The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Wstęp mi się kojaży z z Pimpf Depeche Mode. Bardzo mi się podobają riffy gitary w pierwszej części utworu i wokal Bruce'a w drugirj cześci utworu. W ogóle wokal jest tu bardzo fajnie "zrobiony" i podoba mie się. Kawałek jeden z najgenialniejszych w twórczości IM
- Azazel_666
- -#Charlotte

Siwy, chyba mi nie powiesz, że "the Legacy" jest lepszy od chociażby "seventh sona"
czy od genialnego "Rime of the ancient Mariner"
Będę obstawał przy swoim
Na rzeczonej płycie jest kilka o niebo lepszych utworów... "The Lord of the Light" czy "For the greater good of God", które trzymają się kupy pomimo swej "rozbudowaności", którą się tak jaracie
Mnie się wciąż wydaj, że ten utwór został wycisnięty przez chłopaków mających zaparcie (szacunek dla Maidenów
)... Niestety nie kleję tego..
Będę obstawał przy swoim
Na rzeczonej płycie jest kilka o niebo lepszych utworów... "The Lord of the Light" czy "For the greater good of God", które trzymają się kupy pomimo swej "rozbudowaności", którą się tak jaracie
Mnie się wciąż wydaj, że ten utwór został wycisnięty przez chłopaków mających zaparcie (szacunek dla Maidenów
It's the time to meet your Maker...
No ja tez na początku mówiłem sobie "ale nieskładny ten utwór". Ale dzisiaj doceniam ten utwór i to bardzo !!!!
-
Filik10
- -#Clairvoyant

[quote="Azazel_666"]Siwy, chyba mi nie powiesz, że "the Legacy" jest lepszy od chociażby "seventh sona"
czy od genialnego "Rime of the ancient Mariner"
/quote]
Może Siwy ci nie powie, ale ja tak
. Wiem, wiem jestem porypany, ale obecnie The Legacy to jeden z moich ulubionych utworów Maiden, gdzieś koło 5 miejsca.
Może Siwy ci nie powie, ale ja tak
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie wiem czy Siwy to powie, ale ja takAzazel_666 pisze:Siwy, chyba mi nie powiesz, że "the Legacy" jest lepszy od genialnego "Rime of the ancient Mariner"
- Azazel_666
- -#Charlotte

Ech panowie nie bede sie sprzeczl:)
Przy okazji zapraszm na gorącą dyskusję w kawiarnii:) Temat:"Katoland"
Przy okazji zapraszm na gorącą dyskusję w kawiarnii:) Temat:"Katoland"
It's the time to meet your Maker...
-
Deleted User 804
teraz z całą pewnością moge stwierdzić że dla mnie to najlepszy kawałek z całego albumu WYMIAYTA :solo :rocx
No i o to chodzi ;] !! :beerDeleted User 804 pisze:teraz z całą pewnością moge stwierdzić że dla mnie to najlepszy kawałek z całego albumu WYMIAYTA OK YEAH!
- Elevatorman
- -#Clansman

ja równieżDeleted User 804 pisze:teraz z całą pewnością moge stwierdzić że dla mnie to najlepszy kawałek z całego albumu WYMIAYTA OK YEAH!
Świetna rzecz! Janek pokazał na co go stać! Najpiękniejszy jest początek... Mmm... 
- Elevatorman
- -#Clansman

no ba, własnie za ten początek uwielbiam ten utwór .... ale dalej tez jest super
Ja najbardziej lubię riffy w pierwszej częsci utworu i wokal w drugiej połowie utworu !
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie pierwszy już razMaciuś pisze:Janek pokazał na co go stać
oczywiscie, ze powiem. co wiecej jest o niebo lepszy. zreszta jak dla mnie Siódmy i Mariner nie sa az tak genialneAzazel_666 pisze:Siwy, chyba mi nie powiesz, że "the Legacy" jest lepszy od chociażby "seventh sona" Wink czy od genialnego "Rime of the ancient Mariner" Confused
no i wczoraj doszedlem do wniosku, ze jest lepszy od FtGGoG. moze nie ma tak fajnych solowek, ale w Legacy wszystko mi sie podoba, a np w FtGGoG nie pasuje mi za bardzo refren, czyli "please tell me what the life is itd."
Co osoba to inny guścik.Siwy pisze: w FtGGoG nie pasuje mi za bardzo refren, czyli "please tell me what the life is itd."
mi się to podoba, ale Bruce mógłby to lepiej zaśpiewać... Tak bez jaj to wyszłoMarcin T pisze:Co osoba to inny guścik. Np: wg mnie to jeden z najlepszych momentów na płycie
O, czyli nie tylko mi nie podchodzi ten fragmentSiwy pisze: w FtGGoG nie pasuje mi za bardzo refren, czyli "please tell me what the life is itd."
A jeśli chodzi o The Legacy, do tej pory uważałam go "tylko" za dobry, a teraz przesłuchałam tak porządnie i już wiem czemu się tak nim wszyscy zachwycają
O i tak to od zawsze chciałem ująć :beerIron maidenka pisze: Jest tak zróżnicowany, że mogły by z niego wyjść trzy kawałki a mimo to wszystko jest ze sobą świetnie zgrane i pasuje. Genialne po prostu.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Oj tak, tak, jeden to wolny akustyczny wstęp, drugi to średnie tempa w środku, a trzeci to już całkiem szybko po solówkachMarcin T pisze:O i tak to od zawsze chciałem ująć :beerIron maidenka pisze: Jest tak zróżnicowany, że mogły by z niego wyjść trzy kawałki a mimo to wszystko jest ze sobą świetnie zgrane i pasuje. Genialne po prostu.
Czyż perkusja jaka wchodzi przed solówką nie jest zachwycająca?