05/12/2022 - Within Temptation + Evanescence - Gliwice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 20/09/2020 - Within Temptation + Evanescence - Gliwice

Post autor: Bon Dzosef »

Spory optymizm, żeby robić taka trase w takich obiektach już we wrzesniu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 20/09/2020 - Within Temptation + Evanescence - Gliwice

Post autor: pz »

Właśnie, to było ogłaszane dość późno. Ale przełożenia należało się spodziewać.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 12/09/2021 - Within Temptation + Evanescence - Gliwice

Post autor: gumbyy »

I ponownie przełożone - 18.03.2022
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Re: 12/09/2021 - Within Temptation + Evanescence - Gliwice

Post autor: Deleted User 4876 »

kurde no...36 randka z Sharon nie chce dojść do skutku :(
Deleted User 4876

Re: 18/03/2022 - Within Temptation + Evanescence - Gliwice

Hm, nie jestem jakimś wielkim fanem Evanescence - wiadomo Bring Me to Life i My Imortal i na tym moja znajomość tego bandu się kończy, ale fakt, że grać mają z WT przyjąłem mega zadowolony, bo z reguły kapele przekonują mnie do siebie na gigach. W każdym razie wczoraj wpadła mi w ręce ich najnowsza płyta - i kurde niezła jest. Wiadomo, że nie jest to King Crimson heh, ale trzeci odsłuch i muszę stwierdzić, że solidne pitu-pitu.
rolek77
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: rolek77 »

Witam.
Odnośnie koncertu 18.03.2022
Czy są na tym forum jacyś fani zespołu withing i orientują się jakie utwory z pewnością będzie można usłyszeć?
Czy przykładowo mercy mirror też odpalą?
Jak myślicie? To mój pierwszy ich koncert stąd takie może i dziwne pytanie.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na koncercie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

W takich przypadkach najlepiej odpowie na pytanie setlist.fm :)

https://www.setlist.fm/stats/within-tem ... 6fd64.html
Deleted User 4876

LOL - "whiting" :D Ponad 30 randek z Sharon to chyba jestem fanem...aczkolwiek nie myślę o sobie w ten sposób..po prostu lubię Dziadów.
Mercy Mirror było grane na trasie Resist, ale obstawiam, że to jeden z tych, które w następnym secie wylecą.
Pewniaki to Faster, Mother Earth, czy Stand My Ground....w tym roku zagrali 2 gigi, i ćwiczyli akustyczne Neverending...co cieszy, bo zastąpiło akustyczną wersję Ice Queen ( miała swój urok, ale jednak elektryczna brzmi lepiej - ale WT poszło po całości i wycieli ten numer)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pomijając fakt, że koncert się nie odbędzie zapewne, to polecam zerknąć na setlist.fm i zobaczyć co jest najczęściej grane.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
rolek77
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: rolek77 »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Trochę lipa bo akurat ten numer mercy m jest fajny więc szkoda gdy by go nie zagrali.
Choć najważniejsze żeby wogole się odbył koncert bo są dwie wypasione ekipy które posłuchać na żywo to pewnie niezapomniane wrażenie.
Myślicie że znowu odwołają? To już chyba był by przekręt.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

To nie przekręt, to gejts & fajzer
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

na 99% odwołają, jakoś nie widzę aby Evanescence miało ciśnienie aby ruszać się z USA...samo WT spragnione grania, ale wtedy ceny biletów są nieproporcjonalnie wysokie. No chyba że 3 godzinne gigi - ale to w przypadku WT jest jeszcze mniej realne :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Na razie to możliwość odbycia pełnej trasy po Europie jest mocno wątpliwa, więc przyjazd Evanescence byłby dziwnym pomysłem. Niby do marca trochę czasu jest, ale też muszą to wcześniej ogarnąć organizacyjnie. Też obstawiam przeniesienie trasy.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4876

