Flagietki na samochód

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Re: Flagietki na samochód

Post autor: VeeKing »

Takie pytania to do Iron Maiden :P w koncu to ich własność ;)
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: serek »

VeeKing, masz u mnie browar :pijak:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Nie musisz dziękować ;)

Chętnie przyjme browca w Łodzi na koncercie :P

Sików typu: Żubr, Warka, Lech, Tyskie itp nie trawie :P
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

wpadnij do Gdańska to wezmę coś dobrego na motocykl i chluśniemy :pijak: a jakie popijasz ??
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Do Gdańska nie jade ;)

Wole takie browce jak: Książęce Czerwony Lager, Beck's, Celtyckie Ciemne

ok stopoftop :P takie rzeczy to w temacie o browcach! :mryellow: :pijak:
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

VeeKing pisze: Wole takie browce jak: Książęce Czerwony Lager, Beck's
Tak jakby to nie były siki pokroju wymienionego przez Ciebie Żubra, Lecha, czy Tyskiego... :D Przecież Książęce to nic innego jak Lech, a Beck's to niemiecka koncernówka pokroju Tyskiego, Lecha, Żubra, Warki. Jakbyś tu wymienił jakieś Piwo Żywe, Złote Lwy, Twierdzowe, Orkiszowe itd. to spoko, ale wybrzydzane przez Ciebie sikacze zastąpiłeś dokładnie takimi samymi sikaczami. :D
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Według Ciebie... Co z tego, że Książęce jest c Browarów Tyskich? Smakuje inaczej i to sie liczy.. Jest dużo lepsze
mimski
-#Assassin
-#Assassin

VeeKing pisze:Według Ciebie... Co z tego, że Książęce jest c Browarów Tyskich? Smakuje inaczej i to sie liczy.. Jest dużo lepsze
Niemniej takie same siki, o ile przyjmujemy, że Warka, Lech, Tyskie, Żubr to siki. Moim zdaniem nie do końca, bo sam spożywam takie siki również. Zwłaszcza Warkę Strong lubię od czasu do czasu wypić, a i Tyskie Klasyczne czasem wpadnie. Mnie tylko bawi, że kreujesz się na konesera, który Tyskie uważa za siki, ale nie przeszkadza Ci to w spożywaniu piwa rozlewanego z dokładnie tego samego miejsca, tylko że pod inną etykietą i to już uważasz za "niesiki", nie mówiąc już o Beck'sie który jest Niemieckim Lechem, Warką, Tyskim, czy Żubrem.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
MEFISTO
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: MEFISTO »

mimski pisze:
VeeKing pisze:Według Ciebie... Co z tego, że Książęce jest c Browarów Tyskich? Smakuje inaczej i to sie liczy.. Jest dużo lepsze
Niemniej takie same siki, o ile przyjmujemy, że Warka, Lech, Tyskie, Żubr to siki. Moim zdaniem nie do końca, bo sam spożywam takie siki również. Zwłaszcza Warkę Strong lubię od czasu do czasu wypić, a i Tyskie Klasyczne czasem wpadnie. Mnie tylko bawi, że kreujesz się na konesera, który Tyskie uważa za siki, ale nie przeszkadza Ci to w spożywaniu piwa rozlewanego z dokładnie tego samego miejsca, tylko że pod inną etykietą i to już uważasz za "niesiki", nie mówiąc już o Beck'sie który jest Niemieckim Lechem, Warką, Tyskim, czy Żubrem.
ale, ze tyskie a tyskie klasyczne to troche roznica jest.

a zatem tyskie - sik
tyskie klasyczne - ok piwko

i tak samo z reszta "sztandarowych" piw żywca czy lecha.

swoja droga jedyne sztandarowe piwo jakie moge pic to Perła/Perła Niepasteryzowane.

a to ze rozlewane w jednej rozlewni to nie znaczy ze rozlewany jst jeden "sik" do cholery!
Tell me why I had to be a Powerslave I don't wanna die, Im a God, why can't I live on?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

I znow to samo - temat flagietki, strona dyskusji o browarach;-)
Zalozcie sobie temat "polemiki z VeeKingiem wszelakie" i tam dyskutujcie sobie o nawet o dupie Maryny:-D
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

Budziol pisze:tam dyskutujcie sobie o nawet o dupie Maryny:-D
A o kropkach będzie można ? :mrgreen: jak tak to lecę po popcorn i piwo :dance:
mimski
-#Assassin
-#Assassin

MEFISTO pisze: ale, ze tyskie a tyskie klasyczne to troche roznica jest.

a zatem tyskie - sik
tyskie klasyczne - ok piwko

i tak samo z reszta "sztandarowych" piw żywca czy lecha.

swoja droga jedyne sztandarowe piwo jakie moge pic to Perła/Perła Niepasteryzowane.

a to ze rozlewane w jednej rozlewni to nie znaczy ze rozlewany jst jeden "sik" do cholery!
Nie zgadzam się. Tyskie klasyczne i Tyskie zwykłe są dokładnie na takim samym poziomie, tylko po prostu mają inny smak. Kolega Viking uogólnił np. Warkę, a w końcu czerwona i strong smakują inczaej, a jednak do ogólnienia dochodzi, podobnie z Żubrem, który występuje jako zielony i ciemnozłoty, one też smakują inaczej a jednak dochodzi do uogólnienia. Czemu zatem mamy robić wyjątek dla Tyskiego? To po pierwsze.

