Plany na 2014 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Plany na 2014 - spekulacje
Nie, niech zagrają coś nowego, co jest rzadko słyszane (ID właśnie może być) + te super hity 23:58, trooper, run, fear
dokładnie na pewno nie tu 
Kurde...
Niby fajnie, że będzie trasa w 2014 ale zapewne tylko jakieś festiwale, a po cichu liczyłem na nową płytę. Miną już za rok 4 lata od wydania TFF i wydawało mi się, że będzie coś nowego już na przyszłe lato/jesień.
Trasa z nowym kawałkiem? Czy ja wiem? Może by tak było gdyby płyta wychodziła na jesień, ale przecież w wywiadzie Bruce powiedział, że album na pewno będzie, ale dopiero może w 2015.
Nawet nie wiem w sumie czego się spodziewać po nowej trasie, bo chyba 3 rok nie będą ciągnąć Maiden England, chyba że tylko Japonia, Australia, ale skoro są plotki o koncercie w Norwegii...
Swoją drogą w tym wywiadzie Bruce zapytany o swój nowy album solowy, mówił, że przemyśli to...
Niby fajnie, że będzie trasa w 2014 ale zapewne tylko jakieś festiwale, a po cichu liczyłem na nową płytę. Miną już za rok 4 lata od wydania TFF i wydawało mi się, że będzie coś nowego już na przyszłe lato/jesień.
Trasa z nowym kawałkiem? Czy ja wiem? Może by tak było gdyby płyta wychodziła na jesień, ale przecież w wywiadzie Bruce powiedział, że album na pewno będzie, ale dopiero może w 2015.
Nawet nie wiem w sumie czego się spodziewać po nowej trasie, bo chyba 3 rok nie będą ciągnąć Maiden England, chyba że tylko Japonia, Australia, ale skoro są plotki o koncercie w Norwegii...
Swoją drogą w tym wywiadzie Bruce zapytany o swój nowy album solowy, mówił, że przemyśli to...
Niech zagrają coś nowszego, kawałki z AMLOAD, X factor etc... Wtedy pisze się na to bez narzekania 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Nomadosław
- -#Trooper

Najważniejsze że będzie Steve, Adrian, Dave, Bruce, Nicko i Janick
IRON MAIDEN !!!
ooooo le ooooleee ole ole!
IRON MAIDEN !!!
ooooo le ooooleee ole ole!
-
Deleted User 5490
Interesuje mnie jedno. Współpraca z K. Shirleyem ciągnie się dobrze ponad dekadę. Myślę, że czas na zmiany. Jeśli nie można się już spodziewać powrotu do muzycznych korzeni, do złotych czasów Maiden z lat 80 to niech chociaż odświeżą brzmienie, które Shirley paskudzi z albumu na album coraz bardziej.
Ktoś na forum Wacken w niemieckim podforum napisał że Iron Maiden negocjuje prawdopodobnie z Rock Am Ring lub Wacken z czego bardziej prawdopodobne jest Wacken gdyż ma odbywać się w Sierpniu a to jak wiemy najbardziej pasowałoby Maiden. Z drugiej strony ten sam człowiek mówi że zastanawia się czy negocjacje będą ciągnięte bo 25 Jubileuszowe Wacken sprzedało się niespodziewanie w 2 dni, i pytanie czy opłaca im się teraz ściągać tak drogi zespół ...
się wetnę w dyskusję z małym opóźnieniem ale zawsze
Inna sprawa że chyba scenografia, dobre nagłośnienie to sprawy drugoplanowe? Owszem miłe, nawet bardzo i ważne, ale przede wszystkim chodzi o to żeby chociażby posłuchać klekotu basu Harissa
Co do frekwencji, bilety na Łódź i Gdańsk nie były czasem wyprzedane spory kawałek przed gigami? Nie było pełnych hal? I to u nas gdzie zespół był 2 lata temu a i bilety jak na przeciętnego Kowalskiego są dość drogie

Taaa, bo każdy zespół wozi ze sobą tonę fajerwerków i miotaczy ognia, dobra pod tym względem (scenografii) Maideni to nie Waters, ale bez przesadyRALF pisze:Fakt faktem, że Maiden od 2012 trochę po najniższej linii oporu idzie.. Koncerty z setem niewiele różniącym się od tego w 2008/09, słabiutko nagłośnione, scena - też poniżej oczekiwań,
Inna sprawa że chyba scenografia, dobre nagłośnienie to sprawy drugoplanowe? Owszem miłe, nawet bardzo i ważne, ale przede wszystkim chodzi o to żeby chociażby posłuchać klekotu basu Harissa
Co do frekwencji, bilety na Łódź i Gdańsk nie były czasem wyprzedane spory kawałek przed gigami? Nie było pełnych hal? I to u nas gdzie zespół był 2 lata temu a i bilety jak na przeciętnego Kowalskiego są dość drogie
No to zagrają ID, Iron Maiden i koniec setuNomadosław pisze:jest sens bo usłyszymy Infinite Dreams
a jeśli mają grać set przekrojowy to muszą zagrać Clansmana !
