The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: The Book Of Souls

Post autor: Mikojaski »

jak będzie można ściągnąć w dobrej jakości to na pewno przesłucham przed premierowo. No chyba że całe forum będzie komitywnie czekać do oficjalnej daty :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

a to ciekawa akcja by była z tym zaczekaniem całego forum do premiery, tylko nie wiem czy wszyscy wytrzymają :D. Pamiętam jak przed TFF wydali El Dorado i słuchało się go na głównej IM :D
W dzień premiery byłem w Piotrkowie i poleciałem jeszcze przed egzaminem do MM po album, a możliwość odsłuchania go miałem dopiero wieczorem w domu. Nic nie może się równać z włożeniem płyty do wieży i usłyszeniem pierwszych dźwięków najnowszych utworów IM...
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Tak, ja też postaram się niczego nie słuchać do czasu położenia igły na płycie, bo to może dać dużą frajdę. Najwyżej nie będę czytał forum jakiś czas :). Ciekawe jakie będą ceny preorderów.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

ile by nie kosztował warto kupić, bo potem ceny na allegro będą duużo wyższe :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cena powinna być taka, aby nie zniechęcić ludzi do kupna - ale to już jest zmartwienie wytwórni. Ja chyba nie wytrzymam. No i nie rozumiem narzekania na album przed jego premierą, przecież nie musicie słuchać tych najdłuższych dwóch kompozycji i wówczas otrzymacie 60 min z 9 wałkami - taki dłuższy "Powerslave". Nie zdziwi mnie jeśli "Empire of the Clouds" okaże się najciekawszym kawałkiem (raczej kawałem) na CD. Wszak kompozytorem jest Dickinson a po nim można sobie wiele obiecywać.

Dla tych, dla których ciekawsze od płyt IM są rzeczy w stylu Motorhead polecam dalsze ogłupianie się tą rąbanką, dla mnie dwie ich płyty wystarczą.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Iron Maiden will release “Speed of Light” as their first single from their forthcoming 16th studio album “The Book of Souls”

Iron Maiden has announced the Smith/Dickinson penned “Speed of Light” as their first single from the highly anticipated double album “The Book of Souls”. According to a press release sent out by Iron Maiden’s record label Warner Music, “Speed of Light” will be released the 14th of august.

This is the first time the Adrian Smith and Bruce Dickinson has written together without bass player Steve Harris since the classic “Powerslave” album from 1984.

Iron Maiden will embark on a new world tour in early 2016. Dates for the tour will be announced on the 25th of August.

More updates to come.
Iron Maiden wypuści ''Speed of Light'' jako ich pierwszy singiel z nadchodzącego 16 studyjnego albumu '' The Book of Souls''.

Iron Maiden ogłosiło napisany przez Smitha/Dickinsona ''Speed of Light'' ich pierwszym singlem z wyczekiwanego, podwójnego albumu ''The Book of Souls''. Według informacji prasowej wysłanej przez wytwórnie Iron Maiden, Warner Music, ''Speed of Light'' zostanie wypuszczone 14 sierpnia.

To pierwszy raz, gdy Adrian Smith i Bruce Dickinson pisali wspólnie bez udziału basisty Steve'a Harrisa od czasu klasycznego albumu ''Powerslave'' z 1984.

Iron Maiden wyruszy w nową światową trasę wczesnym 2016 rokiem. Daty trasy zostaną ogłoszone 25 sierpnia.

Więcej informacji wkrótce.

http://maidenrevelations.com/2015/06/23 ... st-single/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ubiegłeś mnie! No... to fajnie, czuję podskórnie, że to będzie kawałek na poziomie!
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja boję się ze to będzie takie el dorado. No ale zobaczymy ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie! Zobaczycie, będzie OK!
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jest gdzieś oficjalne info?
Na ironmaiden.com i stronie Warner Music Group nie widzę.
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Jest to chyba najbardziej heavymetalowo brzmiący tytuł singla IM od czasów Man On the Edge :D :D :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, a Death Or Glory, to nie?
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Czyli sprawdził się mój typ (Speed Of Light lub Death Or Glory). Myślę, że to będzie tylko przedsmak i nie powie nam zbyt wiele o tej płycie jako całości. Dużo natomiast dowiemy się o produkcji. Poruszałem już ten temat, ale nikt nie odpisał - wiadomo czy tym razem również zrezygnowano z masteringu?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:Dla tych, dla których ciekawsze od płyt IM są rzeczy w stylu Motorhead polecam dalsze ogłupianie się tą rąbanką
Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia - to co ja lubię jest "lepsze" od tego co "lubi" ktoś inny. Ty wolisz IM, ktoś inny Motorhead i po co w to wnikać? :roll:

Singiel zgodnie z oczekiwaniami - jeden z krótszych numerów.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Jestem prawie pewien że będzie to singiel mało reprezentatywny względem całości. Chłopakom gorzej już wychodzi pisanie krótkich killerów, i pewnie będzie podobnie jak z TFF - na single wydali praktycznie najgorsze numery z płyty :D
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mikojaski pisze:Jestem prawie pewien że będzie to singiel mało reprezentatywny względem całości. Chłopakom gorzej już wychodzi pisanie krótkich killerów, i pewnie będzie podobnie jak z TFF - na single wydali praktycznie najgorsze numery z płyty
Co do pierwszego zdania - 100% zgoda, ale że będą to najgorsze fragmenty płyty się nie zgadzam - raczej mocne średniaki :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

O Boże, wy już nawet wiecie, jakie będą...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Na 100% ten singiel nie będzie reprezentatywny względem całej płyty, chociaż o brzmieniu powie sporo. Spodziewam się czegoś w stylu Road to Hell z solowego Bruce'a z solówką od każdego z amigos ;)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

RALF pisze:O Boże, wy już nawet wiecie, jakie będą...
Spekulujemy Ralf. Jak w co drugim poście na tym forum każdy dzieli się domysłami, myślami itp Tylko Ty masz tutaj monopol na spekulowanie?
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Oby cały album nie był w takim kierunku, mnie interesuję coś nowego, ale już lepszy solowy Dick niż np AMOLAD.
ODPOWIEDZ