i uj bombki strzelił...Sharon znowu przekłada randkę :((( nowy termin jeszcze nieznany :/
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Hmmm...Ciekawe czy w lipcu też randkę odwoła...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Ojej, bileciki słabo szły? Decyzja o następnym przełożeniu trasy teraz, gdy wszystko się otwiera doprawdy zadziwiająca. W dupie mają fanów. Dobrze, że nie jestem jednym z nich. :facepalm:
thorgal_30 pisze: pt lut 11, 2022 7:03 pmnowy termin jeszcze nieznany
Zakres terminów jest znany: listopad albo 1. połowa grudnia.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Gruby zestaw :) Podziwiam.
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Zakkahletz pisze: pt lut 11, 2022 10:07 pm Ojej, bileciki słabo szły? Decyzja o następnym przełożeniu trasy teraz, gdy wszystko się otwiera doprawdy zadziwiająca. W dupie mają fanów. Dobrze, że nie jestem jednym z nich. :facepalm:
thorgal_30 pisze: pt lut 11, 2022 7:03 pmnowy termin jeszcze nieznany
Zakres terminów jest znany: listopad albo 1. połowa grudnia.
Polecam lekturę wpisu Wayne'a Husseya - lidera brytyjskiej grupy The Mission i byłego gitarzysty Sisters of Mercy na temat przełożenia trasy The Mission po Europie, która miała sie odbyć w marcu-kwietniu tego roku (w tym koncertu w warszawskiej Proximie). Jest to najistotniejszy fragment jego dłuższego wpisu na temat przyczyn przełożenia trasy pomimo tego, że "wszystko się otwiera":

"While it is true that a lot of countries are now relaxing their Covid protocols and restrictions, including the UK, there are still a fair few countries that we were due to visit on the tour where restrictions are still in place. To travel from country to country in Europe at this time is a big risk to us and our crew. For example, just one of us on our tour bus could test positive for Covid at any time which would put the whole touring entourage at risk and put the tour itself in jeopardy. We could get stranded in a country and have to quarantine on our tour bus for a week or however long that particular country’s quarantine period is and we’d still have to pay our crew and for the bus daily whether we play or not. It is too big a risk for us to take financially. And health wise. We have all been triple vaccinated but we’re also no longer spring chickens so who knows how badly we could be affected if we were to catch Covid. And to have to see the quarantine out cooped up on a tour bus would be purgatory.
Another thing to consider is that each time a tour gets postponed our costs go up. To rent a tour bus in 2022 is now more expensive than it was in 2020 but we still only earn the fee originally agreed for 2020. All kinds of cost have gone up - petrol, food, flights, hotels - and all that eats into our budget. I know that is not your concern but it is ours and just as many of you have found it difficult on many different fronts to get through these last couple of years, so have we.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

No baaardzo mnie to rozczuliło, bardzo. Szczególnie urocze jest ostatnie zdanie z zacytowanego przez Ciebie fragmentu – to słowna odmiana środkowego palca pokazanego publiczności. Zdaję sobie sprawę, że może nie być łatwo być artystą, ale co do wielokrotnego przekładania tras, to moja opinia jest taka: TO TRZEBA BYŁO NIE OGŁASZAĆ ALBO PRZESUNĄĆ RAZ, A DOBRZE I NIE WIĘCEJ NIŻ RAZ. Wszelkie inne wygibasy to dla mnie syf, kiła i mogiła. A jak są tacy biedni i uciemiężeni, to ws. bycia w showbusinessie mam dla nich uwagę podebraną pani z "Rejsu": nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

To są ciekawe zdania:

Another thing to consider is that each time a tour gets postponed our costs go up. To rent a tour bus in 2022 is now more expensive than it was in 2020 but we still only earn the fee originally agreed for 2020.

Tak się robi agenda 2030: oni zrezygnują z tras, my z wyjazdów, bo wszystko tak zdrożeje na świecie, że z zapierdalania przez 10h dziennie będzie ludziom starczało na miskę ryżu. Taki jest cel tych, co sterują kryzysami.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