Brave New World wygrał!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World wygrał!
Halloweed Be Thy Name
Revelations
Rime Of The Ancient Mariner
Paschendale
Revelations
Paschendale
-
Wasted Trooper
- -#Prodigal son

Wasted Years
Revelations
Phantom
Clansman
Revelations
Phantom
Clansman
A mnie to o posiadanie wadliwych Mp3 posądzali jak to napisałem :closedBartSmith pisze: Brzmienie albumowe też jest słabe (niekiedy pierdzi, serio!).
Grupa A
Halloweed Be thy Name
Revelations
Grupa B
Rime of the Ancient Mariner
Paschendale
Grupa A
Halloweed Be thy Name -Wasted Years
Fear of the Dark -Revelations
Grupa B
Phantom of the Opera -Rime of the Ancient Mariner
Paschendale -Clansman
Grupa B
Paschendale -Clansman
Grupa A
Wasted Years
Fear of the Dark
Grupa B
Phantom of the Opera
Clansman
Wasted Years
Fear of the Dark
Grupa B
Phantom of the Opera
Clansman
Hallowed Be Thy Name
Revelations
Phantom of the Opera
Paschendale
Revelations
Phantom of the Opera
Paschendale
Grupa A
Grupa B
Paschendale -Clansman
Grupa B
Paschendale -Clansman
-
Arcos
Wasted Years
Fear of the Dark
Phantom of the Opera
Clansman
Fear of the Dark
Phantom of the Opera
Clansman
Niekiedy słychać dobrze, czasem jakaś gitara jest za gośno, druga natomiast za cicho. Taka jest prawda - a słuch mam dobryThunderBird pisze:nie czuć tam tych trzech gitar,
Według mnie od Piece Of Mind do SSOASS jest genialne brzmienie. Na TNOTB i na Killers już nie jest tak super, ale i tak świetnie (możliwe, że sprzęt był gorszy - takie czasy). Od NPFTD do VXI jest troszkę inne brzmienie, jednak i tak świetne, trochę na nowszy styl.ThunderBird pisze:nie ma to jak wyostrzone, świerze brzmienie z Somewhere in Time czy Powerslave.
Niekiedy są momenty, że się zlewają ponieważ są problemy z głośnością oraz jakością brzmienia. Gitary czasem "pierdzą" lub "strzelają" m.in. w Nomadzie (przy solówkach), BNW (słychać to bardzo słabo, ale jednak, szczególnie na solówkach), GOTN (na początku szczególnie, kiedy grają chwytami oraz solo). Dziwny jest też wokal Bruce'a na DOM - taki jakby przez nos.ThunderBird pisze:Na BNW wszystko sie zlewa w jedno, choć kompozycje są tak dobre,że nie zwraca sie na to uwagi.
To nie jest takie moje "widzimisię", bo ja lubię BNW (wow
Wracając do tematu:
Grupa A
Halloweed Be thy Name - Wasted Years
Fear of the Dark - Revelations
Grupa B
Phantom of the Opera - Rime of the Ancient Mariner
Paschendale - Clansman
Halloweed
Revelations
Phantom
Clansman
Revelations
Phantom
Clansman
Hallowed Be Thy Name
Fear Of The Dark
Phantom Of The Opera
Paschendale
Fear Of The Dark
Phantom Of The Opera
Paschendale
A
Hallowed
Fear of the dark
B
Rime
Paschendale
Hallowed
Fear of the dark
B
Rime
Paschendale
Grupa A
Hallowed Be Thy Name
Revelations
Grupa B
Phantom Of Ohe Opera
Paschendale
Hallowed Be Thy Name
Revelations
Grupa B
Phantom Of Ohe Opera
Paschendale
Chyba śniszThunderBird pisze:słabe BNW
Owszem jestThunderBird pisze:poza tym BNW nie jest jakimś świetnym utworem
Smęty rymęty a prawda jest inna, prawda Matek i FearThunderBird pisze:Robienie z tej płyty geniuszu jest przesadą, subiektywnie prosze bardzo, każdy może uważasz jak chce,ale przecieć ta płyta to nie jest jakiś przełom u Maiden, nie ma statutu Numbera, Piece of Mind czy Siódmego, myśle ,że jest z deczka przereklamowana.
Jest Genialna ale nie Ponadczasowa, i po prostu słabsza od paru płyt Maiden. Bo Maiden miał jeszcze pare rzeczy ponadczasowych
A pojęcie prawdy obiektywnej to zostawię bez komentarza... bo Twoja opinia to też nie jest prawda obiektywna...
Aha, no i skoro płyta jest genialna to musi być też ponadczasowa, według mnie jedno łączy się z drugim...
A to to jest lol nad lolamiThunderBird pisze:choćby Mercenary i Fallen Angel ,które,są poprostu przeciętne
Masz rację, ale odbywa się to kosztem większej dojrzałości....ThunderBird pisze:BNW jest bardzo dojrzały i kompozycyjnie świetny, ale jednak nie ma już tam tej młodzieńczej energii.
Nie piszę tego, by Cię obrazić, bo wiesz, że nic do Ciebie nie mam i też Cię nie krytykuję, ale tutaj musiałem zareagować
Nie no, bez przesadyMatek pisze:dla mnie brave to dziesięć najlepszych kawałków maiden
No nie do końca, bo tak "SIT", jak i "SSOASS" były bardzo przełomowe i nawet nie chodzi o brzmienie ale same kompozycje też uległy zmianie, może niewielkiej ale jednak...Matek pisze:a tak poza tym to ta płyta jest sto razy bardziej przyłomowa niż Piece of Mind, POwerslave, SIT czy 7 syn.
