Jaką wersję albumu kupisz ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Jaką wersję albumu kupisz ?
Po dorwaniu ostatniego deluxe w empiku zauważyłam pewne niedociągnięcie .. Mianowicie po otwarciu książeczki wszystko jest do gory nogami
Czy ktoś jeszcze dostał takie super rare deluxe jak ja ? Bo podejrzewam, że niekoniecznie miało to tak wyglądać, chyba że sie myle 
Gratulejszyn, masz raregotlan pisze:Po dorwaniu ostatniego deluxe w empiku zauważyłam pewne niedociągnięcie .. Mianowicie po otwarciu książeczki wszystko jest do gory nogamiCzy ktoś jeszcze dostał takie super rare deluxe jak ja ? Bo podejrzewam, że niekoniecznie miało to tak wyglądać, chyba że sie myle
Moja limitka jest nudna, czytaj normalna
Cold pisze:Wałbrzyski Empik zdążył. Po godz. 15 dotarły pre-orderowe zamówienia. Trzy deluxy już na półce
Czemu az Trzy?
Też jestem ciekaw, po diabła kupować ( nie licząc przyszłego handlu ) trzy takie same wydania? Spekuluję, jedną do słuchania, drugą do stania w folii na półce a trzecią..... Hmmmmm do szafy?Budziol pisze:Cold pisze:Wałbrzyski Empik zdążył. Po godz. 15 dotarły pre-orderowe zamówienia. Trzy deluxy już na półce
Czemu az Trzy?
Dlaczego aż trzy? Dla siebie, dla brata i dla ojca - starego "Majdenowca" rówieśnika Nicko McBraina 
A to.co innego
nadal nie wiem po.co w empiku ludzie robili preorder zamiast isc dzis i kupic.lepiej w.saturnie.czy innym MM bo taniej 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Budziol gdybym miał możliwość to bym się nie wahał, ale do najbliższego MM/Saturna mam jakieś 70km a w mieście tylko empik mógł mieć. Tu jest takie wypizdowie, że bałem się, że zamówią 1-2szt stąd decyzja o preorderze, żebym na pewno miał. I mam - leaka i zgagę.
No to spoko, pozdrowienia dla heavy rodzinki!Cold pisze:Dlaczego aż trzy? Dla siebie, dla brata i dla ojca - starego "Majdenowca" rówieśnika Nicko McBraina
Postanowiłem zrobić dzisiaj pieszą wycieczkę po centrum Łodzi, w celu rozeznania się w cenach oferowanych przez poszczególne sklepy w temacie nowego dobra od Maiden. Oto wnioski. Trasę rozpocząłem krótko po 12 w południe, a moim pierwszym odwiedzonym miejscem był sklep Empik w Galerii Łódzkiej. I tu miłe zaskoczenie, nieopodal kas sklepowych była widoczna podobizna najnowszej inkarnacji Eddiego wielkości A4, w plastikowej ramce z informacją o dodawanym kubku do zbiorczych zakupów - nowy album + dowolny kompakt z katalogu Ironów. Wnioskując ze zdjęcia, jest to zwykłe porcelanowe naczynie z dodaną grafiką, żaden firmowy stuff zapakowany w tekturowe pudełko jak te, które można natrafić w tego typu sklepach. Samych albumów z 2016 roku było sporo, zarówno standard jak i deluxe. Vinyl nie był w centrum mojego zainteresowania, więc prawdopodobnie go nie było, choć proszę o wyrozumiałość. Prócz płyt, książka Paula Stenninga i kilkanaście remmasterowanych krążków z 1998 r. Ceny za nowy album 66-79 zł. (standard-deluxe).
Następnie poszedłem do MM i o dziwo po nowym albumie nie było śladu, ani na półkach pod tabliczką z nazwą zespołu, a także pod kategorią z nowościami.
Potem udałem się do Manufaktury i sklepu Saturn. IM a.d. 2016 było nawet więcej niż u konkurencji - cena niższa (60 standard i 72 zł. deluxe), co ciekawe podczas mojej wizyty płyta była słyszalna z głośników, natomiast fizyczna kopia ulokowana dodatkowo na 1 miejscu w kategorii sprzedaży.
