Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)

Post autor: Bamoko »

Maiden_Madness pisze:Mi ,,The Nomad" po prostu się nie podoba. Na BWN są o wiele lepsze utwory np. ,,Ghost of the Navigator" albo ,,The Thin Line Between Love & Hate".
The Thin Line... kojarzy mi się zawsze z jakimś niedokończonym demo (zwłaszcza końcówka) i rozprawy na temat wyższości nad The Nomad, są dla mnie nie zrozumiałe. Nomad wyznaczył nowy trend, który zespół rozwinął na kolejnych albumach (zwłaszcza na "marmoladzie"), a Thin Line jest taki sobie i ratuje go tylko to, że znalazł się w towarzystwie naprawdę świetnych utworów, z The Nomad (przede wszystkim) na czele. :D
Maggie_T
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Maggie_T »

Nie wiem jak, mając w pamięci solówkę z TTLBLH, można twierdzić że to kiepski kawałek? No jak? :?:
Jeszcze ten potężny, toczący się niczym walec wstęp... miód na uszy.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Bamoko pisze:The Thin Line... kojarzy mi się zawsze z jakimś niedokończonym demo (zwłaszcza końcówka)
Maggie_T pisze:Nie wiem jak, mając w pamięci solówkę z TTLBLH, można twierdzić że to kiepski kawałek? No jak?
Ja w tym wypadku popieram Maggie_T. Ten kawałek jest tak emocjonalny i taki piękny, że nie umiem się nim nie zachwycać a z pewnością nie nazwałbym go niedorobionym. Szczególnie druga część utworu jest niesamowita a od ok 5:15 to po prostu majstersztyk. Mogę tego słuchać w kółko. Nomad również jest znakomity (tak jak całe BNW wg mnie) ale on ma tylko przebłyski geniuszu. Thin Line natomiast myślę, że zaliczyłbym w pierwszej 15tce moich ulubionych utworów.
Awatar użytkownika
xse666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: xse666 »

Ja się zgadzam z Journeymanem, że TTLBTLAH jest świetnym utworem, ale wg mnie na BNW najlepsze jest blood brothers. Szczególnie podoba mi sie solówka. od tej piosenki zacząłem słuchać Maiden.
Journeyman666 pisze: Thin Line natomiast myślę, że zaliczyłbym w pierwszej 15tce moich ulubionych utworów.
Awatar użytkownika
xse666
-#Charlotte
-#Charlotte

Przemo142 pisze:Odpuść sobie Iron Maiden, to komercha jest
Nieprawda
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

A Nothing Else Matters? Leci komerchą z daleka.
Awatar użytkownika
xse666
-#Charlotte
-#Charlotte

Przecież Nothing Else Matters jest zarombiste :shock:
Deleted User 5453

Post autor: Deleted User 5453 »

xse666 pisze:Przecież Nothing Else Matters jest zarombiste :shock:
Jakie 'zarombiste' przecież to niesamowicie chujowe jest. Jeśli Nothing Else Matters to metal to ja jestem baletnicą -.-' Każdemu kto twierdzi, że ta pioseneczka to metal radzę szybko znaleźć jakieś tory, położyć się na nich i czekać na pociąg...
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Co wy chcecie od Nothing Else? To jedna z ładniejszych ballad jakie powstały, a że taka ckliwa, to już inna sprawa...
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Jakie 'zarombiste' przecież to niesamowicie chujowe jest. Jeśli Nothing Else Matters to metal to ja jestem baletnicą -.-' Każdemu kto twierdzi, że ta pioseneczka to metal radzę szybko znaleźć jakieś tory, położyć się na nich i czekać na pociąg...
żaden metal, ale świetny kawałek. a że zajechany przez różnorakie listy przebojów i grajków wyrywających dziewczyny na gitare przy ognisku, to inna sprawa..
Awatar użytkownika
kamil198
-#Invader
-#Invader

Post autor: kamil198 »

Przemo142 pisze:A Nothing Else Matters? Leci komerchą z daleka.
Trochę ci się zespoły i tematy pomyliły
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Wracając do tematu najlepszym albumem obok BNW jest Fear Of The Dark i niezwykle mroczny X Factor :lol:
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

kamil198 pisze:Trochę ci się zespoły i tematy pomyliły
Brawo, wreszcie ktoś zajarzył :lol:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Czytając niektóre posty z tego tematu, mam wrażenie, że na forum powinno się zakazać jakiegokolwiek używania ironii :lol:
Awatar użytkownika
IronCrimson
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: IronCrimson »

moim typem jest Seventh son, nie ma słabego utworu, żadnego, i jest na bardzo wysokim poziomie artystycznym. Co do Nomad i Thin Line, dla mnie te utwory zawsze szły w parze, piękne, klimatyczne, rozwinięte kompozycje
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

