Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
z Virgin Steele to stanowczo Age of Consent,rewelacyjna płyta...Lion in Winter ,poezja
Szukam jakiejś składanki albo konkretnego albumu jakiegoś wykonawcy bluesowego. Takie typowe, czarne blusidło z harmonijką, żeby czuć było powiew Mississippi i pól bawełny. ;]
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Pink Floyd. Zaczalem sluchac Dark Side Of The Moon ale to ostro psychodeliczny rock przynajmniej na poczatku byl. Kocham Another Brick in the wall...utwor mnie rozwala... moze od plyty the wall?
Czy ja wiem czy The Wall jest dobre na początek ?lolowiecki pisze:Pink Floyd. Zaczalem sluchac Dark Side Of The Moon ale to ostro psychodeliczny rock przynajmniej na poczatku byl. Kocham Another Brick in the wall...utwor mnie rozwala... moze od plyty the wall?
Spróbuj Wish You Were Here jak Ci Dark Side nie podchodził
-
lolowiecki
- -#Prisoner

No bo ja wole takiego normalnego dobrego rocka 
od czego zacząc z fates warning?
któraś z dwóch ostatnich. resztę możesz sobie darować 
ok. dzieki 
Alice Cooper?
tzn. znam już Welcome To My Nightmare i Billion Dollar Baby, więc pytam co dalej. Jego dyskografia jest spora, więc można się pogubić, źle trafić, a na rateyourmusic nie zawsze można polegać. Byłbym wdzięczny za spis paru ważniejszych/lepszych albumów AC.
tzn. znam już Welcome To My Nightmare i Billion Dollar Baby, więc pytam co dalej. Jego dyskografia jest spora, więc można się pogubić, źle trafić, a na rateyourmusic nie zawsze można polegać. Byłbym wdzięczny za spis paru ważniejszych/lepszych albumów AC.
-
Deleted User 357
nie słuchaj syzyga, posłuchaj pleasent shade of grey i Parallelsod czego zacząc z fates warning?
a ja bardziej lubię FW heavy a nie prog, czyli z Archem na wokalach. Spectre Within rządzi !!Żelazny pisze:nie słuchaj syzyga, posłuchaj pleasent shade of grey i Parallelsod czego zacząc z fates warning?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Panowie, pytanie mam o świetnego artystę i wybitnego gitarzysty:
- czy poleci mi ktoś coś z dyskografii Claptona? Znam tylko kilka największych przebojów (nawet uczę się ich grać), a chciałbym poznać Go bardziej (napisane z dużej celowo - ten człowiek jest wielki co stwierdzam już po zaznajomieniu się z tylko ułamkiem twórczości).
A że ostatnio mnie coś ciągnie do poznania nowych zespołów prócz Maiden to jeszcze się spytam o Guns N' Roses. Zacząłem od Appetite for Destruction no i szczerze mówiąc średnio mi przypadł do gustu, kilka kawałków jest świetnych, ale to jeszcze nie to. Osądziłby mi ktoś uprzejmie która płyta powinna być wzięta przeze mnie na warsztat w następnej kolejności tak, abym się nie sparzył na tym zespole?
- czy poleci mi ktoś coś z dyskografii Claptona? Znam tylko kilka największych przebojów (nawet uczę się ich grać), a chciałbym poznać Go bardziej (napisane z dużej celowo - ten człowiek jest wielki co stwierdzam już po zaznajomieniu się z tylko ułamkiem twórczości).
A że ostatnio mnie coś ciągnie do poznania nowych zespołów prócz Maiden to jeszcze się spytam o Guns N' Roses. Zacząłem od Appetite for Destruction no i szczerze mówiąc średnio mi przypadł do gustu, kilka kawałków jest świetnych, ale to jeszcze nie to. Osądziłby mi ktoś uprzejmie która płyta powinna być wzięta przeze mnie na warsztat w następnej kolejności tak, abym się nie sparzył na tym zespole?
-
Deleted User 2868
Use Your Illusion I & IIDemon pisze:Guns N' Roses
Blues Breakers with Eric ClaptonDemon pisze:Panowie, pytanie mam o świetnego artystę i wybitnego gitarzysty:
Cream - w zasadzie wszystkie plyty
Derek and the Dominos - Layla and Other Assorted Love Songs
Blind Faith
z solowych albumów to np 461 Ocean Boulevard, Slowhand
dużo tego...
Whitesnake?
Polecam 1987
Dzięki ;]
School's Out, Trash i Brutal Planet. Chyba najważniejsze płyty (oprócz właśnie WtMN i BDB) Alice'a.syzygy pisze:Alice Cooper?