, also known as the „Big 4“. In almost 30 years of their career they´ve achieved what others can only dream of, sold millions of records and among metal fans all over the world, MEGADETH are considered to be favorites no matter what. A MEGADETH record belongs to every metal household around the globe, without doubt.
Currently the band released their new work called „Th1rt3en“. Their last effort „Endgame“ had already proven to be a step into the right direction and „Th1rt3en“ should leave all critics speechless, once again. They sound as aggressive, raw and rampant as ever, Mustaine´s distinctive guitar play appears to be hugely currish and the riffing feels sharp as a butchers knife. Dave Mustaine´s vocals sound very much sinister and the rhythm section offers those furious riffs a pounding and grooving counterpart, that puts tracks such as „Whose life (is it anyways?)“, „Fast lane“ or „13“ to a very high level of quality. „Th1rt3en“ is a roaring and crushing statement of MEGADETH!
Watch the new official MEGADETH video for „Public Enemy No. 1“ here: http://www.megadeth.com/home.php
So far these bands have been confirmed to play METALFEST 2012:
MEGADETH*** – exclusive festival shows 2012!
IN EXTREMO***
BLIND GUARDIAN*
KREATOR – exclusive festival shows 2012!
W.A.S.P. ****
BEHEMOTH
FEAR FACTORY
HYPOCRISY – exclusive festival shows 2012!
LEGION OF THE DAMNED
DARK TRANQUILLITY
SALTATIO MORTIS**
ENSIFERUM
POWERWOLF
ALESTORM
DEATH ANGEL – “The Ultra Violence” Set!
TRIPTYKON
LAKE OF TEARS*****
VADER
SWALLOW THE SUN*****
SKULL FIST
HATE
FLESHGOD APOCALYPSE
FEUERSCHWANZ**
MYSTIC PROPHECY**
NACHTBLUT**
+ many more!
*Blind Guardian will not play at Metalfest Dessau/Germany!
**Saltatio Mortis, Feuerschwanz, Mystic Prohphecy, Nachtblut will only play Metalfest Germany and Austria!
*** Megadeth and In Extremo will not play at Metalfest Switzerland!
**** W.A.S.P. will not play at Metalfest Loreley/Germany!
***** Lake of Tears will only play Metalfest Germany, Austria and Croatia!
***** Swallow The Sun will only play Metalfest Germany, Austria and Switzerland!
Next Friday, January 20th we´ll be announcing another new band to play METALFEST 2012, so stay tuned!
TICKETS and FANPACKS:
Order the Metalfest fanpack for only 69,00 Euro, including Ticket, shirt and CD now at www.hardticket.eu
METALFEST 2012 dates:
31.05.-02.06.2012 Mining, Metalfest Austria
31.05.-02.06.2012 Dessau, Metalfest Germany/East
01.06.-03.06.2012 Jaworzno, Metalfest Poland
02.06.-05.06.2012 Zadar, Metalfest Croatia
05.06.-07.06.2012 Milan, Metalfest Italy
07.06.-09.06.2012 Loreley, Metalfest Germany/West
07.06.-10.06.2012 Pratteln, Metalfest Switzerland
08.06.-10.06.2012 Plzen, Metalfest Czech Republic
2012 again the motto is: IN METAL WE TRUST!
www.metalfest.eu
www.facebook.com/metalfestopenairs
Megadeth? Tez liczyłem na Testament, ale dobre i to
Najpewniej sie pojawię 
Jak Megadeth za słaby na headlinera, to ja nie wiem jakiego zespołu oczekiwaliście?
15.000 ludzi na festiwalu to słaba frekwencja? No bez jaj... ile ludzi chodzi na pojedyncze koncerty? Jakie frekwencje miało IM na Sonisphere?
15.000 ludzi na festiwalu to słaba frekwencja? No bez jaj... ile ludzi chodzi na pojedyncze koncerty? Jakie frekwencje miało IM na Sonisphere?
www.MetalSide.pl
Od 43 - 20 tyś. całe zeszłoroczne SONI takie było... 15 k nie jest źle. 10,000 to już dobrze!
Jest na tym fescie parę kapel, które chce zobaczyć. Zobaczę jak wyjdzie. czego oczekiwałem - nie wiem. Byłem na kilku koncertach Megadeth i tylko ten ostatni z Łodzi zrobił na mnie dobre wrażenie. Jak napisałem - jak się pojawi 15k to będzie dobrze.
Sądzę, że około 15k będzie...