12/06/2018 - HOLLYWOOD VAMPIRES (Alice Cooper, Joe Perry, Johnny Depp) - Warszawa, Torwar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 12/06/2018 - Hollywood Vampires (Alice Cooper, Joe Perry, Johnny Depp) - Warszawa, Torwar
Bilecik kupiony. Głownie to mi zależy na Cooperze. Do Charlotty nie chciało mi się jechać.
https://www.last.fm/user/kamooo
Re: 12/06/2018 - Hollywood Vampires (Alice Cooper, Joe Perry, Johnny Depp) - Warszawa, Torwar
Na samego AC może bym się wybrał. Na wymysł marketingowy pod szyldem HV, nie za bardzo chce mi się jechać.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Byłem w Szarlocie. Wtedy nie było też autostrady i na miejsce jechaliśmy z Łodzi chyba 7 czy 8 godzin. Wszędzie remonty, spowolnienia... Ale zobaczyć na żywo Coopera - bezcenne
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Też byłem w Dolinie i tamten występ Alicji wciąż wspominam z ekscytacją i sentymentem.
Na HV raczej kupię bilet, jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji.
Droga na skróty do kilku numerów:
www.youtube.com/user/HollywoodVampsVEVO/videos
Droga na skróty do kilku numerów:
www.youtube.com/user/HollywoodVampsVEVO/videos
A w Czechach te Vampiry grają dzień później jako support O$$y'ego. Współczuję polskim jeleniom nabitym w butelkę przez Evilów

Zawsze i wszędzie Live Nation Polska j***e będzie

Zawsze i wszędzie Live Nation Polska j***e będzie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Totalna zgoda,. karny chuj dla EvilNation
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Nie każdy ma ochotę i czas pchać się do Pragi. Nie każdy kto chce zobaczyć HV (z różnych pobudek) ma ochotę oglądać OO. Ja na przykład mieszkam w Wawie kilometr od Torwaru i chcę zobaczyć HV to będę się pchał do zakichanej Pragi, bo tam jest 50 czy 100 zł taniej?:-) Więc po co te komentarze o "jeleniach"? Niech każdy sobie idzie lub jedzie tam gdzie chce.
A może jest tak, że w Pradze musiałbyś kupić bilet, a tutaj dostaniesz go gratis od LNP?GrzegorzCantara pisze: ↑pn lis 06, 2017 11:26 am Nie każdy ma ochotę i czas pchać się do Pragi. Nie każdy kto chce zobaczyć HV (z różnych pobudek) ma ochotę oglądać OO. Ja na przykład mieszkam w Wawie kilometr od Torwaru i chcę zobaczyć HV to będę się pchał do zakichanej Pragi, bo tam jest 50 czy 100 zł taniej?:-) Więc po co te komentarze o "jeleniach"? Niech każdy sobie idzie lub jedzie tam gdzie chce.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 4876
to nie jest 50 zł czy 100 zł. Dodaj sobie bilet GCEE do torwaru plus bilet GCEE do Tauron i porównaj ze standardowym GC w Pradze
Wychodzi 50 zł? W CZ ogarniecie barierki bez chamskiego bicia czy szarpania to żaden problem, natomiast w PL to albo opcja EE albo chamstwo czyż nie? Owszem można chcieć zobaczyć tylko jedną z tych gwiazd, ja na przykład na Ozza nie mam cisnienia, ale w Pradze dostanę go prawie jako gratis ( przyjmując ceny torwarowe HV). A i dojazd z południa do Pragi PolskiBus ma lepszy niż do Wawy 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ja jednak wolę Vampiry w małej hali z pełnym setem niż skrócony gig za dnia na klepisku, przy nieprzewidywalnej aurze. Ozzy'ego chyba w ogóle sobie daruję, jakoś te jego solowe koncerty do mnie nie przemawiają. 
-
Deleted User 4876
skrócony gig...max 2 piosenki... klepisko, owszem, aczkolwiek byłem tam na dwóch gigach i nieporównywalnie lepiej niż na Bemowie, urok małej hali ok ten argument jest mocny, ale jak już wcześniej wskazałem, aby mieć barierki na Torwarze to bez ticketu EE się nie obejdzie...a ten jest za 330 zeta...czyli u Krecika Ozzy jest gratisem
Po prostu przy 40- 50 gigach rocznie zwraca się uwagę na różne detale
Jeszcze jakbym był z Wawy to mógłbym szukac argumentów na siłę za Torwarem, ale obiektywnie rzecz ujmując LN.PL<LN.CZ
Wampiry i tak grają godzinę z hakiem. Myślę, że mogą uciąć z 2, 3 utwory a mamy Ozziego i Wampiry w cenie jednego w kulturalnej atmosferze.
Czego chcieć więcej?
Czego chcieć więcej?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Żeby Czesi nas podbili.
Każde rozwiązanie ma zalety.
U nas:
+ koncerty w hali (jednak wolę zdecydowanie bardziej)
+ na każdym zespół jest gwiazdą a nie supportem = pełne sety
+ bliżej (jeżeli jesteś z Warszawy lub Krakowa to przynajmniej jeden pod domem)
- szczyny do picia
- karmisz potwora
U Czechów:
+ jak ci zależy na obu to masz za połowę ceny
+ jak ci zależy na jednym, to drugi masz gratis lub wychodzisz przed/przychodzisz po
+ większa kultura na pubilce
+ można się przy okazji napić piwa a nie szczyn
- dalej (zwłaszcza jak się jest z Warszawy lub środkowo-północnej części kraju)
Mi na żadnym nie zależy za bardzo, ale na oba mógłbym się wybrać i gdybym się zdecydował to w takiej sytuacji zdecydowanie Praga (mimo, że na Torwar mam na piechotę). Gdybym się zdecydował tylko na HV, to wtedy Torwar (bo na piechotę, nie trzeba poświęcać całego dnia). Gdybym się zdecydował tylko na Ozziego, to raczej Praga (mimo, że dalej).