Po drugie Żywiec w mojej ocenie jest całkiem dobrym piwem. Zdarza się trafić na słabszą partię, ale też zdarza się trafić na taką partię, że niebo w gębie. Ta przypadkowość działa oczywiście na niekorzyść, ale jeśli unikamy uogólnień to należy być uczciwym i rzetelnym w każdym calu.

Co do Perły to właśnie zeszła na psy. Była swego czasu całkiem niezłym piwem. Później niestety stała się "modna" jak Tyskie klasyczne, czy właśnie Książęce, taki pseudo mały browar. Oczywiście mówię tu o Perle chmielowej, niepasteryzowanej, czy export.

Moim zdaniem właśnie tak jest, bo proces produkcji jest ten sam. Jeśli zakładamy, że np. do Tyskiego powiedzmy sztucznie dodają dwutlenku węgla, to uważasz, że nagle Klasyczne naprawdę robią klasyczną metodą? Mają specjalne kadzie jeszcze pamiętające Piłsudskiego? Otóż nie robią je dokładnie tą samą metodą, tylko w innych proporjach dodają słodu i chmielu, ale cały proces tworzenia jest dokładnie ten sam.

Budziol-> dyskusja o browarach jest może nieco offtopowa, ale jak chcesz to możesz ją bez problemu przenieść. I nie jest to bezsensowna polemika z Vikingiem tylko rzeczowa dyskusja w mojej ocenie.
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Proponuje usiąść i wspólnie smakować browary jakie tylką są a na końcu i tak się pewnie dogadacie :pijak: ha ha ha
Ja tam pije Dębowe Mocne i tylko z butli - takie bym Ci postawiłVeeKing :pijak: , no chyba że to dla Ciebie sik hm to ja wypije za Ciebie z przyjemnością :razz:
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Ja ostatnio zawsze po wejściu do sklepu staram się kupić piwo, którego nigdy nie piłem (np ostatnio Namysłów, które już polecałem) i nie jest to problemem ale dzisiaj się złamałem i kupiłem "siki" czyli Lecha i jest to bardzo dobre piwo. Tak samo Okocim/Okocim Strong/Warka Strong/Carlsberg bo te z tych popularnych pijam najczęściej. Jasne, że każde smakuje inaczej ale do sików tym browarom daleko. Ogólnie z tanich piw to jestem fanem Starovara i Brok Export. Kiedyś piłem jakieś piwo za złotówkę i to akurat były rzeczywiście szczochy ale z piw w normalnej cenie ciężko coś takiego znaleźć. Może co najwyżej komuś smak nie pasować ale żeby to nazywać sikami to już paranoja. W weekend majowy byłem w Berlinie gdzie na potęgę piłem Becksy, bo tanie były, i nie dostrzegam jakiejś różnicy w klasie tego piwa w porównaniu do innych polskich browarów.

edit: dyskusję rzeczywiście można przenieść
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
mimski
-#Assassin
-#Assassin

vyrus pisze:Ja ostatnio zawsze po wejściu do sklepu staram się kupić piwo, którego nigdy nie piłem (np ostatnio Namysłów, które już polecałem) i nie jest to problemem ale dzisiaj się złamałem i kupiłem "siki" czyli Lecha i jest to bardzo dobre piwo. Tak samo Okocim/Okocim Strong/Warka Strong/Carlsberg bo te z tych popularnych pijam najczęściej. Jasne, że każde smakuje inaczej ale do sików tym browarom daleko. Ogólnie z tanich piw to jestem fanem Starovara i Brok Export. Kiedyś piłem jakieś piwo za złotówkę i to akurat były rzeczywiście szczochy ale z piw w normalnej cenie ciężko coś takiego znaleźć. Może co najwyżej komuś smak nie pasować ale żeby to nazywać sikami to już paranoja. W weekend majowy byłem w Berlinie gdzie na potęgę piłem Becksy, bo tanie były, i nie dostrzegam jakiejś różnicy w klasie tego piwa w porównaniu do innych polskich browarów.

edit: dyskusję rzeczywiście można przenieść
Popieram w całej rozciągłości. Raz piłem piwo MASTER 0,5 l za 1,50 w Żabce, jakaś edycja na Euro, bo z piłką było i to faktycznie był poziom katastrofalny. Trudno w ogóle opisać ten smak, ale i tak wypiłem całe. Osobiście wolę się napić Złotych Lwów, albo ostatnio bardzo mi podchodzącego Złotego Bażanta (de facto koncernówka tyle że Słowacka), ale koncernówkami nie gardzę i zdarza mi się stosunkowo często pić. Na dwa piwa jakieś wymyślne przypada jeden browar z Grupy Żywiec, Kompanii Piwowarskiej i Grupy Carlsberg.
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

proponuje założyć osobny temat z ankietką kto co pije i będzie gicior bo coś temat flagietek nam uciekł :mryellow:
a ja właśnie źłopie Dębowe Mocne0,65 i jest ok :pijak:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

mimski pisze:Nie zgadzam się. Tyskie klasyczne i Tyskie zwykłe są dokładnie na takim samym poziomie, tylko po prostu mają inny smak.
i właśnie taki mam system oceniania ;) INNY SMAK :) dla mnie lepszy jest CELTYCKIE CIEMNE (1,99 w Żabce) niż na przykład WARKA :)

KONIEC!
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

VeeKing i tym sposobem doszliśmy do porozumienia :pijak:

Dziś zamówiłem flagę 50x30 zobaczymy co mi przyślą.
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Flagi dotarły i jest ok :pijak: Tak jak chciałem ,teraz zszycie,zrobienie komina na maszt i gotowa flaga na motocykl :twisted:
Załączniki
230520131573.jpg
ODPOWIEDZ