ThunderBird pisze:ale właśnie na techno party raczej chodza ludzie spragnieni wrażeń, dorośli ,tam nawet czasem są ograniczenia wiekowe, widze we Wrocku jacy ludzie chodzą do klubów techno i większośc jest starszych ode mnie
No to u Ciebie jest inaczej... Owszem, są to ludzie przeważnie w wieku 20-30 lat, ale nie więcej, a do tego w moim otoczeniu taka muzyka raczej dominuje, i jak się pytam znajomych, którzy mieszkają gdzie indziej to też tak często jest.
ThunderBird pisze:To u nas. A w takiej skandynawii metal święci triumfy, o czym może świadczyć Eurowizja, i obecna trasa Maiden. To teraz, bo w latach 80 Metal był muzyką która rozmiatała listy przebojów.
Kraje skandynawskie to też takie wyjątki potwierdzające regułę.A popularność muzyki metalowej nigdy już chyba nie dobije do tej z lat 80-tych.
ThunderBird pisze:jeszcze bym dodał Deep Purple, Ozzego&Black Sabbath, Slayera, Scorpions ,Helloween, Manowar i pełno nowszych kapel typu Therion, Nightwish, Korn, Cradle of Filth itd.
No oczywiście wszystkich nie podałem, ale z takimi nazwami jak Therion, COF, Nightwish trochę przesadzasz.... Sądzisz, że te zespoły są w stanie na przykład cały Spodek zapełnić?? Owszem, są dość popularne, ale gdyby podać rózne liczby dotyczące kondycji tych kapel w Polsce to wysżłoby jak "bardzo" jest w naszym kraju metal popularny... Slayer kiedyś zapełniał Spodek... Dziś?? Helloween - wyłącznie koncerty klubowe.... Sabbath i Purple to się zgodzę, co do Samowara to trudno coś wyrokować... nie wiem jak schodzą ich płyty u nas.
Chciałbym to widzieć tak jak Ty, ale jednak nie widzę.
Z tym, że mnie to wali, niech każdy sobie słucha tego, czego chce. Ważne, żby słuchać tego co się naprawdę lubi, tylko o to chodzi. A nie dostosowywać się do oczekiwań środowiska, w którym żyjesz. To naprawdę proste.