Ja również będę za Seventh Son.
Awatar użytkownika
xse666
-#Charlotte
-#Charlotte

voivod pisze:
żaden metal, ale świetny kawałek. a że zajechany przez różnorakie listy przebojów i grajków wyrywających dziewczyny na gitare przy ognisku, to inna sprawa..
Ja się zgadzam, że nothing else matters to nie metal, ale to świetny utwór i uwielbiam go słuchać
Awatar użytkownika
IronCrimson
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: IronCrimson »

xse666 pisze:
voivod pisze:
Ja się zgadzam, że nothing else matters to nie metal, ale to świetny utwór i uwielbiam go słuchać
to jeszcze ja się wypowiem. Metallica przez ten utwór straciła wiarygodność. Teraz różowe 14-latki mówią że są wielkimi fankami mEtALliKi <3 <3 <3 :*:* i jak raz jednej spytałem czy lubi też tą prawdziwą metallicę, a jaka to prawdziwa się pyta - więc odpowiadam, no nie wiem na przykład seek and destroy. Oczywiście tytułu nie zna, więc podrzucam linka. Się biedaczka rozczarowała.

Za co kocham Maiden? Poza ich geniuszem muzycznym i wspaniałymi osobowościami w kapeli także za to że nie robią absolutnie niczego pod publikę, robią co lubią.

krótka prosta prawda, która powinna być znana każdemu. To fani są dla zespołu a nie zespół dla fanów. Albo się jest czegoś fanem albo nie, i kłanianie się w taki sposób jak zrobiła to Meta bardzo hańbi.

stąd też moja prosta nierówność
UK>USA

w Anglii powstało wszystko co najlepsze, w usa to zerżnięto, udziwniono (w ramach zasady więcej "lepiej"), dobrało się do tego MTV i teraz mamy tego syfu wszędzie. Cholerne Korny, Limp Bizkity czy Slipknoty.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

IronCrimson pisze:to jeszcze ja się wypowiem. Metallica przez ten utwór straciła wiarygodność. Teraz różowe 14-latki mówią że są wielkimi fankami mEtALliKi <3 <3 <3 :*:* i jak raz jednej spytałem czy lubi też tą prawdziwą metallicę, a jaka to prawdziwa się pyta - więc odpowiadam, no nie wiem na przykład seek and destroy. Oczywiście tytułu nie zna, więc podrzucam linka. Się biedaczka rozczarowała.
To ja też się wypowiem. Brednie opowiadasz. Utwór, który krytykujesz jest mistrzowski. Oczywiście może się podobać i nie podobać, bo to kwestia gustu. Lepszego lub gorszego. Czy mieści się w konwencji metalu czy niem to też nieistotne. W moim mniemaniu jest konstrukcyjnie doskonały i dojrzały w swej prostocie i nie dziwię się, że przez to zakatowano go na śmierć na wszystkich listach przebojów wzruszając masowo niewieście, wrażliwe duszyczki. Oczywiście kasta tzw. metalowców uznała, że skoro Metallica nagrała coś co może podobać się wszystkim, to zdradziła swoje ideały, poszła na komerchę i inne pierdołowate teorie powstały, które funkcjonują do dziś. Żaden zakuty metalowy łeb nie zauważył, że może po prostu ten wałek jest po prostu świetny. Oczywiście sporo metalowców, to często ludzie szajbnięci niczym jakieś religijne sekciarstwo ludzi mających się za jakieś muzyczne ubermenschen. Zresztą fani metalu zawsze mieli jakieś opory w stosunku do nowego. Kiedy powstała świetna kapela pod nazwą Creation of Death ze świetnymi muzykami w składzie, to tzw. "sataniści" zmusili ją do zaprzestania działalności, bo nie podobało się, że muzycy grający thrash/death walą chrześcijańskie teksty. To się nie mieściło w tych skołtunionych, zakutych pałach drobnych osiedlowych pijaczków. Iron Maiden kiedy wydało Somewhere In Time również nie miało za dużego brania pośród polskich metalowców.... "a bo oni jakieś syfiaste klawisze w swojej muzyce stosują" . Wtedy klawisze kojarzyły się tłumokom z Kapitanem Nemo, Papa Dance i jakimiś newromanticami z UK.
Teraz to normalka. Prawda?
Nie będę pisał głupot co Maiden tworzyli szczerze, bo nie siedzę im w głowach i sercach.
Najbardziej podoba mi się na równi Powerslave, Somewhere In Time i Seventh Son Of A Seventh Son ale doceniam również inne albumy.
Awatar użytkownika
xse666
-#Charlotte
-#Charlotte

Święte słowa ;-)
ODPOWIEDZ