Nowy album LIVE na 2007/2008

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Re: Nowy album LIVE na 2007/2008

Post autor: ironek_48 »

Ale skąd by mieli takiego Numbera czy Troopera wziąć..? Przecież ich nie grali...
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Ale na drugiej części trasy w 2007 roku mogą do wyżej wymienionych utworów wrócić. W lecie szykują się jakieś festiwale i na kilku prawdopodobnie zagra Maiden. Mogą oficjalnie wydać jeden z tych właśnie koncertów. Ja osobiście wolę usłyszeć całe AMOLAD live i porównać sobie z wersją studyjną. Numbery i troopery live mnie już nie obchodzą, bo słyszałem je już milion razy.
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

No tak, ale jakby był koncert w Polsce to nie chcesz usłyszeć Troopera, wolisz całe AMOLAD :?:
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

wystarczyłoby żeby ten best off byłby jakoś tak poządnie kolekcjonersko wydany i ludziska to łykną bez zmrużenia okiem :wink:
a tak swoją drogą to możnaby nowy temat walnąć o "nadchodzącym szybkimi krokami the best of..." :wink:
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

To można też zacząć o nowej płycie studyjnej gadać... :lol:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

W jednym z wywiadów Janick wspomniał coś o nowej płycie w...2007. Pamiętam jak wszyscy się na tym forum dziwili :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Niestety wg. Dave'a Pattendena zespół nie planuje na razie wydania jakiegokolwiek koncertu z trasy A Matter of Life And Death na CD czy DVD... :(
kpt_nemo
-#Invader
-#Invader

Post autor: kpt_nemo »

WICKER MAN pisze:Dave'a Pattendena
a co to za gosć ?
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

WICKER MAN pisze:Niestety wg. Dave'a Pattendena zespół nie planuje na razie wydania jakiegokolwiek koncertu z trasy A Matter of Life And Death na CD czy DVD... :(
Uuuu... kiepski nius...
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

kpt_nemo pisze:
a co to za gosć ?
Dobre pytanie. Najpierw zapowiadali, że po każdej trasie dosteniemy Live DVD, a teraz taka zmiana. Niby dlaczego?
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

A może dlatego postanowili nie wydawać DVD, bo co drugi fan jęczał, że za dużo albumów koncertowych się ukazuje. :lol:
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Abstract pisze:Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
Audio nagrywają chyba każdy. Szkoda, że nie planują, bo zapewne ciekawe wydawnictwo by było. Może po jakiś Indiach albo Dubaju zmienią zdanie i dadzą nam egzotyczne DVD. :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

kpt_nemo pisze:
a co to za gosć ?
Prawa ręka Rod'a Smallwood'a - jest odpowiedzialny za wszystkie ostatnie DVD.
Abstract pisze:Może własnie dlatego ,że nie mieli okazji?nie mgoli nagrać w całości jakiegoś koncertu?
Johnny B nagrywał jedną kamerą wszystkie koncerty - na każdym z innego ujęcia, a do tego mają pewnie zapisy z telebimów z Earls Court (a także być może ze Sztokholmu, Barcelony i Irvine). W Londynie używali ok. 3 kamer pod sceną, jednej przy perkusji i jednej z deski mikserskiej. Gdyby chcieli to z tego wszystkiego mogliby coś zmontować choć nie byłoby łatwo... Raczej możemy liczyć na jakiś klip live na którymś z kolejnych singli. Myślę, że po wtopie z DVD "Death On The Road" boją się eksperymentować z kolejnym krążkiem. :lol: A do tego większość osób (nie mówię o hardcore fanach) nie chciałaby DVD z całym AMOLAD i tylko 5-oma klasykami... W tej chwili mają w planach DVD z trasy Early Days (raczej Ullevi) i myślę, że tylko na tym się skoncentrują, żeby produkt był w 100% sprawny. A ewentualne DVD z trasy AMOLAD wydadzą co najwyżej na emeryturze... A szkoda, bo osobiście 100 razy bardziej wolałbym oficjalny zapis z tej trasy... :(
Madril pisze:
Audio nagrywają chyba każdy. Szkoda, że nie planują, bo zapewne ciekawe wydawnictwo by było. Może po jakiś Indiach albo Dubaju zmienią zdanie i dadzą nam egzotyczne DVD. :)
Tylko, że tam mają nie grać AMOLAD w calosci, a set 5-6 nowych kawalkow + same hiciory typu Wrathchild, Trooper, 666 czy Run To The Hills byłby średnio interesujący. ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Nooo że wada jakaś jest przeca ni
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

WICKER MAN pisze:W tej chwili mają w planach DVD z trasy Early Days (raczej Ullevi)
W tej chwili to jedyna pocieszajaca wiadomosc z obozu IM. Mam bootleg na 2 dvd i wyglada to bardzo ladnie. Ciekawe jak wyjdzie po tych roznych obrobkach cóś(nie znam sie od strony technicznej) :wink:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

herki pisze:A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?
Na tym ze DVD ukazało sie w lutym , a w naszym kraju do tej pory "po ludzku" go nie mozna kupić :cry: ( ani sklepy ani internetowe portale tego nie mają :P ) Powód???? Usterka techniczna przy tłoczeniu z która sobie nie potrafią dac rady od 11 miesiecy :roll: Smiech na sali to chyba mało powiedziane w tej sytuacji :rocx :D
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

herki pisze:A na czym polega ta wtopa z Death On The Road, bo nie widziałem tego DVD?
hehe :lol: wtopa właśnie polega na tym, że go nie widziałeś, jak większość osób, które postanowiły zaczekać na naprawienie usterki na płycie... :lol: już nawet przestałem czekać, aż wydadzą to dvd...
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

wojteq pisze:
hehe :lol: wtopa właśnie polega na tym, że go nie widziałeś, jak większość osób, które postanowiły zaczekać na naprawienie usterki na płycie... :lol: już nawet przestałem czekać, aż wydadzą to dvd...
A ja olałem tę usterkę i kupiłem sobie DVD w lutym ;) Na odtwarzaczu DVD i kompie ładnie mi chodzi teoretycznie gorsza płytka, więc nie narzekam ;) A koncert super :rocx
ODPOWIEDZ