Plany na 2014 - spekulacje

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Korpal
-#Trooper
-#Trooper

Re: Plany na 2014 - spekulacje

Post autor: Korpal »

Nie, niech zagrają coś nowego, co jest rzadko słyszane (ID właśnie może być) + te super hity 23:58, trooper, run, fear
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

dokładnie na pewno nie tu :P
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Kurde...
Niby fajnie, że będzie trasa w 2014 ale zapewne tylko jakieś festiwale, a po cichu liczyłem na nową płytę. Miną już za rok 4 lata od wydania TFF i wydawało mi się, że będzie coś nowego już na przyszłe lato/jesień.

Trasa z nowym kawałkiem? Czy ja wiem? Może by tak było gdyby płyta wychodziła na jesień, ale przecież w wywiadzie Bruce powiedział, że album na pewno będzie, ale dopiero może w 2015.

Nawet nie wiem w sumie czego się spodziewać po nowej trasie, bo chyba 3 rok nie będą ciągnąć Maiden England, chyba że tylko Japonia, Australia, ale skoro są plotki o koncercie w Norwegii...

Swoją drogą w tym wywiadzie Bruce zapytany o swój nowy album solowy, mówił, że przemyśli to... :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Niech zagrają coś nowszego, kawałki z AMLOAD, X factor etc... Wtedy pisze się na to bez narzekania ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomadosław »

Najważniejsze że będzie Steve, Adrian, Dave, Bruce, Nicko i Janick

IRON MAIDEN !!!
ooooo le ooooleee ole ole!
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Interesuje mnie jedno. Współpraca z K. Shirleyem ciągnie się dobrze ponad dekadę. Myślę, że czas na zmiany. Jeśli nie można się już spodziewać powrotu do muzycznych korzeni, do złotych czasów Maiden z lat 80 to niech chociaż odświeżą brzmienie, które Shirley paskudzi z albumu na album coraz bardziej.
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Ktoś na forum Wacken w niemieckim podforum napisał że Iron Maiden negocjuje prawdopodobnie z Rock Am Ring lub Wacken z czego bardziej prawdopodobne jest Wacken gdyż ma odbywać się w Sierpniu a to jak wiemy najbardziej pasowałoby Maiden. Z drugiej strony ten sam człowiek mówi że zastanawia się czy negocjacje będą ciągnięte bo 25 Jubileuszowe Wacken sprzedało się niespodziewanie w 2 dni, i pytanie czy opłaca im się teraz ściągać tak drogi zespół ...
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

się wetnę w dyskusję z małym opóźnieniem ale zawsze
RALF pisze:Fakt faktem, że Maiden od 2012 trochę po najniższej linii oporu idzie.. Koncerty z setem niewiele różniącym się od tego w 2008/09, słabiutko nagłośnione, scena - też poniżej oczekiwań,
Taaa, bo każdy zespół wozi ze sobą tonę fajerwerków i miotaczy ognia, dobra pod tym względem (scenografii) Maideni to nie Waters, ale bez przesady

Inna sprawa że chyba scenografia, dobre nagłośnienie to sprawy drugoplanowe? Owszem miłe, nawet bardzo i ważne, ale przede wszystkim chodzi o to żeby chociażby posłuchać klekotu basu Harissa

Co do frekwencji, bilety na Łódź i Gdańsk nie były czasem wyprzedane spory kawałek przed gigami? Nie było pełnych hal? I to u nas gdzie zespół był 2 lata temu a i bilety jak na przeciętnego Kowalskiego są dość drogie
Nomadosław pisze:jest sens bo usłyszymy Infinite Dreams

