Sardi pisał, że bardzo nierówno chyba
Strαtego - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Strαtego - opinie na temat nowego singla
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Tak, coś wspominał o metronomie. Ale kojarzę też głosy, że fajnie gra.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jak słuchałem, to wydawało mi się, że stopa trochę dziwnie chodzi momentami na początku, przypuszczam, że to Sardi miał na myśli.Pawlo84 pisze: Podzielam Twoje zdanie. Ktoś pisał, że Nicko przydałby się metronom (nie wiem czy żartował czy mówił poważnie).
- blackcocker
- -#Moderator

No cóż, bardziej ufam perkusiście z grubo ponad 10-letnim doświadczeniem i jakimś wykształceniem muzycznym, niż "głosom"pz pisze: ↑sob sie 21, 2021 7:29 pmTak, coś wspominał o metronomie. Ale kojarzę też głosy, że fajnie gra.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Kolega, który wrzucił wspaniały kawałek Goodbye We're Dying tylko uświadomił mnie, ze Stratego to jest naprawdę świetne dzieło. Dzięki!
Po kilku dniach słuchania Stratego (Gers/Harris) w kółko, utwór mi się podoba ,w skali szkolnej na 3 z dużym plusem aczkolwiek sądzę ,że np.na BNW byłby to średniak.
No cóż pomysły juz nie te,choć dobrych kompozytorów mają full (Smith ,Gers,Harris ,Dickinson).
Album w takim stylu przyjąłbym chętnie.
Ps nie wiem czemu nie moge edytować i mam to sratego
No cóż pomysły juz nie te,choć dobrych kompozytorów mają full (Smith ,Gers,Harris ,Dickinson).
Album w takim stylu przyjąłbym chętnie.
Ps nie wiem czemu nie moge edytować i mam to sratego
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
W tytule znowu zamiast S(t)ratego to Sratego xd Podziwiam za upór w dążeniu do celu

A po kilku dniach utwór bardzo mi się wkręcił, tak, że mimo swoich niedoskonałości nie mogę przestać go słuchać i ciągle gra mi w głowie. Jedynie dalej wciąż solówki w ogóle nie pamiętam i nie zauważam.
A po kilku dniach utwór bardzo mi się wkręcił, tak, że mimo swoich niedoskonałości nie mogę przestać go słuchać i ciągle gra mi w głowie. Jedynie dalej wciąż solówki w ogóle nie pamiętam i nie zauważam.
I am the man who walks alone.
-
Deleted User 6661
Niestety, chyba kolejny plagiat Maiden. Melodia zwrotek niemal identyczna jak ten refren:
https://youtu.be/EztbyhAJNtk?t=65
https://youtu.be/EztbyhAJNtk?t=65
Podobne, ale tu bym się nie czepiał, bardzo wątpliwe żeby Maiden zainspirowali się Megadeth, pewnie tam nikt nawet nie zna tego numeru.
Strzelam, że melodie pod zwrotki w St ratego pisał Janick - na co wskazuje jego melodyjka pod wokalem jak i to, że jest to utwór Gers/Harris i nie sądzę żeby w jakikolwiek sposób inspirował się Megadeth.
Akurat jest spora szansa na to, że znają twórczość Megadeth, mówimy w końcu o legendzie thrashu. A czy zapożyczyli ten pomysł? Nie wiem, to dość proste ścieżki, do wymyślenia których nie potrzeba wielkiej dawki kreatywności.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no, podobieństwo jest totalnie przypadkowe.
No bo nie ma. A po kilku odsłuchach myślę, że Stratego to dobry utwór. Skrypt rodem z gimnazjum, ale mnie jako zwolennika utworu nie obraża
Za kilka lat będziemy go wspominać z uśmiechem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Re: Stratego - opinie na temat nowego singla
Racja. Wydanie singla spowodowało niespotykaną aktywność adminów na forum. Okazało się, że wciąż żyjąBudziol pisze: Tylu postów co ostatnio chyba przez ostatnie 2 lata nie napisałem![]()
Jako, że wróciłem do domu, to jutro przesłucham sobie singla na normalnym sprzęcie lub słuchawkach i zobaczymy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
dobra ziomy wyczilujcie wszyscy
Stratego dalej asłuchalne dla mnie :< TWOTW fajnie buja rockowo.
Stratego dalej asłuchalne dla mnie :< TWOTW fajnie buja rockowo.
-
Deleted User 2259
Przesłuchałem z 7 razy i w ogóle nie mam ochoty wracać do tego wałka.
-
Deleted User 5490
Gumbyy. Wzniesiemy przed pierwszym koncertem na jakim się spotkamy toast "Sratego!!" .
Re: Sratego - opinie na temat nowego singla
NamówiłeśPierre Dolinski pisze: ↑pn sie 23, 2021 10:14 am Gumbyy. Wzniesiemy przed pierwszym koncertem na jakim się spotkamy toast "Sratego!!" .
www.MetalSide.pl