Nie wiem na ile to ważne ale po ostatnim ogłoszeniu zespołów na Wacken ( cokolwiek średnich ) ludzie zaczęli pisać czy od teraz będą już tylko takie średnie zespoły, aż tu nagle organizatorzy Wacken odpisali : "Wir haben zwar einen geilen - dürfen den aber leider noch nicht ankündigen.
Aber der Tag wird kommen. " . Co łamanym niemieckim moim wskazuje na to że to prawdziwie wielki zespół ma być jeszcze ogłoszony, ale NIE TERAZ. Może tutaj chodzić w sumie o Maiden
Aber der Tag wird kommen. " . Co łamanym niemieckim moim wskazuje na to że to prawdziwie wielki zespół ma być jeszcze ogłoszony, ale NIE TERAZ. Może tutaj chodzić w sumie o Maiden
Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica - to są opcje..
Zgadzam się RALF. Też uważam że coś z tej trójki. Przy czym Metallica chyba za droga na Wacken. Więc raczej albo Black Sabbath albo Maiden.
Gumby - Nie jest zle, Black Sabbath pasuje. Tylko póki co w sumie nic za bardzo też nie ogłaszają jeśli chodzi o festiwale. Aha , i myslisz że będzie można w tym roku kupić bilety na ebay jak kiedyś i po prostu zmienić imię i nazwisko za 15 euro na stronie Wacken >?
Cholera wie, zupełnie się nie interesowałem zasadami dystrybucji biletów. Z tego co wiem, to te zmiany będą możliwe, ale co i jak to nie mam pojęciaIronKevin pisze:Gumby - Nie jest zle, Black Sabbath pasuje. Tylko póki co w sumie nic za bardzo też nie ogłaszają jeśli chodzi o festiwale. Aha , i myslisz że będzie można w tym roku kupić bilety na ebay jak kiedyś i po prostu zmienić imię i nazwisko za 15 euro na stronie Wacken >?
http://www.wacken.com/en/woa2014/main-t ... zation-14/
tutaj jest FAQ, więc doczytaj
www.MetalSide.pl
@Gumby- Pochwale się że właśnie wylosowałem 2 bilety na Wacken więc teraz to już niech book`ują Iron Maiden albo Black Sabbath hehe
Mam nadzieje że mimo Sold-Outu jeszcze parę dobrych nazw dojdzie.
No i superIronKevin pisze:@Gumby- Pochwale się że właśnie wylosowałem 2 bilety na Wacken więc teraz to już niech book`ują Iron Maiden albo Black Sabbath heheMam nadzieje że mimo Sold-Outu jeszcze parę dobrych nazw dojdzie.
Na pewno jakieś duże nazwy będą, bez obaw
www.MetalSide.pl
http://www.bild.de/regional/hamburg/wac ... .bild.html
Tymczasem boss Wacken zapowiada że Headlinerem będzie zespół który nigdy nie wystąpił na Wacken. Czyli Iron Maiden odpada gdyż było na WOA w 2008 i 2010. Szkoda. No to mam już tak naprawdę pewność że headlinerem będzie Black Sabbath
Tymczasem boss Wacken zapowiada że Headlinerem będzie zespół który nigdy nie wystąpił na Wacken. Czyli Iron Maiden odpada gdyż było na WOA w 2008 i 2010. Szkoda. No to mam już tak naprawdę pewność że headlinerem będzie Black Sabbath
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W świetle plotek o występie na Hellfest (połowa czerwca), sierpniowy WOA wydaje się coraz mniej prawdopodobny... Faktycznie obstawiałbym raczej Black Sabbath.IronKevin pisze:http://www.bild.de/regional/hamburg/wac ... .bild.html
A może na Wacken wystąpi Meta (z U2??!)
z U2 na Wacken?
Wątpię.
Może sami zagrają (chociaż Black Sabbath wydaje mi się bardziej prawdopodobne) ale jakoś U2 na Wacken nie widzę
Może sami zagrają (chociaż Black Sabbath wydaje mi się bardziej prawdopodobne) ale jakoś U2 na Wacken nie widzę