Na koniec zdradzę, iż płytę odbieram w wydaniu książkowym (wygląda i trzyma się w rękach fantastycznie), w księgarni Matras na początku tygodnia, za lekko ponad 65 zł.
Następnie poszedłem do MM i o dziwo po nowym albumie nie było śladu, ani na półkach pod tabliczką z nazwą zespołu, a także pod kategorią z nowościami.
Potem udałem się do Manufaktury i sklepu Saturn. IM a.d. 2016 było nawet więcej niż u konkurencji - cena niższa (60 standard i 72 zł. deluxe), co ciekawe podczas mojej wizyty płyta była słyszalna z głośników, natomiast fizyczna kopia ulokowana dodatkowo na 1 miejscu w kategorii sprzedaży.
Na koniec zdradzę, iż płytę odbieram w wydaniu książkowym (wygląda i trzyma się w rękach fantastycznie), w księgarni Matras na początku tygodnia, za lekko ponad 65 zł.
-
Deleted User 1499
Najbardziej fantastycznie to się trzyma vinyl
ale ten zakup dopiero po kupnie gramofonu . Na razie jest Deluxe i za jakiś czas zwykłe cd na półeczkę.
Ja biorę wszystko jak leci. Obie wersje + obie japonskie + vinyl jak naradzie. Potem pewnie coś dojdzie 
HAHAHAH, no i "dzięki" Tobie nie mogłem kupić deluxeGregory D. pisze:Druga dzis wizyta w galaxy szczecin (pierwsza o 11oo). Plytki sa..... 3 cd oraz 1 delux. Nie wiem czy dołożą jeszcze, bo zlapem deluxa i kubek i do kasy.
Ja idąc wciąż nie mogłem zdecydować, czy brać standard czy deluxe i stwierdziłem, że los za mnie zdecyduje i że jak będzie deluxe, to wezmę, a jak nie, to biorę standard. No i wziąłem zwykły CD, leży przede mną. Ale sorry, Empik w centrum miasta i żeby łącznie było 3 cd + 1 deluxe???!!!! czy to jest poważne??
MM Chorzów - totalna kpina- stoi cały 'totem' wypełniony winylami IM, ale po TBOS ani śladu (jakiejkolwiek wersji).
Miły Pan poinformował, że jestem ok 17 osobą pytającą o to wydawnictwo (ja na to, że przecież premiera!), ale nie mają (ściszonym głosem, że dostawca dał ciała). Ma być ok wtorku :/
Miły Pan poinformował, że jestem ok 17 osobą pytającą o to wydawnictwo (ja na to, że przecież premiera!), ale nie mają (ściszonym głosem, że dostawca dał ciała). Ma być ok wtorku :/
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Ale nawet zwykłej CD też nie mieli?
U mnie w Empiku byli zdziwieni, że jakakolwiek premiera jest.RALF pisze:Ale nawet zwykłej CD też nie mieli?
Czyli tu i ówdzie jest a w innych miejscach - brak...
Byłem gotów brać cokolwiek - nic.RALF pisze:Ale nawet zwykłej CD też nie mieli?
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Co za syf...
Takie jaj tylko w Polsce, jak widzę i czytam, jak IM i ten album jest promowany na całym świecie - to się płakać chce. Choć w zasadzie zawsze tak było. Tam IM to megagwiazdy, u nas - mała nisza, choć tyle razy u nas grali, nawet na stadionach. Warto aby management się o tym dowiedział...
No to się ciężko zdziwiłeś.. ;/ W empiku w Silesii były. Wystawionych mieli ok 5 Deluxe, 7 cd i 1 winyl widziałem. Nie wiem czy to były wszystkie. Spróbuj ta pojechać może coś dostaniesz.nurni pisze:MM Chorzów - totalna kpina- stoi cały 'totem' wypełniony winylami IM, ale po TBOS ani śladu (jakiejkolwiek wersji).
Myślałem, że tylko empik nawalił z pre-orderami, ale z tego co piszecie w innych sklepach też nie jest lepiej z dostępnością płyty. To jest żenujące.
To ride the storm to an empire of the clouds...