Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
Plytka jest jedna z lepszych ktora ironi wydali. Cudowne fear of the dark. Zaje fajna ballada afraid to shot strangers. Swietnym utworkiem jest takze wasting love.
UP THE IRONS!!!
UP THE IRONS!!!
do mnie 3 największe perełki Fear Of The Dark to Afraid To Shoot Strangers , Chains Of Misery , Judas Be My Guide a reszta to średnio naprawde średnio
Fear Of The Dark super płytka moim zdaniem kilka fajnych kawałków
- Afraid To Shoot Stangers
- Childhoods End
- Wasting Love
- Weekend Warrior
- i oczywiście FEAR OF THE DARK
i to wszystko na ten temat. :rocx
- Afraid To Shoot Stangers
- Childhoods End
- Wasting Love
- Weekend Warrior
- i oczywiście FEAR OF THE DARK
i to wszystko na ten temat. :rocx
łups de IRON
A to był mój pierwszy album Iron Maiden, który usłyszałam.
I chociażby dlatego mam do niego sentyment.
Ale wciąż od samego początku jest to jeden z moich ulubionych albumów IM. I w żadnym wypadku nie uważam go za słaby.
ATSS, WL (moja druga, zaraz po FOTD piosenka IM, którą usłyszałam
), TA, JBMG, WW, FOTD oczywiście.
I jak tu uważać tę płytkę za słabą?
I chociażby dlatego mam do niego sentyment.
Ale wciąż od samego początku jest to jeden z moich ulubionych albumów IM. I w żadnym wypadku nie uważam go za słaby.
ATSS, WL (moja druga, zaraz po FOTD piosenka IM, którą usłyszałam
I jak tu uważać tę płytkę za słabą?
-
Paschendale
- -#Wrathchild

Dla mnie to najgorszy album z Bruce'm. Uważam też, że ma dziwne brzmienie.
Dzisiaj słuchałem paru utworów z FotD, jakoś tak ze środka płyty i szczerze to dawno sie tak nie nudziłem ,wcześniej to słuchałem Piece of Mind i o nudach nie było mowy.
Tylko dwie płyty na dzień dzisiejszy cenie niżej, Virtuala i najnowszą, na Fear chyba tylko Be Quick or Be Dead i Afraid too Shoot Strangers trzymają naprawdę bardzo dobry poziom, jeszcze dobre są From Here to Eternity,Childhood's End i Chains of Misery i od biedy Judas Be My Guide, reszta jednak już dołuje strasznie, z przereklamowanym tytułowym włącznie.
Na pierwszych pięciu płytach z Bruce'm Ironi nie nagrali tylu wypełniaczy co na tej jednej płycie.
Tylko dwie płyty na dzień dzisiejszy cenie niżej, Virtuala i najnowszą, na Fear chyba tylko Be Quick or Be Dead i Afraid too Shoot Strangers trzymają naprawdę bardzo dobry poziom, jeszcze dobre są From Here to Eternity,Childhood's End i Chains of Misery i od biedy Judas Be My Guide, reszta jednak już dołuje strasznie, z przereklamowanym tytułowym włącznie.
Na pierwszych pięciu płytach z Bruce'm Ironi nie nagrali tylu wypełniaczy co na tej jednej płycie.
Też uważam Fear Of The Dark za przereklamowany utwór.Nomad pisze:z przereklamowanym tytułowym włącznie.
każdy dzieciak za nim szalejeHallowed pisze: Też uważam Fear Of The Dark za przereklamowany utwór.
A ja go kiedyś bardzo lubilem a teraz uważam, że to badziew jest.Hallowed pisze:Też uważam Fear Of The Dark za przereklamowany utwór.
no to się zgadzamy :beerChudy pisze: A ja go kiedyś bardzo lubilem a teraz uważam, że to badziew jest.
Badziew nie. Wartościowy jest na pewno. Ale żadnego geniuszu w nim nie widzę, żeby się zachwycać i drzeć mordę i się go domagać (patrz Chorzów).
to fakt, ale wychodzi na to, że ja jednak trochę jestem takim dzieciakiemJack87 pisze:każdy dzieciak za nim szalejeHallowed pisze: Też uważam Fear Of The Dark za przereklamowany utwór.
Hymnem fanów jest ,był i będzie tylko jeden utwór Iron Maiden
The Trooper
The Trooper
Równie dobrze można stwierdzić, że Run to the Hills albo Wicker Man. Albo Iron Maiden. A FotD jest jakby nie było najbardziej znanym utworem.
Najbardziej znany to nie znaczy od razu hymn, poza tym zalezy gdzie, w Anglii najbardziej znany jest Run to the Hills i Number of the Beast ,w Japonii jakis utwór z dwóch pierwszych płyt, a w USA Flight of Icarus i 2 Minutes to Midnight, Fear of the Dark święci triumfy w kontynentalnej Europie.
The Trooper to utwór ,który w 4 minutach określa cały styl Iron Maiden, a tekst tego utworu zdecydowanie bardziej do mnie przemawia niż Feara no i zdecydowanie bardziej pasuje na hymn.
The Trooper to utwór ,który w 4 minutach określa cały styl Iron Maiden, a tekst tego utworu zdecydowanie bardziej do mnie przemawia niż Feara no i zdecydowanie bardziej pasuje na hymn.
właśnie chyba trochę znaczy.Nomad pisze:Najbardziej znany to nie znaczy od razu hymn,
jak dla mnie to on jest na hymn za szybki, no i też majac na myśli "hymn" trzeba brac pod uwagę jak wypada na koncertach, przy FotD fani mają pole do popisu i świetnie to brzmi. Cały styl IM zawarty? Jak dla mnie to własnie w m.in Fear'ze jest esencja Maiden - zwolnienie, potem szybsze tempo - tak jak chyba w większości kawałków. Tekst - no kwestia gustu, ja tam aż tak za historią nie przepada. Żeby nie było - Troopera uwielbiam.Nomad pisze:The Trooper to utwór ,który w 4 minutach określa cały styl Iron Maiden, a tekst tego utworu zdecydowanie bardziej do mnie przemawia niż Feara no i zdecydowanie bardziej pasuje na hymn.
No ale dobra, Ty wiesz swoje ja swoje i już
już Mother Russia się nadaje na hymn a nie The Trooper
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mimo, że uważam Piece Of Mind za genialny album (3 w moim rankingu płyt Maiden) to jednak muszę napisać, że moim zdaniem Sun And Steel to straszny badziew i album byłby genialny od początku do końca gdyby wywalić tego gniota.Nomad pisze:wcześniej to słuchałem Piece of Mind i o nudach nie było mowy
a ja na przykład lubięKratos pisze:moim zdaniem Sun And Steel to straszny badziew i album byłby genialny od początku do końca gdyby wywalić tego gniota.
Ja to bym zmieniła refren we Flight of Icarus bo mnie trochę drażni, no i do Die With Your Boots On się nie mogę przekonać.
A dwa pierwsze kawałki to istne perełki.
Kratos pisze: Sun And Steel
Przyjemnie się go słucha.Maidenka pisze:jest prosty, ale taki wesoły.
No mnie też troche drażni.Maidenka pisze:Flight of Icarus
Ty zła ty. Świetna piosenka jest. Musisz się jak najszybciej przekonać.Maidenka pisze:Die With Your Boots On
Nudzilo mi sie z rana to postanowiłem se takiego ślicznego posta napisać. Pozdrawiam