Przetrwają najsilniejsi - DEATH
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - DEATH
Symbolic
Odpada Symbolic. Proponuję żeby tylko z ostatniego miejsca wchodził jeden utwór.
Scream Bloody Gore (1987)
Leprosy (1988)
Spiritual Healing (1990)
Human (1991)
Individual Thought Patterns (1993)
The Sound of Perseverance (1998)
Spiritual Healing
Scream Bloody Gore (1987)
Leprosy (1988)
Spiritual Healing (1990)
Human (1991)
Individual Thought Patterns (1993)
The Sound of Perseverance (1998)
Spiritual Healing
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 2259
No, możę tak być, ja co prawda nie glosuje, ale mało plyt oni maja.
The Sound of Perseverance. Takie death metalowe Dream Theater. Sio.
Czy najlepsze? "Nie wydaje mnie się" - jak to mówił klasyk. Ale z ostatnim Twoim zdaniem zgadzam się w zupełności.
1) "Symbolic" to wg mnie najdojrzalsza płyta Death, perfekcyjnie dopracowana, bez zbędnego dźwięku - nic tylko umieścić w Sevres obok tego słynnego kawałka platyny zmieszanego z czymś tam jeszcze.
2) "Human" - Dream Team zebrał Chuck na tej płycie, Di Giorgio to ktoś taki na miarę "naszego" Stefka, ale w świecie death metalu - jeśli chodzi o bas zagrywki. Poza tym - to mój pierwszy nie-złodziejski zakup heavy muzyki na kasecie licencyjnej, nota bene za horrendalnie wysoką wtedy kasę - jak na nastoletniego łebasa.
3) „Individual” - jeszcze większy Dream Team, bo i Hoglan, i LaRocque, i te szybkie ultramelodyjnobrutalne połamańce, dla mnie miodzio – po „Symbolic” chyba płyta nr 2.
4) „Spiritual Healing” - pirat w walkmanie i przez pół Polski do Katowic, mimo że zespół bez Schuldiego; powrót taki, że ledwo na wigilię zdążyliśmy
5) „Leprosy”, bo od niej cała popularność nurtu.
6) „Scream Bloody Gore” - dla mnie wyraźnie odstaje od reszty, ale rozumiem - kult należny debiutowi. Zombie Ritual czy Evil Dead to świetne kawałki, ale w pozostałych za bardzo Slayerem jadą.
1. Leprosy
2. Spiritual Healing
3. Individual Thought Patterns/Symbolic
5. Scream Bloody Gore
6. Human
Wszystkie powyższe płyty niewiele odstają od siebie jakością zaprezentowanego materiału, choć różnią się od siebie. Bardzo mocne granie poza konkurencją w gatunku.
2. Spiritual Healing
3. Individual Thought Patterns/Symbolic
5. Scream Bloody Gore
6. Human
Wszystkie powyższe płyty niewiele odstają od siebie jakością zaprezentowanego materiału, choć różnią się od siebie. Bardzo mocne granie poza konkurencją w gatunku.
No i du.. blada
Jako pierwsza odpadła najlepsza płyta Death, jedna z najlepszych w dotychczasowej historii ciężkiej muzy. "Zdechł pies..." - jak to mawiał Zagłoba, gdy o coś zabiegał, a mu nie wychodziło. Ja chyba nie rozumiem tego młodego pokolenia
No nic - Vox Populi, Vox Dei.
W temacie:
Scream Bloody Gore
No nic - Vox Populi, Vox Dei.
W temacie:
Scream Bloody Gore
Wszystko zależy od tego, czy ktoś woli oldschoolowy death metal (tj. do Spiritual Healing włącznie), czy nieco lżejsze klimaty, bardziej progresywne, gdzie mniej jest deathu w Deathie (tj. od Human). Ja, jako fan starego death metalu, zdecydowanie wolę pierwsze trzy albumy.
The Sound of Perseverance
Ja tego tak nie mierzę, bo poza ostatnim wybitnie już zrobionym pod publiczkę albumem, to jest po prostu zespół doskonały. Nie porównuję debiutu do Symbolic bo to nie ma sensu. Natomiast sympatie są czysto subiektywne. U mnie tylko dwa pierwsze miejsca są oczywiste, a reszta może się zmieniać w zależności od humoru.
Piszę to na podstawie swoich spostrzeżeń. Znam osoby nie siedzące w death metalu, które kochają Symbolic i Sound of Perseverance. Znam też takie, które uwielbiają death metal i dałyby się pokroić za Scream Bloody Gore czy Leprosy. Choć oczywiście cala dyskografia Death jest wspaniała.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

- AncientMariner
- -#Clansman

- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

The Sound Of Perseverance
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Sound of Perseverance
The Sound of Perseverance zdecydowanie