The Book Of Souls - opinie na temat nowego albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls - opinie na temat nowego albumu
Tak, to już zdecydowanie inny zespół niż jeszcze w czasach DoD. Nie ma się co czarować, Ironi już nigdy nie nagrają petard takich jak Wicker Man czy Fallen Angel, a na BoS krótkie kawałki wypadają bardzo blado i wręcz infantylnie na tle epików. Nie żeby były złe broń Boże, ale to już jednak nie ten ogień co kiedyś, teraz Maideni to prog rock w stylu Rush z czasów Hemispheres czy Farawell to the Kings, a nie wesoły heavi metal.
Pablo, przelam sie. Warto. Skonczylem calosc i jestem pozamiatany. Z tym ze ja te dluzyzny zawsze lubilem 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
To podobnie jak A Matter płyta do długiego wałkowania, trzeba jej będzie poświęcić wiele godzin żeby wydobyć wszystkie walory i wszystko sobie poukładać w głowie. Ale warto, jest bez wątpienia lepiej niż ostatnio i mówię to z perspektywy dziwaka, który bardzo lubi osobliwości TFF. W każdym razie teraz brzmienie jest porządne.
Tak, a to tylko mega biedna wersja jeżeli chodzi o jakość, będzie CD to kolumny będą się palić!
I nerwy sąsiadów.
Nie jestem w stanie powiedzieć na obecna chwile ktore cd lepsze. Empire w kazdyk razie dokończył dziela zniszczenia. Jak powiedział madril, jeden z najlepszych kawalkow maiden w ogole. Ale na koncerty go nie wezma. Wielka szkoda
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- dostoevsky
- -#Assassin

Nie przejmuj się jego postem, a ludzie, którzy nie słuchali jeszcze TBoS nie powinni się jego opinią kierować - od jakiegoś czasu jedzie po Maiden dla samego jechania.Mikojaski pisze:Pablo, przelam sie. Warto. Skonczylem calosc i jestem pozamiatany. Z tym ze ja te dluzyzny zawsze lubilem
Tym razem recenzje, które od kilku tygodni czytaliśmy na forum, nie były przesadzone.
Jestem po drugim odsłuchu. Nie porównuję, czy lepszy od TFF czy gorszy, czy lepszy od innych albumów czy gorszy, wiem jedno: od bardzo dawna nie słyszałem tak dobrej płyty. Panowie po tylu latach grania są w formie. Album wręcz przeładowany pomysłami. Przysłuchajcie się grze Adriana - coś pięknego. Jestem też pod wrażeniem niektórych fragmentów wokalnych. Jest wszystko to, co uwielbiam w Maiden i jeszcze więcej 
Mimo, że to mp3, słychać, że płyta jest dopracowana i brzmi! Dużo się dzieje, ale jest też dużo przestrzeni i da się tym albumem oddychać (Dla porównania AMOLAD się nie dało)!
-
Deleted User 2259
Ok to jeśli chodzi o albumy po Reunion to może konkurować z BNW ?
Zdecydowanie może!
- dostoevsky
- -#Assassin

Do BNW mam olbrzymi sentyment, "Rock in Rio", etc. BNW ma na pewno lepszą i dopieszczoną produkcję. Nie chcę się bawić w porównania, ale TBoS to bardzo mocny album.Invader pisze:Ok to jeśli chodzi o albumy po Reunion to może konkurować z BNW ?
Po prostu przesłuchaj, żebyś potem nie czuł się zawiedziony podchodząc do TBoS z pewnymi oczekiwaniami. Kompozycyjnie się rozwinęli i to słychać. To na pewno nie jest BNW: część druga.
-
Deleted User 2259
Faktycznie ten singlowy nr był według Ciebie jednym z najsłabszych ?
Zaczekam do premiery, po mp3 ciężko stwierdzić jak brzmi produkcja tego najnowszego wydawnictwa
Zaczekam do premiery, po mp3 ciężko stwierdzić jak brzmi produkcja tego najnowszego wydawnictwa
Nie no wyraźnie słychać, że jest czytelniej i odeszli od ściany gitar.
Według mnie nie ma najsłabszego utworu, ale jeśli miałbym jakiś wybrać, to właśnie Speed of Light.
- dostoevsky
- -#Assassin

Reszta jest zdecydowania inna muzycznie od Speed of Light, i zdecydowanie lepsza.Invader pisze:Faktycznie ten singlowy nr był według Ciebie jednym z najsłabszych ?
EDIT: Podpisuję się pod opinią MaidenFan.
Ostatnią płytą, na której nie ma słabego utworu jest własnie Brave New World!
zakonczony odsluch numer jeden...od 15 lat slyszac po raz pierwszy nowy krazek Maiden mialem ciary na plerach....ostatnie 3 krazki Maiden przy Book of Souls wypadaja blado...smiem twierdzic nawet ze The Final to byl jakis wypadek przy pracy
Pomysl goni pomysl....90 minut mija jak pol godziny,zero nudy...czulem ze ta plyta bedzie mocna i naprawde jest !!!!!!! 
a The Mercenary? Trochę na siłę. A Dream of Mirrors? Trochę rozwleczonyMaidenFan pisze:Ostatnią płytą, na której nie ma słabego utworu jest własnie Brave New World!
- dostoevsky
- -#Assassin

Na forach niemaidenowych też zachwyty.