Tylko ,ze dzisiaj z formą tego "zespołu", a raczej Rolfa i reszty muzyków jest dosyć średnio. Oglądałem troche po youtube i jakoś chyba bardziej z sentymentu bym sie wybrał na Running gdyby wystąpił na Metalmanii niz z jakiejś podjary.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 15, 2017 9:51 pm Running Wild, na którego czekam w Polsce całe swoje życie i by było pozamiatane![]()
![]()
07/04/2018 - XXIV Metalmania - Katowice, Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/04/2018 - XXIV Metalmania - Katowice, Spodek
ADX to niestety bardzo niedoceniany zespòł, a Metalmania byłaby chyba jedyną szansą na ich koncert w Polsce...
Co do Kinga Diamonda, to ten jego nowy album postrzegam raczej jako legendę
Niby go nagrywają...Ale rok w rok w wywiadach czytam to samo. Do tego teraz Diamond może nie chcieć ruszać tego wszystkiego z nową płytą, bo został ojcem, a te akcje promocyjne itp zajmowałyby mu bardzo wiele czasu.
Co do Kinga Diamonda, to ten jego nowy album postrzegam raczej jako legendę
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Felcio pisze: ↑ndz lip 16, 2017 1:15 pmTylko ,ze dzisiaj z formą tego "zespołu", a raczej Rolfa i reszty muzyków jest dosyć średnio. Oglądałem troche po youtube i jakoś chyba bardziej z sentymentu bym sie wybrał na Running gdyby wystąpił na Metalmanii niz z jakiejś podjary.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 15, 2017 9:51 pm Running Wild, na którego czekam w Polsce całe swoje życie i by było pozamiatane![]()
![]()
Widziałem ich przedwczoraj na MoR i jest zajebiscie, wokal działa sprawnie, jedyny problem to mizerna nowa plyta, bo dużo jej w secie. Sam set również bardzo krotki. Poza tym bdb, koncert był świetny.
Na pewno będzie duża rozbieżność gatunkowa. Jak pisałem z Schizoidem to stwierdził, że jak dadzą Accept, czy Running Wild na heada to raczej dużo heavykapel poza tym nie będzie, no i w 100% się z tym zgadzam patrząc na poprzednie edycje. Max 2-3 zespoly tego typu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Taki head w zupełności by mi wystarczył do wybrania się na Metalmanię. Nie zależnie od tego co jeszcze by ściągnęli, najwyżej posłuchałbym trochę muzyki, z którą nie stykam się na co dzień.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
W najgorszym przypadku będzie headlinerem Moonspell.
-
Deleted User 4876
A moze Helloween? 2 tyg przed metalmania wracaja z Japonii... dla nich to przetarcie w Europie przed latem, drodzy nie sa...fakt listopadowy koncert troche stoi na przeszkodzie robic z nich heda..ale why not?
-
paulek
- -#Lord of the flies

Takie wishfull thinking z tym Helloween
Ale w sumie czemu nie, zresztą Accept jeszcze bardziej na tak, jeżeli chodzi o mnie.W tym roku btło bardziej thrash - poza kabaretem w postaci heada to w przyszłym roku niech będzie bardziej heavy
Ale jednak coś gdzieś mi mówi z eto będzie Megadeth
Ale w sumie czemu nie, zresztą Accept jeszcze bardziej na tak, jeżeli chodzi o mnie.W tym roku btło bardziej thrash - poza kabaretem w postaci heada to w przyszłym roku niech będzie bardziej heavy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To by było bez sensu, robić listopadową halę, a potem heada na Metalmanii. Headliner powinien sprzedać bilety, tutaj nie będzie tego efektu.thorgal_30 pisze: ↑śr lip 19, 2017 9:11 am A moze Helloween? 2 tyg przed metalmania wracaja z Japonii... dla nich to przetarcie w Europie przed latem, drodzy nie sa...fakt listopadowy koncert troche stoi na przeszkodzie robic z nich heda..ale why not?
Nie ma szans, żeby w przyszłym roku Mustaine w kwietniu siedział w Europie.Ale jednak coś gdzieś mi mówi z eto będzie Megadeth
Moim zdaniem Metalmind naprawdę powinien postarać się o Running Wild.
dziś o 15 się przekonamy co ten metal mind dla nas wykombinował
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
A czy on nie występuje tylko na dużych festiwalach? Impreza w Spodku to jednak trochę mniejsza skala niż MoR.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4876
Teoretycznie masz rację, ale ile sensu było w robieniu z SAMELA Heda?? :-) Z MMP nigdy nic nie wiadomo hehe. DO 15 już niedługo.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

kurde, za każdym razem kiedy widzę tu nowego posta to się ciesze że może już coś ogłosili XD
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

O 15:00, tak piszą na fb.Shedao Shai pisze: ↑śr lip 19, 2017 12:37 pm kurde, za każdym razem kiedy widzę tu nowego posta to się ciesze że może już coś ogłosili XD
MoR 10 koła ludzi. Metalmania z mocnym składem i RW mogłaby zgromadzić te 6-7. Ale masz rację, dlatego napisałem "powinni się postarać", bo tylko tyle można od nich oczekiwać w temacie Rolfa.
Ewidentnie szykowali coś grubszego (może ten RW właśnie?) ale im nie wypaliło i ogłosili Samaela headlinerem. Jestem na 99% pewien, że to nie miał być headliner, a jedynie rozwiązanie awaryjne.thorgal_30 pisze:Teoretycznie masz rację, ale ile sensu było w robieniu z SAMELA Heda?? :-) Z MMP nigdy nic nie wiadomo hehe. DO 15 już niedługo.
-
paulek
- -#Lord of the flies

czyli niestety festival staje się festivalkiem bez startu do tych u południowych sąsiadów.....
-
Deleted User 4876
heh, raczej już dla tych bardziej zaprawionych w jedzeniu kotów 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Całkiem, całkiem. Dla mnie dużo ciekawsza opcja niż Slayer czy Megadeth (czy dużo innych nazw które padały tu czy na fejsie). Jestem zainteresowany 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Czyli dalej nie mają startu do MoR i Brutala. Pewnie te 3 koła jak rok temu się zbiora.
Jakie to jest słabe 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...