100 % racjiKronos pisze:Something Wicked This Way Comes
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Wiem, że pewnie już ktoś się o to pytał, ale nie chce mi się szukać, leniwy jestem...
Saxon?
Saxon?
-
Deleted User 2868
Ja bym polecił coś z tego: Wheels of Steel, Denim and Leather, Crusader
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

To ze starszych jak najbardziej. No i może coś nowszego The Inner Sanctum?
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Eagle has Landed pt 1Veyron pisze:Wiem, że pewnie już ktoś się o to pytał, ale nie chce mi się szukać, leniwy jestem...
Saxon?
Unleash the Beast
Lionheart
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A z Virgin Steele ktoś by coś polecił ? Będzie okazja na żywo zobaczyć więc chciałbym się osłuchać z czymś najlepszym od nich a tyle tego mają że nie wiem od czego zacząć.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Tom Waits?
-
Deleted User 2868
Co prawda żaden ze mnie spec jeśli chodzi o jego twórczość, ale sam dosłownie kilka dni temu sięgnąłem pierwszy raz do jego dyskografii po "The Heart of Saturday Night" i jestem totalnie zachwycony. Może również i Tobie podejdzie 
Możesz jeszcze Swordfishtrombones i Rain Dogs np. z tych starych. W ogóle cała dyskografia mi się podoba. ;]
Rain Dogssyzygy pisze:Tom Waits?
Bone Machine
Real Gone
Denim and LeatherVeyron pisze:Wiem, że pewnie już ktoś się o to pytał, ale nie chce mi się szukać, leniwy jestem...
Saxon?
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Witam, od jakiej płyty mam zacząć z Nightwish? Słuchałem dużo pojedyńczych utworów. Najbardziej mi sie podoba End Of All Hope z płyty Century Child. Może od tej?
Ja bym proponował zacząć od Once, potem dorzucić Dark Passion Play ~ jak te dwie Ci przypasują to możesz się cofać wstecz w dyskografii.lolowiecki pisze:Witam, od jakiej płyty mam zacząć z Nightwish? Słuchałem dużo pojedyńczych utworów. Najbardziej mi sie podoba End Of All Hope z płyty Century Child. Może od tej?
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Dark Passion Play to z nowa wokalistka? nie trawie jej. Tarja Turunen jest najlepsza <3
Jedyna ich płyta jaką trawię to ostatnia 
A ja polecam Wishmaster. Najwięcej Nightwisha w Nightwishu 
ostatnie 2 płyty VS są bardzo słabowite a i wcześniejsza "opera" też nietęga. Natomiast ten zespół wcześniej nagrywał znakomite rzeczy. Najbardziej lubię Invictus z 1998 i Noble Savage z 1986Kevin18 pisze:A z Virgin Steele ktoś by coś polecił ? Będzie okazja na żywo zobaczyć więc chciałbym się osłuchać z czymś najlepszym od nich a tyle tego mają że nie wiem od czego zacząć.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Once powinna podejść każdemu, ale wcześniejsze też są piękne.Kuba pisze:Ja bym proponował zacząć od Once, potem dorzucić Dark Passion Play ~ jak te dwie Ci przypasują to możesz się cofać wstecz w dyskografii.lolowiecki pisze:Witam, od jakiej płyty mam zacząć z Nightwish? Słuchałem dużo pojedyńczych utworów. Najbardziej mi sie podoba End Of All Hope z płyty Century Child. Może od tej?
-
Deleted User 357
Mnie akurat się Atreusy podobają, ale najlepsze IMO są obie części Marriage of Heaven and Hell, zwłaszcza jedynkakrusejder pisze: ostatnie 2 płyty VS są bardzo słabowite a i wcześniejsza "opera" też nietęga. Natomiast ten zespół wcześniej nagrywał znakomite rzeczy. Najbardziej lubię Invictus z 1998 i Noble Savage z 1986
Nie chcę wyjśc na ignoranta i wypowiadać się na tematy o których nie mam pojęcia. Także zanim kompletnie pojadę Mastodon chciałbym wciągnąć jakąś płytę, która może zmieni moje podejście do tego zespołu. Do tej pory widziałem ich tylko n YT i to niewiele. Co polecacie na start??