Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Wywiady i newsy

Post autor: gumbyy »

mictantecutli81 pisze:Hahahaha Koleś z Metal Hammera wylał kubeł zimnej wody na łeb haha
Hmm... źle się o albumie nie wypowiada, a kilka rzeczy w tym jest ciekawych ;)

"„Speed Of Light”. Z radością stwierdzam, że jest to jeden z najlepszych utworów w dorobku Maiden w ostatnich kilkunastu latach. "

serio? :roll:

"Jeśli kogoś zafascynowały progresywne wojaże grupy, na wydanym 5 lat temu „The Final Frontier”, to „The Book Of Souls” ma szansę go zafascynować."

tego trochę się "boję"... w połączeniu z tym:

"choć może niekoniecznie najbardziej rozbudowanego muzycznie albumu studyjnego w historii Iron Maiden."
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jak może być "progresywny" a nie rozbudowany ? Oksymoron
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Obecny Maiden nie ma nic wspólnego z prawdziwym progresywnym graniem.

Mnie to martwi:
"Problem leży jednak zdaje się w tym, że panowie pisali piosenki w studiu, nieznacznie ogrywali i niemalże od razu rejestrowali. To niestety słychać przez znaczną część tego wydawnictwa. "
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

no Maiden i ich "progresywność" to też --> ;) a w tym przypadku łatwo sobie to wyobrazić. Po prostu dużo minut, a mało treści w środku. Mozolne intro/outro, powtarzane refreny itd.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Otóż to.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

mictantecutli81
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mictantecutli81 »

Mimo wszystko jest to kubeł zimnej wody w porównaniu do innych recenzji, ale oczywiście cieżko jest napisać coś szczególnego po jednym odsłuchu, jednak podoba mi się to niepopadanie w skrajny zachwyt. Z drugiej strony wyróżnienie SoL i radosne porównanie go do krzyżówki Deep Purple i Guns n Roses (lol) świadczy o dość specyficznych upodobaniach do hard rocka. Być może niewłaściwy człowiek został wydelegowany do wysłuchania nowego tworu Maiden. Szkoda że recenzji nie pisał Darek Świtała, który kiedyś w roku 1998, przy okazji wydania remasterowanej wersji dyskografii Maiden opisywał każdy album z osobna i czuć w nim było lekki fanatyzm ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Wiesz... ja i tak zbytnio nie sugeruje się tymi recenzjami, bo wiadomo jak to jest. Jeden "lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki" ;) Tym bardziej, że jak na razie są to "recenzje" takie, a nie inne. Bez porządnego przerobienia tego długiego materiału itd. W zasadzie to bardziej są takie pierwsze wrażenia. Więc nie ma co się sugerować nimi - ani w jedną (mega pozytywną), ani w drugą (kubeł zimnej wody) stronę.

Wiadomo też jest, że to Maiden i te oceny są takie a nie inne, bo to taki a nie inny zespół :)
www.MetalSide.pl
mictantecutli81
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Ja też się nie sugeruje :) Ja i tak wszystko łyknę co oni wydadzą. Jestem tak podekscytowany że nawet ten gó...ny TFF ponownie zaczął mi się podobać hehe
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

mictantecutli81 pisze:nawet ten gó...ny TFF ponownie zaczął mi się podobać hehe
No to rzeczywiście "źle" z Tobą ;)
www.MetalSide.pl
mictantecutli81
-#Prodigal son
-#Prodigal son

gumbyy pisze: No to rzeczywiście "źle" z Tobą ;)
Gdyby była opcja "lubię to" to bym kliknął ;)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

MH już w sprzedaży? Znów będę musiał jechać 15 km żeby kupić :/ nie ma to jak Szydłowiec
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Trochę martwi mnie, że "jak się komuś TFF nie podobał, to BoS go zachwyci" , bo mi się TFF bardzo podobał i nadal się podoba, uważam, że to b. dobry album i mam nadzieję, że jednak BoS będzie w jakiś sposób z grubsza kontynuował linię, którą tam obrali.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Jakze skrajnie inna opinia na temat kolosa Brucea od innych w tym Madrila ktory napisal, ze jeden z najlepszych w historii maiden dla niego utworow
MH juz takie opinie i recenzje wystawial, ze do dzis pamietam jak zjechali THERION theli, czy IN FLAMES jester race :-D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Budziol pisze:do dzis pamietam jak zjechali THERION theli
O tak... "przerost formy nad treścią" :D No ale w tamtych czasach ktoś po prostu nie "zrozumiał" tej muzyki ;) Z IM takiego problemu raczej nie ma :)
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Dajcie spokój, będzie dobrze. Ironi chyba nigdy jeszcze nie mieli aż tak pozytywnych ocen w prasie, a ten redaktor z MH to znając życie jakiś wielbiciel skandynawskich ubojni trzody chlewnej :wink: . Wszystkim dogodzić nie można, pamiętam jakie zamieszanie było po premierze TFF i w sumie do dziś mam strasznie mieszane odczucia. Dla mnie najważniejsze, że tym razem zatroszczyli się o produkcję i nie nagrywali niczego na pałę, co słychać w tym nieszczęsnym SoL.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Eee? Toż właśnie teraz nagrywali wyjątkowo na pałę.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Recenzja dość intrygująca. Inna od pozostałych, przede wszystkim ze względu, że nie ma peanów na cześć Empire of the Clouds, a z kolei wychwalany dość mocno jest Speed of Light. Szkoda, że przy płycie miesiąca MH nie daje oceny, bo w sumie po jej przeczytaniu do końca nie wiem ile dałby jej recenzent (myślę, że ok. 3,5, bo kilka utworów nie przypadło redaktorowi do gustu).

Nie ma się też dziwić takiej opinii po przesłuchaniu płyty raptem 1 czy 2 razy. Przecież Ironi zawarli ponad 92 minuty muzyki, więc dużo będzie do ogarnięcia. Ja już to wiem, że sam będę miał pewnie problem z ogarnięciem tego wszystkiego po pierwszym przesłuchaniu. Będzie potrzeba czasu, aby zrecenzować The Book of Souls solidnie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

PanPrezes pisze:i nie nagrywali niczego na pałę, co słychać w tym nieszczęsnym SoL.
No właśnie nagrywali ;)
FaithNoMore pisze:Będzie potrzeba czasu, aby zrecenzować The Book of Souls solidnie.
To na pewno... jednopłytowy album czasami muszę przesłuchać kilkanaście razy zanim zabiorę się za pisanie recki ;) a tu są dwa albumy w jednym :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

gumbyy pisze: To na pewno... jednopłytowy album czasami muszę przesłuchać kilkanaście razy zanim zabiorę się za pisanie recki ;) a tu są dwa albumy w jednym :)
No tydzień to przynajmniej, żeby wgl siąść na spokojnie i napisać kilkanaście zdań do recenzji. Zobaczymy jak to będzie. Ale z pewnością reckę wcześniej czy później popełnię.
ODPOWIEDZ