Ulubiony gitarzysta Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiony gitarzysta Maiden
adrianek i tyle 
-
ropuch
po co piszesz to samo 2 razy ? posta se chcesz dodatkowego nabic czy co ? 
Czasem tak się zdarza, iż naciśniesz dwa razy wyślij i posta wysyła dwa razy, napewno nie jest to specjalnie 
-
ropuch
przeciez wiem, jaja sobie robie :>Blood Brother pisze:Czasem tak się zdarza, iż naciśniesz dwa razy wyślij i posta wysyła dwa razy, napewno nie jest to specjalnie
Moim ulubionym gitarzystą Maiden jest Adrian Smith, co nie znaczy że nie uważam Dave'a i Janicka za zajebistych. Ale jednak najbardziej lubie Adriana, bo świetnie komponuje (The Priosoner,Flight Of Icarus,2 Minutes To Midnight,Wasted Years,The Evil That Men Do,The Wicker Man czy Paschendale to tylko niektóre przykłady), gra super solówki, normalnie wygląda na scenie, jest taki spokojny, pomagał Bruce'owi w stworzeniu tak znakomitych płyt jak Accident Of Birth, The Chemical Wedding czy Scream For Me Brazil. Teraz jestem ciekaw ile skomponuje na nowego Maidena, a przede wszystkim JAK. Oby jak najlepiej i najwięcej. :solo
Dave Murray. Bez watpienia najlepszy technik i doskonaly instrumentalista. Mimo ze sam malo tworzy ale jak juz cos zrobi to koparka opada.
Adrian Smith za jego cała twórczość.
Dave za solówki!!! :guns
Janick. Za zachowanie na scenie.
-
executioner
- -#Wrathchild

Podpisuje się pod tym a pozatym komponuje też niezłe kawałki jak np. Be quick or be dead dance of death no i doceniam wkład jaki włożył w x factor w końcu to mój ulubiony album. Na zdrowy rozsądek to pod względem technicznym najlepszy jest chyba Murray ale troszeczke nudzą mnie już jego solówki grane tym samym stylem. No i stratton tez ma plusa za świete solo w sanctuary. Głos na janicka.Jeden z Nich pisze:Dla mnie ulubionym z Maiden jest Janick. Jego gra jakos mnie najbardziej urzeka, no i to zachowanie na scenie :solo
kocham gre Dave'a, ale wielki plus ma u mnie Janick, za swojego tate i za to jak porusza sie po scenie
Give Me Ed...Til I'm Dead
hmm...jeszcze tu nie pisałem
dziwne
głos oddałem na Janicka - za zachowanie na scenie :rocx i ogólnie świetną grę 
murray sprawił ze zacząłem sie przykładać do gitary 
Podpisuje sie pod tym obydwiema rekami. Gdyby nie on, to pewnie dalej bym patrzyl na gitare jako na drewniane pudlo z szescioma strunami, na ktorym gra polega na machaniu w te i wewte prawa reka i bezensownym przebieraniu palcami lewa... (heh i pomyslec ze jeszcze rok temu bylem pewien ze jak ktos gra kostka to z niego straszny lamus jest i moze sobie co najwyzej na mszy pykac akordy... jednak przez ten rok cos tam sie nauczylem, hehe).Scorpien pisze:murray sprawił ze zacząłem sie przykładać do gitary :D
A mnie zainspirował mój kolega, który gra takie solówki jak Kery Kingu ze Slajera
Ale gdy przyszło co do czego, to jednak Maidenowcy mieli ogromny wpływ na wszystko:]
Ale gdy przyszło co do czego, to jednak Maidenowcy mieli ogromny wpływ na wszystko:]
o jezu...slayer...nie rozumiem jak mozna to solówkami nazwac toż to chromatyczna jest;p i gdyby nie masa efektów to to wogóleby nie brzmiało 
Ale to była ironia, bo Slajer mnie ani tego kolegi nie interesi od strony muzycznej jako jakiś wzór. Lubie słuchac ale nie grałbym tego w zyciu. No a solówki slajera to już inna kwestia. Ale nie wybrzydzajmy bo koles robi karierę więc jakieś granie to to jest:]
Janick moj ulubiony gitarzysta w maidenach, oczywiscie nie zmienia to faktu ze wszystkich bardzo lubie ...
)
Wara mi od SlayeraScorpien pisze:o jezu...slayer...nie rozumiem jak mozna to solówkami nazwac toż to chromatyczna jest;p i gdyby nie masa efektów to to wogóleby nie brzmiało
Dzisiaj po drodze do szkoły, w szkole i w drodze ze szkoły słuchałem sobie "Reign In Blood", "South Of Heaven" i "Seasons In The Abyss".... Ten zespół jest rewelacyjny i tyle, zresztą to moje 3 ulubione płyty, więc nie mógłbym powiedzieć o nich nic złego...A co do solówek - na "Reign In Blood" są jeszcze takie dość trudne do słuchania(ale da się przywyczaić
Dobra - EOT
- APPARITION
- -#Prisoner

wszyscy
no dobra............... Adrian ALE TYLKO DLATEGO ŻEEE TAK WYPADŁO W WYLICZANCE ale głosu nie dam
bo to bylo niesprawiedliwe nie umiem wybrać