a jeśli mają grać set przekrojowy to muszą zagrać Clansmana !
No to zagrają ID, Iron Maiden i koniec setu :lol:
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Nie wiem na ile to ważne ale po ostatnim ogłoszeniu zespołów na Wacken ( cokolwiek średnich ) ludzie zaczęli pisać czy od teraz będą już tylko takie średnie zespoły, aż tu nagle organizatorzy Wacken odpisali : "Wir haben zwar einen geilen - dürfen den aber leider noch nicht ankündigen.
Aber der Tag wird kommen. " . Co łamanym niemieckim moim wskazuje na to że to prawdziwie wielki zespół ma być jeszcze ogłoszony, ale NIE TERAZ. Może tutaj chodzić w sumie o Maiden :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica - to są opcje..
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Zgadzam się RALF. Też uważam że coś z tej trójki. Przy czym Metallica chyba za droga na Wacken. Więc raczej albo Black Sabbath albo Maiden.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pewno będzie Sabbath bo nie grali jeszcze na WOA.
www.MetalSide.pl
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Gumby - Nie jest zle, Black Sabbath pasuje. Tylko póki co w sumie nic za bardzo też nie ogłaszają jeśli chodzi o festiwale. Aha , i myslisz że będzie można w tym roku kupić bilety na ebay jak kiedyś i po prostu zmienić imię i nazwisko za 15 euro na stronie Wacken >?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

IronKevin pisze:Gumby - Nie jest zle, Black Sabbath pasuje. Tylko póki co w sumie nic za bardzo też nie ogłaszają jeśli chodzi o festiwale. Aha , i myslisz że będzie można w tym roku kupić bilety na ebay jak kiedyś i po prostu zmienić imię i nazwisko za 15 euro na stronie Wacken >?
Cholera wie, zupełnie się nie interesowałem zasadami dystrybucji biletów. Z tego co wiem, to te zmiany będą możliwe, ale co i jak to nie mam pojęcia :)

http://www.wacken.com/en/woa2014/main-t ... zation-14/

tutaj jest FAQ, więc doczytaj :)
www.MetalSide.pl
IronKevin
-#Invader
-#Invader

@Gumby- Pochwale się że właśnie wylosowałem 2 bilety na Wacken więc teraz to już niech book`ują Iron Maiden albo Black Sabbath hehe :) Mam nadzieje że mimo Sold-Outu jeszcze parę dobrych nazw dojdzie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

IronKevin pisze:@Gumby- Pochwale się że właśnie wylosowałem 2 bilety na Wacken więc teraz to już niech book`ują Iron Maiden albo Black Sabbath hehe :) Mam nadzieje że mimo Sold-Outu jeszcze parę dobrych nazw dojdzie.
No i super :) to może spotkamy się w .de :B

Na pewno jakieś duże nazwy będą, bez obaw :)
www.MetalSide.pl
IronKevin
-#Invader
-#Invader

http://www.bild.de/regional/hamburg/wac ... .bild.html

Tymczasem boss Wacken zapowiada że Headlinerem będzie zespół który nigdy nie wystąpił na Wacken. Czyli Iron Maiden odpada gdyż było na WOA w 2008 i 2010. Szkoda. No to mam już tak naprawdę pewność że headlinerem będzie Black Sabbath :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

IronKevin pisze:http://www.bild.de/regional/hamburg/wac ... .bild.html

Tymczasem boss Wacken zapowiada że Headlinerem będzie zespół który nigdy nie wystąpił na Wacken. Czyli Iron Maiden odpada gdyż było na WOA w 2008 i 2010. Szkoda. No to mam już tak naprawdę pewność że headlinerem będzie Black Sabbath :)
W świetle plotek o występie na Hellfest (połowa czerwca), sierpniowy WOA wydaje się coraz mniej prawdopodobny... Faktycznie obstawiałbym raczej Black Sabbath. ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A może na Wacken wystąpi Meta (z U2??!)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

z U2 na Wacken? :shock: Wątpię.

Może sami zagrają (chociaż Black Sabbath wydaje mi się bardziej prawdopodobne) ale jakoś U2 na Wacken nie widzę ;)
ODPOWIEDZ