O nowym albumie i singlu - dla malkontentów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: O nowym albumie i singlu - dla malkontentów
Można w ciemno założyć, że tym, którym podobają się dwie ostatnie płyty spodoba się i Senjutsu, a tym, którzy TFF i TBOS unikają Senjutsu raczej nie podejdzie.
-
Deleted User 2259
Wydaje mi się, że płytka będzie zbliżona bardziej do TBOS niż TFF, ale to tylko luźne przewidywania.
To jest właśnie ciekawe, bo przed singlami tak bym właśnie napisał. Bo nie lubię ani TFF ani TBOS. Ale single mi przypasowały i nie bardzo przypominały poprzedniczki, więc może się zaskoczę.
-
Deleted User 5490
Sądzę, że płyta będzie podobna do Senjutsu i będzie grała w swojej lidze, bo jeszcze czegoś takiego nie slyszano.
10/10 w skali Senjutsu?
Wiadomo, że w skali sen of the jutsu, to będzie najlepszy album w historii.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 6661
Ja nie mam problemu bo TFF i TBoS słabo 
www.MetalSide.pl
50/50
Albo Ci się spodoba, albo nie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ja bym poczekał jednak na premierę albumu czyli do piątku, potem możecie marudzić, ja tam nie mogę się doczekać 
U mnie TBoS od premiery do teraz absolutna rewelacja (mimo kilku dłużyzn, które bym skróciła w wersji "do auta"), a TFF nierówno, były lepsze i gorsze momenty, słuchana w całości trochę mnie męczy, natomiast dwa single teraz spoko, ale ciekawe na ile odzwierciedlają całość płyty. Jednak chyba bliżej im do TBoS niż to Frontiera.
Ostatnio zmieniony ndz sie 29, 2021 2:09 am przez Sara, łącznie zmieniany 1 raz.
I am the man who walks alone.
Też myślę, że będzie bliżej do TBOS.
Włączyłem sobie Stratego a następnie Speed of Light i jedna rzecz, która zwróciła moją uwagę to duża różnica w wyrazistości wokalu - na korzyść SOL oczywiście. A już i tamten singiel nie był przecież zmiksowany idealnie. Faktycznie, da się przyzwyczaić do tego i powstaje z kolejnymi odsłuchami wrażenie, że nie jest tak źle, ale moim zdaniem jest - miks (zwłaszcza właśnie wokali) jest fatalny.
I to nie jest tak, jak niektórzy piszą, że na dobrym sprzęcie będzie lepiej albo przy odsłuchu z płyty czy winyla - tak, będzie lepiej, ale dobry miks ma brzmieć przyzwoicie na wszystkim.
Włączyłem sobie Stratego a następnie Speed of Light i jedna rzecz, która zwróciła moją uwagę to duża różnica w wyrazistości wokalu - na korzyść SOL oczywiście. A już i tamten singiel nie był przecież zmiksowany idealnie. Faktycznie, da się przyzwyczaić do tego i powstaje z kolejnymi odsłuchami wrażenie, że nie jest tak źle, ale moim zdaniem jest - miks (zwłaszcza właśnie wokali) jest fatalny.
I to nie jest tak, jak niektórzy piszą, że na dobrym sprzęcie będzie lepiej albo przy odsłuchu z płyty czy winyla - tak, będzie lepiej, ale dobry miks ma brzmieć przyzwoicie na wszystkim.
Na szczęście sam kawałek jest dużo lepszy od Speed of Light.
https://www.youtube.com/watch?v=V98cfcYMnRI z dobrym miksem - owszem 
Ej... ale to temat do marudzenia, piszcie w swoich

www.MetalSide.pl
Przecież to brzmi jak gównoGeri666 pisze: ↑sob sie 28, 2021 8:09 pm https://www.youtube.com/watch?v=V98cfcYMnRI z dobrym miksem - owszem![]()
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Jak dla mnie to brzmi gorzej niż oryginał XD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***