03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Jakby mnie tam nie było, to artykuł by sprawił, że bym się mocno wściekł, że mnie tam nie było
Trochę jednak ten opis jest przepuszczony przez filtr o roboczej nazwie "Och, ach!"
Niemniej ukłony, potrafisz pan wywołać słowem obrazy w głowie - miodzio.
P.S. RALF - czy ty jechałeś ze SmokTicketem też w drugą stronę, czy właśnie ty byłeś "tym z fanclubu co nie wraca"? Bo ja akurat ze SmokTicketem do Łodzi tylko wracałem
Stąd pytanie moje, czy się spotkaliśmy, czy zająłem twój wygrzany fotel? 
P.S. RALF - czy ty jechałeś ze SmokTicketem też w drugą stronę, czy właśnie ty byłeś "tym z fanclubu co nie wraca"? Bo ja akurat ze SmokTicketem do Łodzi tylko wracałem
Moja relacja: http://www.metalside.pl/relacje/relacja.php?id=212
www.MetalSide.pl
Czytamy i serdecznie dziękujemy!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Lekko weszło. Mam tylko zgryz z epikiem Harrisowym (TBOS), Wydaje mi się, że to epik Janicka. Jeżeli jestem w błędzie to przepraszam i proszę o sprostowanie.
Podpisano Janick Gers, Steve Harris.
Na zdrowieRALF pisze:Czytamy i serdecznie dziękujemy!
www.MetalSide.pl
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Czyli jednak bardziej epik Janicka niż harrisa. TRATB to się zgodze, że to solóweczka Harrisowa.RALF pisze:Podpisano Janick Gers, Steve Harris.
I niech ktoś spróbuje powiedzieć że janick wnosi tylko wygłupy na scenie do zespołu. Tak samo ważny gitarzysta jak Adrian i Dave. Nie chciałbym widzieć Maiden bez niego.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Z tego co pamiętam, to Janick jest autorem riffu i tekstu, a Steve po prostu dodał dodatkowe refreny i coś tam pozmieniał, więc bardziej epik Janicka.hipcio_stg pisze:Czyli jednak bardziej epik Janicka niż harrisa. TRATB to się zgodze, że to solóweczka Harrisowa.RALF pisze:Podpisano Janick Gers, Steve Harris.
Też tak sądzę.
- Saimon1995
- -#Moderator

