26/06/2019 - Phil Collins - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: 26/06/2019 - Phil Collins - Warszawa
O panie dzieju co za news, wspaniale! Biorę na pewno, choć raczej tanie miejsce xD
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dziwne, ze masz sentyment do Europe czy Roxette, a naprawde ambitny pop (czesto tez rock) Phila Collinsa Cie odrzuca... Ja nie bylem nigdy jakims wielkim fanem jego solowej tworczosci, ale koncert, ktory rok temu widzialem w Nottingham wgniotl mnie w ziemie. Dodatkowo to, co czyni te wystepy niepowtarzalnym, to naprawde dobry zespol, z ktorym wystepuje. A takze fakt, ze to jest jego pozegnanie ze scena... Widac, ze czlowiek gasnie w oczach, ale na scenie nadal daje z siebie ponad 100%.
-
Deleted User 4876
+1WICKER MAN pisze: ↑wt lis 27, 2018 4:56 pmDziwne, ze masz sentyment do Europe czy Roxette, a naprawde ambitny pop (czesto tez rock) Phila Collinsa Cie odrzuca... Ja nie bylem nigdy jakims wielkim fanem jego solowej tworczosci, ale koncert, ktory rok temu widzialem w Nottingham wgniotl mnie w ziemie. Dodatkowo to, co czyni te wystepy niepowtarzalnym, to naprawde dobry zespol, z ktorym wystepuje. A takze fakt, ze to jest jego pozegnanie ze scena... Widac, ze czlowiek gasnie w oczach, ale na scenie nadal daje z siebie ponad 100%.
"Phil ma uszkodzone nerwy lewej ręki, przez co nie może już grać na perkusji. W złym stanie jest również jego kręgosłup – ma kłopoty z chodzeniem, a spędzenie kilku godzin w pozycji stojącej jest dla niego dużym wysiłkiem. "
"Kilka lat temu Phil Collins przeszedł poważną operacje kręgosłupa, po której niestety cierpi na niedowład stopy.
Ponadto w tamtym roku przewrócił się(niedowład stopy - nie utrzymał równowagi ) w pokoju hotelowym i uderzył głową w krzesło (został przewieziony do szpitala, gdzie założono mu szwy ,z powodu rozcięcia w okolicy oka). "
Może jeszcze coś ,tyle wyczytałem.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
To wiedziałem, bałem się, że coś jeszcze gorszego.
O widzisz, i to są konkretne argumenty! Dobrzy muzycy i zaangażowany artysta, który przecież miałby z czego żyć i mógłby cieszyć się emeryturą!WICKER MAN pisze: ↑wt lis 27, 2018 4:56 pm naprawde dobry zespol, z ktorym wystepuje. A takze fakt, ze to jest jego pozegnanie ze scena... Widac, ze czlowiek gasnie w oczach, ale na scenie nadal daje z siebie ponad 100%.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 7586
Koncert w Warszawie będzie ostatnim na trasie, a więc być może ostatnim w jego karierze.
Ja bym się chętnie wybrał. Koncert Genesis w Chorzowie był świetny, a Phil i jego zaangażowanie w występ odegrało w tym dużą rolę. Tylko te ceny. Dać 350, żeby nie widzieć sceny. A 800 to jednak sporo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
Ja widziałem Genesis z samego przodu, 2 rząd. To teraz wazne, żeby coś widzieć na telebimie, no i dźwięk najważniejszy.
Dźwięk na Narodowym. Jest ryzyko, chociaż przy tej muzyce powinno być dobrze. Ale najtańsze bilety z tyłu to znowu szansa, że się będzie wyraźnie odbijać. Moja żona tak miała na Metallice.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Deleted User 4876
No i zajebiście..w Pradze tylko stojące po 2690 kuron ..ca 460 pln... mają być jeszcze Early Entrance shit package po 6250 koron..ale ile tego zejdzie..100..max 200....
Ta Praga brzmi sensownie. Może też bym zrobił combo z Markiem. Szkoda tylko, że to środek tygodnia.
-
paulek
- -#Lord of the flies

A kiedy konkretnie jest ta Praga i gdzie?
-
Deleted User 4876
w O2 arenie.. 25.06 czerwca tj. we wtorek.
No nie powiem, naprawdę chętnie bym to zobaczył na żywo. I małżonka też. I syn też. No ale ceny jednak rozwalają system. Wiem, że ze zdrowiem artysty jest słabo, ale 20 piosenek w secie za taką kasę i przy pożegnalnym tour jak dla mnie nie wygląda ok. Do głowy przychodzi mi taki odcinek Miami Vice gdzie Collins grał oszusta 
http://miamivice.wikia.com/wiki/Phil_the_Shill
A tak na serio, to jednak ekonomia zrobi swoje. Może podjadę na rowerku na Błonia i posłucham pod chmurką jak nie będzie burzy
A tak na serio, to jednak ekonomia zrobi swoje. Może podjadę na rowerku na Błonia i posłucham pod chmurką jak nie będzie burzy
- Metalophil
- -#Moonchild

Z tego co kojarzę, to jest też głuchy na jedno ucho...mic7 pisze: ↑wt lis 27, 2018 6:09 pm
"Phil ma uszkodzone nerwy lewej ręki, przez co nie może już grać na perkusji. W złym stanie jest również jego kręgosłup – ma kłopoty z chodzeniem, a spędzenie kilku godzin w pozycji stojącej jest dla niego dużym wysiłkiem. "
"Kilka lat temu Phil Collins przeszedł poważną operacje kręgosłupa, po której niestety cierpi na niedowład stopy.
Ponadto w tamtym roku przewrócił się(niedowład stopy - nie utrzymał równowagi ) w pokoju hotelowym i uderzył głową w krzesło (został przewieziony do szpitala, gdzie założono mu szwy ,z powodu rozcięcia w okolicy oka). "
Może jeszcze coś ,tyle wyczytałem.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

U mnie chyba będzie podobnie, z tym że podjadę czymś komunikacji miejskiej, nie na rowerku...marian_Fe pisze: ↑śr lis 28, 2018 12:09 pmNo nie powiem, naprawdę chętnie bym to zobaczył na żywo. I małżonka też. I syn też. No ale ceny jednak rozwalają system. Wiem, że ze zdrowiem artysty jest słabo, ale 20 piosenek w secie za taką kasę i przy pożegnalnym tour jak dla mnie nie wygląda ok. Do głowy przychodzi mi taki odcinek Miami Vice gdzie Collins grał oszusta
Phil wystąpił też w świetnym filmie "Frauds" (polski tytuł: "Phil Oszust Collins") z 1993 roku.
O matko, zapomniałem o tym brylancie polskiej szkoły lingwistycznej
-
Deleted User 2259
Doszły 2 nowe daty w Niemczech. Hannover, oraz Kolonia.