Nieprawda.... to, że "Still Life" czy "Quest For Fire" czy choćby "Gangland" nie są tak przebojowe jak te wszystkie hity nie znaczy że słabe... dziwią mnie te opinie... no a przy "SSOASS" to już jakieś nieporozumienieMatek pisze:tamte płyty to genialne kompozycje przeplatane wypełniaczami
To jednak jest wielki błąd..... pieprzenie i tyle...ThunderBird pisze:obiektywna jest opinia większości
Mówcie co chcecie, jeszcze kiedyś wyjdzie, że to najlepszy utwór IM, który zjada "Clansmana" bez popityThunderBird pisze:Seventh Son
to chyba nie "już" ale "jeszcze nie ma"BartSmith pisze:Na TNOTB i na Killers już nie jest tak super
A teraz głosy
Gr. A :
Hallowed Be Thy Name
Fear Of The Dark
Gr. B :
Paschendale
Artur, ja uwielbiam Brave New World, to jedna z płyt mojego życia.
40% zawartości tego albumu jest wspaniała ,a następne 40% bardzo dobra. To pierwszy mój kontakt z Iron Maiden i bardzo,ale to bardzo szanuje tą płyta.
Poprostu chodzi mi o to ,że Iron Maiden nagrał lepsze, a raczej jeszcze lepsze płyty. Oczywiście dla mnie, choć mimo wszystko chyba stwierdzenie ,że Number of the Beast jest ważniejszą płytą nie jest jakimś idiotyzmem, myślicie że gdyby w 1982 Ironi nagrali coś takiego jak Brave to teraz byliby w tym miejscu. Number czy Piece of Mind były pierwsze, oni musieli coś takiego nagrać by potem móc nagrać coś takiego jak Brave, nie uważacie. Ale oczywiście moje zdanie jest moje, a kto inny może uważać inaczej.
Tak czy owak Brave New World to świetna płyta i słuchanie jej daje dużo radości,to jest najwazniejsze.
40% zawartości tego albumu jest wspaniała ,a następne 40% bardzo dobra. To pierwszy mój kontakt z Iron Maiden i bardzo,ale to bardzo szanuje tą płyta.
Poprostu chodzi mi o to ,że Iron Maiden nagrał lepsze, a raczej jeszcze lepsze płyty. Oczywiście dla mnie, choć mimo wszystko chyba stwierdzenie ,że Number of the Beast jest ważniejszą płytą nie jest jakimś idiotyzmem, myślicie że gdyby w 1982 Ironi nagrali coś takiego jak Brave to teraz byliby w tym miejscu. Number czy Piece of Mind były pierwsze, oni musieli coś takiego nagrać by potem móc nagrać coś takiego jak Brave, nie uważacie. Ale oczywiście moje zdanie jest moje, a kto inny może uważać inaczej.
Tak czy owak Brave New World to świetna płyta i słuchanie jej daje dużo radości,to jest najwazniejsze.
Owszem, nie jest :rocxThunderBird pisze:Oczywiście dla mnie, choć mimo wszystko chyba stwierdzenie ,że Number of the Beast jest ważniejszą płytą nie jest jakimś idiotyzmem
Zdecydowanie takThunderBird pisze:myślicie że gdyby w 1982 Ironi nagrali coś takiego jak Brave to teraz byliby w tym miejscu
Ja zawsze mówię tak - mam 5 ulubionych płyt IM: "TNOTB", "POM", "SSOASS", "FOTD" i "BNW" i wszystkie stawiam na równi...czasem lepiej słucha mi się jednej, czasem drugiej i tyleThunderBird pisze:Poprostu chodzi mi o to ,że Iron Maiden nagrał lepsze, a raczej jeszcze lepsze płyty
Wg mnie w "BNW" wspaniałe jest to, że brzmi świeżo, zawiera wspaniałe kompozycje, a zarazem wprowadza pewne nowe elementy, które IM kontynuował na "DOD" i które będą obecne również na "Non Omnis Moriar"
Halloweed Be thy Name -Wasted Years 21:6
Fear of the Dark -Revelations 12:15
Phantom of the Opera -Rime of the Ancient Mariner 16:11
Paschendale -Clansman 16:11
Musimy sie sprężac, a i tak by chyba juz nikt nie głosował.Zresztą wyniki są dośc zdecydowane.
Następna kolejka
Grupa A
Halloweed Be thy Name-Fear of the Dark
Revelations-Wasted Years
Grupa B
Phantom of the Opera-Clansman
Rime of the Ancient Mariner-Paschendale
Moje głosy idą na
Halloweed Be thy Name
Revelations
Phantom of the Opera
Fear of the Dark -Revelations 12:15
Phantom of the Opera -Rime of the Ancient Mariner 16:11
Paschendale -Clansman 16:11
Musimy sie sprężac, a i tak by chyba juz nikt nie głosował.Zresztą wyniki są dośc zdecydowane.
Następna kolejka
Grupa A
Halloweed Be thy Name-Fear of the Dark
Revelations-Wasted Years
Grupa B
Phantom of the Opera-Clansman
Rime of the Ancient Mariner-Paschendale
Moje głosy idą na
Halloweed Be thy Name
Revelations
Phantom of the Opera