Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Newsy muzyczne

Post autor: Slaug »

Szczerze mówiąc, to mam wrażenie jakbym już to kiedyś słyszał ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Noooo, grubo!
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

no niby fantastyczny news, ale jednak obecnosc Jakszyka w skladzie budzi pewne obawy : /
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

voivod' pisze:no niby fantastyczny news, ale jednak obecnosc Jakszyka w skladzie budzi pewne obawy : /
Jak dla mnie wręcz przeciwnie. Zresztą tam głową jest Fripp, a na nim, jak już zechciało mu się dupę ruszyć, można polegać. Fantastyczny news. Chyba roku, albo pięciolatki ostatniej ;)

Jest jednak zastanawiająca i dziwna sprawa - gdzie jest Adrian Belew??
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

"The Seven-Headed Beast of Crim is in Go! mode"

omg, omg, omg. Jaram się straszliwie. Teraz tylko KONCERTÓW! :twisted:
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

http://www.youtube.com/watch?v=BM1KBP6HNco pierwszy singiel z nadchodzącej płyty Huntera.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Deathmagnetic.pl pisze:16 tysięcy czytelników brytyjskiego Metal Hammera wybrało Top 10 debiutanckich albumów minionego ćwierćwiecza. Poniżej cała lista wraz z procentowym udziałem głosów dla każdej pozycji. Faworyt jak widać wygrał miażdżąco. Nie sprawdzaliśmy, czy specjalnie prosił swoich fanów o głosowanie (np. na swoim facebooku), ale tak to trochę wygląda. Albo po prostu w UK bardzo się ich kocha.

01. SLIPKNOT – “Slipknot” (32.27%)
02. KORN – “Korn” (8.88%)
03. GUNS N’ ROSES – “Appetite for Destruction” (8.84%)
04. RAMMSTEIN – “Herzeleid” (6.92%)
05. PANTERA – “Cowboys From Hell” (6.2%)
06. SYSTEM OF A DOWN – “System of a Down” (4.67%)
07. LINKIN PARK – “Hybrid Theory” (3.78%)
08. MACHINE HEAD – “Burn My Eyes” (3.35%)
09. BULLET FOR MY VALENTINE – “The Poison” (3.01%)
10. RAGE AGAINST THE MACHINE – “Rage Against the Machine” (2.78%)
Ja się z czytelnikami Metalhammer kompletnie nie zgadzam ;)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dejavu pisze:Ja się z czytelnikami Metalhammer kompletnie nie zgadzam ;)
To tak z ciekawości, jakie były wg Ciebie lepsze albumy? ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

A choćby debiut Symphony X, pierwszy Annihilator który chyba się w ostatnim dwudziestopięcioleciu mieści, "Something Wild" Children of Bodom, debiut Animals As Leaders, "SMPT:e" Transatlantic, albo "The Weirding" zespołu Astra - świetna, bardzo niedoceniana płyta, mało kto o tym zespole słyszał, a ten debiut moim zdaniem był lepszy niż niemal wszystko co słyszałem w 2009 i ogólnie dla mnie jest to jedna z najlepszych płyt ostatnich lat. To kilka pierwszych skojarzeń które mi przyszły do głowy - nie mówię, że to najlepsze debiuty ostatnich 25 lat, bo takiej listy nie umiałbym sporządzić, ale moim zdaniem te płyty są znacznie lepsze od większości wymienionych przez czytelników MH.
Płyty na tej liście moim zdaniem nie są złe, niektóre są świetne (Pantera, RATM) ale uważam, że było w tym ćwierćwieczu mnóstwo lepszych debiutów, niż debiut Slipknot, Korna czy Linkin Park.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dejavu pisze:A choćby debiut Symphony X, pierwszy Annihilator który chyba się w ostatnim dwudziestopięcioleciu mieści, "Something Wild" Children of Bodom, debiut Animals As Leaders, "SMPT:e" Transatlantic, albo "The Weirding" zespołu Astra - świetna, bardzo niedoceniana płyta, mało kto o tym zespole słyszał, a ten debiut moim zdaniem był lepszy niż niemal wszystko co słyszałem w 2009 i ogólnie dla mnie jest to jedna z najlepszych płyt ostatnich lat. To kilka pierwszych skojarzeń które mi przyszły do głowy - nie mówię, że to najlepsze debiuty ostatnich 25 lat, bo takiej listy nie umiałbym sporządzić, ale moim zdaniem te płyty są znacznie lepsze od większości wymienionych przez czytelników MH.
Płyty na tej liście moim zdaniem nie są złe, niektóre są świetne (Pantera, RATM) ale uważam, że było w tym ćwierćwieczu mnóstwo lepszych debiutów, niż debiut Slipknot, Korna czy Linkin Park.
Ale na ten ranking największy wpływ mieli czytelnicy. Z szacunkiem dla wymienionych przez ciebie kapeli - są mało znane, dlatego pewnie nie ma ich w zestawieniu ;-).

Z większością się zgadzam, choć - dla mnie! - pozycje Slipknot i Korna trochę za wysokie. Z tej dziesiątki najbardziej zasługuje na pierwsze miejsce Rage Against The Machine (ewentualnie: System of a Down, Guns N' Roses). Zastanawia mnie tylko czemu jest tu uwzględniona płyta Cowboys from Hell? Ja rozumiem, że do pierwszych czterech albumów muzycy niechętnie się przyznają, ale... Jakby nie patrzeć to piąty studyjny krążek :lol:.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Ten ranking jest całkowicie idiotyczny i w sumie potwierdza, że jednym metalowym pismem wartym uwagi jest Terrorizer.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Z tej dziesiątki najbardziej zasługuje na pierwsze miejsce Rage Against The Machine
Też tak uważam.
Zastanawia mnie tylko czemu jest tu uwzględniona płyta Cowboys from Hell? Ja rozumiem, że do pierwszych czterech albumów muzycy niechętnie się przyznają, ale... Jakby nie patrzeć to piąty studyjny krążek :lol:.
Haha, też mnie to zastanawia :lol:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Kolejny song niezniszczalnego Motorhead. Kopie po uszach jeszcze bardziej niż poprzedni :twisted:
http://loudwire.com/motorhead-queen-of- ... bshare_top
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

http://www.loudmag.com.au/content/testa ... ill-deadly - Testament planuje wydać nową płytę w przyszłym roku, w lato. To bardzo dobra wiadomość biorąc pod uwagę jaką mieli częstotliwość wydawania płyt ostatnio i jak dobre jest Dark Root of Earth. Testament ze Sklonickiem nigdy mnie nie zawiedli, więc spodziewam się świetnej płyty.

edit: Jest teledysk do singla z nowej płyty warszawskiego Leash Eye - http://www.youtube.com/watch?v=ADdnNHfycZc - kibicuję im, bo w tym gatunku jest to absolutna bomba! Nie należę do słuchaczy oczekujących zawsze czegoś nowego i innowacyjnego - tutaj innowacji nie ma, ale jest rock'n'roll z odpowiednim brzmieniem i świetnym wokalistą - również w warunkach koncertowych ;)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nominacje do Rock and Roll Hall of Fame:
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... nacje.html
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Lou Reed :( That's not a Perfect Day...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Wg Agnethy Fältskog niewykluczone, że ABBA reaktywuje się w przyszłym roku :!: Nie jest jasne, czy jednorazowo czy na dłużej, ale nieważne - dla mnie i tak to jest news dekady.
ODPOWIEDZ