Dokładnie. A irytuje mnie wciąż gadanie, że Janick to taki "zespołowy klaun", co to tylko wygłupia się, nogę kładzie na kolumnę itp. A takie wypowiedzi dość często słyszę/czytam.Mikojaski pisze:I niech ktoś spróbuje powiedzieć że janick wnosi tylko wygłupy na scenie do zespołu. Tak samo ważny gitarzysta jak Adrian i Dave. Nie chciałbym widzieć Maiden bez niego.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Stereotypy panie. Stereotypy... Podoba mi się w Janicku to, że się nie pierduli w tańcu. Goły strato i surowym mięsem po pysku! W połączeniu z genialnymi kompozycjami ostatnich czasów na prawdę podwyższa wartość muzyka. Był moment, kiedy Dave miał spadek formy to Janick świetnie nadrabiał!
-
Deleted User 1499
Dokładnie.
Mi nigdy nie przeszkadzało to co Janick wyprawia na scenie, wręcz przeciwnie , zawsze go podziwiałem za tak dużą ilość pozytywnej energii. Dodatkowo większość kompozycji pod którymi się podpisał jest na wysokim poziomie.
Mi nigdy nie przeszkadzało to co Janick wyprawia na scenie, wręcz przeciwnie , zawsze go podziwiałem za tak dużą ilość pozytywnej energii. Dodatkowo większość kompozycji pod którymi się podpisał jest na wysokim poziomie.
Zachowanie na scenie (które zresztą mi nie przeszkadza) jest dużo mniej ważne, niż to, że jest znakomitym kompozytorem (może najlepszym w Maiden w ostatnich latach) oraz - co często pomijane - że jest naprawdę dobrym, charakterystycznym gitarzystą. Gra niedbale na żywo i czasem różnie to brzmi, ale studyjnie zagrał trochę takich solówek, że naprawdę złego słowa o nim jako o gitarzyście nie można powiedzieć.
Janicka zawsze ceniłem za kompozycje, które na ogół trafiały w mój gust, na czele z Talismanem, Montsegur i Dream of Mirrors.
Do zachowania na scenie można mieć zastrzeżenie wówczas, gdy wpływa na jakość muzyki. Moim zdaniem przez lata tak niestety rzadziej lub częściej bywało, zwłaszcza w czasie trasy 2013-2014. Wcześniej także, np. solówkę Adriana w Moonchild, którą zagrał Janick (zarejestrowaną na Flight 666) uważam za kryminalną... Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Ale obserwując Janicka na obecnej trasie muszę przyznać, że widzę zmianę na plus - widoczną poprawę staranności.
M.
Do zachowania na scenie można mieć zastrzeżenie wówczas, gdy wpływa na jakość muzyki. Moim zdaniem przez lata tak niestety rzadziej lub częściej bywało, zwłaszcza w czasie trasy 2013-2014. Wcześniej także, np. solówkę Adriana w Moonchild, którą zagrał Janick (zarejestrowaną na Flight 666) uważam za kryminalną... Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Ale obserwując Janicka na obecnej trasie muszę przyznać, że widzę zmianę na plus - widoczną poprawę staranności.
M.
-
on_the_run
- -#Trooper

Janick niestety na żywca się "popisuje", wymachuje tą gitarą itp., co sprawia niedbałe wrażenie, jakby grał w sposób mały skupiony.
To prawda, fatalne solo, ale już na przykład w Hallowed gra zazwyczaj dobrą solówkę - moim zdaniem lepszą niż studyjnie zarejestrował Adrian. Zresztą, jak wspominałem, moim zdaniem studyjnie gra ciekawe sola, szczególnie od X Factor do dziś.beaviso pisze:Wcześniej także, np. solówkę Adriana w Moonchild, którą zagrał Janick (zarejestrowaną na Flight 666) uważam za kryminalną...
-
Nomad.1985
- -#Trooper

Moje ulubione sola Janicka to w Dream of Mirrors, Ghost of Navigator, Dance of Death, Gates of Tomorrow, Legacy i w zasadzie wszystkie na płytach z Blazem. Hallowed Be thy Name gitarowo zdecydowanie najlepsze jest studyjnie, potem nigdy pod względem instrumentalnym nie odtworzyli tego klimatu, nawet w latach '80.
Nie jestem lajkiem w temacietomtomala pisze:Jedna uwaga do Nomada - z trybun widać wszytsko doskonale
Różnica pomiędzy trybuną, a GC jest taka, że na GC ma się większy kontakt z zespołem i vice-versa - nie jestem w stanie spojrzeć tak w twarz zespołu z trybun, poza tym, niewielu ludzi ma siłę nagrywać z GC oraz sprzęt, który miałby funkcje steady, by nie trząść się za bardzo. Chciałem też zrobić nagranie, w którym atmosfera jest bardziej bezpośrednia, a już raz nagrywałem z trybun na stadionie i to nie był dobry pomysł ze względu na audio:
https://www.youtube.com/watch?v=Df7gsPrWQPA
Fajnie, że ktoś ogarnął i wrzucił koncert na YT tak jak ja to zamierzałem zrobić.
Niebawem sam wrzucę z uciętym początkiem prosto ze źródła (wersja 5GB, a 22GB robi różnicę
Przy okazji łapcie coś z Anthraxu z tamtego dnia
https://www.youtube.com/watch?v=C46scdLSro8
https://www.youtube.com/watch?v=9UrmRH9yHQE
Pozdrawiam.