Halloween vs. Keeper of the Seven Keys
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Halloween vs. Keeper of the Seven Keys
Też miałem to gówniane taktowskie wydanie z Judasem. 
Wersję taktu też jeszcze gdzieś powinienem mieć.
- AncientMariner
- -#Clansman

Wszystko fajnie i pieknie ale nie wydaje mi się zebhy był to 1988 rok. Pamić ludzka bywa zawodna. Tym bardziej że to było juz koło 30 lat temuMoże to było parę lat później. Moze coś koło 1990 albo 1991 ?
I raczej wczesna wiosna niż jesień.AncientMariner pisze: ↑pn sie 31, 2020 7:03 pmWszystko fajnie i pieknie ale nie wydaje mi się zebhy był to 1988 rok. Pamić ludzka bywa zawodna. Tym bardziej że to było juz koło 30 lat temuMoże to było parę lat później. Moze coś koło 1990 albo 1991 ?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A tak w ogóle, to wtedy nie słuchali Helloween, tylko Shakin' Stevens.pz pisze: ↑pn sie 31, 2020 7:04 pmI raczej wczesna wiosna niż jesień.AncientMariner pisze: ↑pn sie 31, 2020 7:03 pmWszystko fajnie i pieknie ale nie wydaje mi się zebhy był to 1988 rok. Pamić ludzka bywa zawodna. Tym bardziej że to było juz koło 30 lat temuMoże to było parę lat później. Moze coś koło 1990 albo 1991 ?![]()
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No nie , to była jesień '88, dałem też zdjęcie starej kasety, wydanie właśnie z 1988, którą wtedy kupiłem Udokumentowałem. A teraz wklejać mi tu bilety z Nasty Savage i Acid DrinkersAncientMariner pisze: ↑pn sie 31, 2020 7:03 pmWszystko fajnie i pieknie ale nie wydaje mi się zebhy był to 1988 rok. Pamić ludzka bywa zawodna. Tym bardziej że to było juz koło 30 lat temuMoże to było parę lat później. Moze coś koło 1990 albo 1991 ?
Stara kasete na allegro to każdy moze sobie wylicytowacVorgel pisze: ↑pn sie 31, 2020 9:27 pmNo nie , to była jesień '88, dałem też zdjęcie starej kasety, wydanie właśnie z 1988, którą wtedy kupiłem Udokumentowałem. A teraz wklejać mi tu bilety z Nasty Savage i Acid DrinkersAncientMariner pisze: ↑pn sie 31, 2020 7:03 pmWszystko fajnie i pieknie ale nie wydaje mi się zebhy był to 1988 rok. Pamić ludzka bywa zawodna. Tym bardziej że to było juz koło 30 lat temuMoże to było parę lat później. Moze coś koło 1990 albo 1991 ?![]()
Nawiasem mówiąc, słuchanie Helloween w '88, to byłem lekko z rok spóźniony, bo byli na Metalmanii w '87 i każdy ich już tutaj znał. Niestety musicie się bardziej postarać. Coś albo jest wiarygodne, albo nie jest. Dla mnie jechanie z kolegami na koncert kilkaset km w wieku 12 lat jest niewiarygodne.
- AncientMariner
- -#Clansman

Tez mam w domu winyle wydane w PRLu - Atomkraft, Venom, Exumer, Pokolgep. Mogę wrzucić fotki i napisać że słuchałem i kupiłem w 1987. Z tym 1988 to przesadziłeś. Na pewno to było pare lat później
To jest już raczej słabe trollowanie. Jak napiszesz, że kupiłeś winyl Venom w 1987 to nawet jeśli tak nie było, nie będę się kłócił, bo to akurat jest możliwe (https://www.discogs.com/Venom-Possessed/release/1217622). Nie jest zaś możliwym, żeby 12 latek jeździł sam po Norwegii za black metalowym zespołem (który nawiasem mówiąc nie ruszał się poza swoją kanciapę przez całe lata 80).
Znaczy że jakbym wrzucił kasete z demo Morbid Angel z 1986 roku to byłbym bardziej wiarygodny i mógłbym juz wtedy ich słyszeć ? 
Nie bardzo, bo to nie zostało nigdzie wtedy wydane, a tym bardziej w 1986 roku w Polsce.
Keeper of the Seven Keys