U nas:
- szczyny do picia
- karmisz potwora
U Czechów:
+ jak ci zależy na jednym, to drugi masz gratis lub wychodzisz przed/przychodzisz po
Mi na żadnym nie zależy za bardzo, ale na oba mógłbym się wybrać i gdybym się zdecydował to w takiej sytuacji zdecydowanie Praga (mimo, że na Torwar mam na piechotę). Gdybym się zdecydował tylko na HV, to wtedy Torwar (bo na piechotę, nie trzeba poświęcać całego dnia). Gdybym się zdecydował tylko na Ozziego, to raczej Praga (mimo, że dalej).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Doskonałe podsumowanie. Każde rozwiązanie ma wady i zalety.pz pisze: ↑pn lis 06, 2017 3:08 pm Każde rozwiązanie ma zalety.
U nas:
- szczyny do picia
- karmisz potwora
U Czechów:
Ja chciałbym wybrać się na obydwa koncerty (Ozzy i HV). I jednak raczej wybiorę koncerty w Polsce - mimo iż LN robi nas w ch**a, to jednak wybiorę opcję wygodniejszą. Bo jak doliczę dojazd do Pragi plus jakiś nocleg wyjdzie mi na to samo a jednak jeszcze trzeba dobrych kilka godzin jechać do Czech...
Night Mistress Fan Club Łódź
Mała hala to Proxima na 800 osób a nie Torwar na 6000 szt. I przy salce na 800 osób ceny zapodane przez Evilów byłyby uzasadnionethorgal_30 pisze: ↑pn lis 06, 2017 1:11 pm urok małej hali ok ten argument jest mocny, ale jak już wcześniej wskazałem, aby mieć barierki na Torwarze to bez ticketu EE się nie obejdzie...a ten jest za 330 zeta...
-
Deleted User 4876
hehe, nawet Torwar na 6 tysi przy lotnisku na 60 tysi to można uznać za argument ( mocno naciągany ,ale jednak). Tylko tak jak napisałem w Torwarze barierki to tylko EE bo pewnie w puli będzie 500 jak nie 1000 sztuk EE, 2k-3k zwykłego GC i mikro płyta
a u Pepików...na Axl/Dc przyszedłem o 14:30 godzinę pózniej wpuszczali barierka była 
Tja... Będę jechał 10 godzin do Pragi w jedną stronę w środku tygodnia, żeby zobaczyć band, który gra dzień wcześniej i jest dostępny 30 min od mojego mieszkania. Na Ozzy'ego też dotrę szybko i wrócę i tak tej samej nocy. Całkowity koszt dwóch gigów i tak wyjdzie mi taniej niż podróż do Pragi z noclegiem. Już nie mówiąc o czasie, który jest bezcenny.
Ten koncert Ozzy + HV u Pepików to dobra opcja dla Śląska itp., a nie dla ludzi z centrum kraju albo z Pomorza.
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Deleted User 4876
Południe Polski jedzie do Pragi 6 godzin za 2 zł PolskimBusem, jest w Pradze o 13, zalicza dwa gigi, wraca sobie spokojnie PB za kolejne 2 zł o 0:30, następnego dnia idzie do pracy
Warszawę można zrozumieć.. 1790 kcs = 700 PLN.. coś za coś. Warszawa lepiej zarabia
Ale myślę, że i tak wszystko już zostało napisane w tym temacie, kto wygodny jedzie do Łodzi na Queen i płaci za GCEE 495PLN, kto mniej wygodny jedzie do Pragi i za to samo płaci 1690 kcs. 
Jak jedziesz sam, to może i wyjdzie taniej. Co do czasu, to zależy jak podróżujesz. Przy większej liczbie osób Praga robi się zdecydowanie tańsza (myślę, że gdybym mieszkał w Gdańsku przeliczenie byłoby jeszcze bardziej korzystne dla Pragi) i ja jestem wygodny - jadę samochodem.
Opcja 1 - Polska
- bilety: 460zł (HV) + 800zł (OO, policzyłem, że GC za 400zł, w tym ich opłaty manipulacyjne)
- paliwo - na HV z buta + 240zł do Krakowa (bak wystarczy)
- w dniu koncertu Ozziego trzeba wziąć dzień wolny, bo inaczej do Krakowa na czas się nie dotrze
Razem: 1.500zł i jeden dzień wolnego
Opcja 2 - Czechy
- bilety: 600zł (policzyłem wg najwyższej stawki)
- paliwo: 600zł (policzyłem 2,5 baku, bo droga jest dużo lepsza niż do Krakowa) + 60zł za winietkę do Czech
- w dniu koncertu trzeba wziąć dzień wolny, powrót od razu po, na rano jestem w domu, prysznic i do roboty
Razem: 1.200zł i jeden dzień wolnego
Z północy kraju na oba koncerty w Polsce trzeba dojechać (koszt rośnie) i przy każdym musisz wziąć wolne lub urwać się wcześniej z roboty
Oczywiście to ma znaczenie tylko wtedy, gdy planujesz oba koncerty
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen