Nowy album LIVE na 2007/2008
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album LIVE na 2007/2008
Ale skąd by mieli takiego Numbera czy Troopera wziąć..? Przecież ich nie grali...
Ale na drugiej części trasy w 2007 roku mogą do wyżej wymienionych utworów wrócić. W lecie szykują się jakieś festiwale i na kilku prawdopodobnie zagra Maiden. Mogą oficjalnie wydać jeden z tych właśnie koncertów. Ja osobiście wolę usłyszeć całe AMOLAD live i porównać sobie z wersją studyjną. Numbery i troopery live mnie już nie obchodzą, bo słyszałem je już milion razy.
No tak, ale jakby był koncert w Polsce to nie chcesz usłyszeć Troopera, wolisz całe AMOLAD 
-
paulek
- -#Lord of the flies

wystarczyłoby żeby ten best off byłby jakoś tak poządnie kolekcjonersko wydany i ludziska to łykną bez zmrużenia okiem
a tak swoją drogą to możnaby nowy temat walnąć o "nadchodzącym szybkimi krokami the best of..."
a tak swoją drogą to możnaby nowy temat walnąć o "nadchodzącym szybkimi krokami the best of..."
To można też zacząć o nowej płycie studyjnej gadać... 
W jednym z wywiadów Janick wspomniał coś o nowej płycie w...2007. Pamiętam jak wszyscy się na tym forum dziwili 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niestety wg. Dave'a Pattendena zespół nie planuje na razie wydania jakiegokolwiek koncertu z trasy A Matter of Life And Death na CD czy DVD... 
a co to za gosć ?WICKER MAN pisze:Dave'a Pattendena
- dostoevsky
- -#Assassin

Uuuu... kiepski nius...WICKER MAN pisze:Niestety wg. Dave'a Pattendena zespół nie planuje na razie wydania jakiegokolwiek koncertu z trasy A Matter of Life And Death na CD czy DVD...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dobre pytanie. Najpierw zapowiadali, że po każdej trasie dosteniemy Live DVD, a teraz taka zmiana. Niby dlaczego?kpt_nemo pisze:a co to za gosć ?WICKER MAN pisze:Dave'a Pattendena
Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
A może dlatego postanowili nie wydawać DVD, bo co drugi fan jęczał, że za dużo albumów koncertowych się ukazuje. 
Audio nagrywają chyba każdy. Szkoda, że nie planują, bo zapewne ciekawe wydawnictwo by było. Może po jakiś Indiach albo Dubaju zmienią zdanie i dadzą nam egzotyczne DVD.Abstract pisze:Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Prawa ręka Rod'a Smallwood'a - jest odpowiedzialny za wszystkie ostatnie DVD.kpt_nemo pisze:a co to za gosć ?WICKER MAN pisze:Dave'a Pattendena
Johnny B nagrywał jedną kamerą wszystkie koncerty - na każdym z innego ujęcia, a do tego mają pewnie zapisy z telebimów z Earls Court (a także być może ze Sztokholmu, Barcelony i Irvine). W Londynie używali ok. 3 kamer pod sceną, jednej przy perkusji i jednej z deski mikserskiej. Gdyby chcieli to z tego wszystkiego mogliby coś zmontować choć nie byłoby łatwo... Raczej możemy liczyć na jakiś klip live na którymś z kolejnych singli. Myślę, że po wtopie z DVD "Death On The Road" boją się eksperymentować z kolejnym krążkiem.Abstract pisze:Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
Tylko, że tam mają nie grać AMOLAD w calosci, a set 5-6 nowych kawalkow + same hiciory typu Wrathchild, Trooper, 666 czy Run To The Hills byłby średnio interesujący.Madril pisze:Audio nagrywają chyba każdy. Szkoda, że nie planują, bo zapewne ciekawe wydawnictwo by było. Może po jakiś Indiach albo Dubaju zmienią zdanie i dadzą nam egzotyczne DVD.Abstract pisze:Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?
Nooo że wada jakaś jest przeca ni
W tej chwili to jedyna pocieszajaca wiadomosc z obozu IM. Mam bootleg na 2 dvd i wyglada to bardzo ladnie. Ciekawe jak wyjdzie po tych roznych obrobkach cóś(nie znam sie od strony technicznej)WICKER MAN pisze:W tej chwili mają w planach DVD z trasy Early Days (raczej Ullevi)
Na tym ze DVD ukazało sie w lutym , a w naszym kraju do tej pory "po ludzku" go nie mozna kupićherki pisze:A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?
heheherki pisze:A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?
- dostoevsky
- -#Assassin

A ja olałem tę usterkę i kupiłem sobie DVD w lutymwojteq pisze:heheherki pisze:A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?wtopa właśnie polega na tym, że go nie widziałeś, jak większość osób, które postanowiły zaczekać na naprawienie usterki na płycie...
już nawet przestałem czekać, aż wydadzą to dvd...