Najlepsza Płyta Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath
wlasnie..o plycie mowia od 10 lat, jak nagrali te 2 nowe na reunion 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Niech lepiej nagrają cały album z Dio. :rocx
no i wykrakałeś xD złapcie się czegoś mocno!Mr.Hankey pisze:Niech lepiej nagrają cały album z Dio. :rocx
http://www.black-sabbath.com/news/index.html
:rocx
No w końcu jakieś dobre wiadomości!Tego to się nie spodziewałem bo po cichu liczyłem na płytę z Ozzym,ale jak będzie z Dio to bomba bo uwielbiam Sabbath z Dio!!!
no fajnie fajnie. Szkoda że pod szyldem H&H ale to na szczęście jedyna taka łyżka dziegciu. Wtedy trasa i znowu na koncert 
A w temacie już sie kiedyś wypowiadałem ale sie powtórze
IMO:
Sabbath Bloody Sabbath
Master Of Reality
A w temacie już sie kiedyś wypowiadałem ale sie powtórze
Sabbath Bloody Sabbath
Master Of Reality
Ja bym wolał z Ozzy'm, żeby ich na żywo zobaczyć, bo te 3 kawałki nowe z Dio nie zapowiadają nic ciekawego...
Byłoby miodnie.Artur pisze:Wtedy trasa i znowu na koncert
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

ProrokMr.Hankey pisze:Niech lepiej nagrają cały album z Dio
Dla mnie to doskonała wiadomość. Najbardziej oczekiwany przeze mnie album. Na 100% będzie doskonały. Dio z Black Sabbath nie nagrywa słabych albumów. No i do tego będzie okazja aby ponownie zobaczyć ich razem.
no i z wszystkich potencjalnych wydarzeń związanych z Black Sabbath na to bym sie nastawiał najbardziej. Ale to o koncert chodzi głównie. Bo w płyte nagraną z Ozzym już nie bardzo wierze i do tego bym sie troche o nią bał; a z Dio w składzie miałem to wielkie szczęście ich zobaczyć więc to już taki mus nie jest (choć i tak bym poszedłherki pisze:Ja bym wolał z Ozzy'm, żeby ich na żywo zobaczyć,
No oczywiste, że z Ozzy'm to na płycie mi nie zależy tylko na koncercie. A z Dio jakby znowu zawitali to też bym się pewnie pojawił ;]Artur pisze:no i z wszystkich potencjalnych wydarzeń związanych z Black Sabbath na to bym sie nastawiał najbardziej. Ale to o koncert chodzi głównie. Bo w płyte nagraną z Ozzym już nie bardzo wierze i do tego bym sie troche o nią bał; a z Dio w składzie miałem to wielkie szczęście ich zobaczyć więc to już taki mus nie jest (choć i tak bym poszedłherki pisze:Ja bym wolał z Ozzy'm, żeby ich na żywo zobaczyć,) a płyta z nim bardzo wątpię by dorównała tym trzem które już nagrali. Ale i tak chętnie posłucham.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Są jakieś nowe wieści odnośnie albumu Sabbath z Dio?
Nie pamiętam kiedy ostatnio słuchałem BS z Ozzym ,bardzo dawno temu, już mnie dosłownie nic nie przyciąga do tych płyt, nawet sentyment, i gdyby ktoś mi tak 6 lat temu powiedział że coś takiego napiszę bym się postukał w czoło, kiedyś kochałem BS z Ozzym tak jak IM teraz.
A z Dio to szczerze mówiąc wolę Rainbow bo jest ciekawsze ,dużo ciekawsze.
BS to wogóle takie Iomni i przyjaciele bardziej niż zespół.
A z Dio to szczerze mówiąc wolę Rainbow bo jest ciekawsze ,dużo ciekawsze.
BS to wogóle takie Iomni i przyjaciele bardziej niż zespół.
No dokładnie. Co chwial tam zmieniają skład. W innych zespołach jak się coś zmienia to jest wielki szał a tutaj to normalka. Ja nie trawię Ozziego wogóle więc najlepsze płyty Sabbath to te z Dio.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Iommi chciał już, żeby album Seventh Star podpisany był jego imieniem, a nie jako Black Sabbath, ale wytwórnia nie zgodziła się na taki krok. No i później już nikt nie próbował zmieniać nazwy i zostało Black Sabbath w przeróżnych konfiguracjach.Nomad pisze: BS to wogóle takie Iomni i przyjaciele bardziej niż zespół.
A dla mnie Black Sabbath to będzie zawsze Iommi i Butler. :j Z pierwszego, oryginalnego składu to oni grali najdłużej, tzn Iommi zawsze grał.
a dla mnie klimat i magia tych pierwszych przycpanych albumow 
atmosfera, ktora stworzyli z ktorej do dzis czerpie niezliczona liczba gatunkow w metalu ;]
Cenie sobie wokal Dio, cenie, ze z nim ta muza byla bardziej krystaliczna moze.
Ale to jednak z Ozzym wszystko mialo swoj poczatek i dla mnie to wlasnie znaczy Black Sabbath. Dzieki temu m.in. takie Electric Wizard moglo nagrac tak swietna plyte w tym roku. (jak i zreszta kazda inna swoja
)
atmosfera, ktora stworzyli z ktorej do dzis czerpie niezliczona liczba gatunkow w metalu ;]
Cenie sobie wokal Dio, cenie, ze z nim ta muza byla bardziej krystaliczna moze.
Ale to jednak z Ozzym wszystko mialo swoj poczatek i dla mnie to wlasnie znaczy Black Sabbath. Dzieki temu m.in. takie Electric Wizard moglo nagrac tak swietna plyte w tym roku. (jak i zreszta kazda inna swoja
Jazz is not dead, it just smells funny.
Oj tak, ostatnio często sie jaram ich muzą. ;]slayer pisze:Dzieki temu m.in. takie Electric Wizard moglo nagrac tak swietna plyte w tym roku. (jak i zreszta kazda inna swoja)
a to jest jak wyjete z jakiegos dyktafonu ze starej szafy z lat 70 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Dokładnie. Świetne pod każdym względem, szczególnie klimat, no i ten totalny luz.