Chyba bym wolał jakiś coverband czy co tam. Nie udawałoby to "Pantery"Frank Drebin pisze: ↑wt lis 22, 2022 11:41 am Ale zajebista informacja. Jedna z ostatnich szans (a być może ostatnia), żeby usłyszeć na żywo kawałki legendy. Będę na pewno. Cena biletów ok.
05/06/2023 - Metal Hammer Festival - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05/06/2023 - Metal Hammer Festival - Łódź
+1, ale już wolałbym pseudopanterę niż jakieś Amon Amarth
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Ja tam wolę dmuchany GAAAAAALEON
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Frank Drebin
- -#Clansman

Nie no spoko. Rozumiem osoby, który może się nie podobać reaktywcja Pantery bez Abbottów, już ten temat przerabialiśmy. Nie do końca rozumiem tylko postawę świadomych (tj. takich, którzy i tak wiedzą, że to nie jest "prawdziwa Pantera") słuchaczy pt. "daliby inną nazwę - ale zajebiście"/"przybrali nazwę Pantera - skandal i Piotr Luczyk".Zdan pisze: ↑wt lis 22, 2022 12:04 pmChyba bym wolał jakiś coverband czy co tam. Nie udawałoby to "Pantery"Frank Drebin pisze: ↑wt lis 22, 2022 11:41 am Ale zajebista informacja. Jedna z ostatnich szans (a być może ostatnia), żeby usłyszeć na żywo kawałki legendy. Będę na pewno. Cena biletów ok.![]()
Bo tak czy owak w obu przypadkach i tak byłby to w praktyce skok na kasę.
Natomiast abstrahując od nazwy - będzie oryginalny (powiedzmy, że pomijamy trzy pierwsze "dzieła") wokalista, będzie oryginalny basista, będą dwaj kompetetni muzycy na gitarze i garach, a to daje potencjał, że kawałki Pantery będa brzmiały jeszcze lepiej niż przy okazji projektu z Illegalls. Więc wszystko wskazuje na to, że koncert może być co najmniej bardzo dobry. Jedyne wyzwanie to nagłośnienie i ewentualny odjazd Wylde'a (podobne obawy mam co do Manowar i Batio).
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mógłby ten idiota Anselmo po prostu dalej grać jako "Anselmo plays Pantera" i tyle, przecież zarówno klubowo jak i festiwalowo cieszył się sporą popularnościa.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

O kurczę, ludzie wolą zarabiać więcej pieniędzy niż mniej pieniędzy, nowe, nie znałem xDBon Dzosef pisze: ↑wt lis 22, 2022 12:39 pm Mógłby ten idiota Anselmo po prostu dalej grać jako "Anselmo plays Pantera" i tyle, przecież zarówno klubowo jak i festiwalowo cieszył się sporą popularnościa.
Bawcie sie dobrze, tylko bez braw, jesli Anselmo znow sie odklei jakies rasistowskie gowno w bani 
- Saimon1995
- -#Moderator

W sumie dobrze, że Łódź. Będę miał ewentualnie bliżej
Parcia nie mam - zależy, co jeszcze MMP ogłosi. Oby nie było takiej biedy, jeśli chodzi o skład, jak przy okazji odwołanej edycji z Deftones.
W sumie to cała Pantera była grupą takich rednecków. Gadki o white power i hajlowanie na koncertach Pantery to był standard. Ale wtedy nikt na to nie zwracał uwagi. Choć z drugiej strony byli otwarci do wszystkich fanów. Może to "tylko" takie odpały na scenie po litrach wódy i tonach heroiny.
Nie no, ja wiem, ze blok pod tytułem "White Pride" robil za przerywnik na koncertach Pantery..
Ale to nie bedzie Pantera
Ale to nie bedzie Pantera
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dlaczego ta egida MMP jest tu decydująca dla Ciebie?
A orientuje się ktoś gdzie grają w Budapeszcie? Barba Negra to myślałem że to jakiś klub jest, ale widze też po wpisaniu w google że pokazuje jakąś scenę open air 
Byłem swego czasu na koncercie w Barba Negra - to był open air.
MMP generalnie to rzecz której unikam od góry do dołu z powodu przewałów które ta "firma" zrobiła kapelom.
MMP to syf. Zdan dobrze mówi.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A, no to zrozumiałe. Swoją drogą ciekawe, czy oni wciąż nie grzeszą uczciwym podejściem do kapel, czy może to już niechlubna przeszłość.Zdan pisze: ↑ndz lis 27, 2022 8:59 pmMMP generalnie to rzecz której unikam od góry do dołu z powodu przewałów które ta "firma" zrobiła kapelom.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Bilet kupiony, metalowy młotku nadciąąągam 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Kolejne ogłoszenia podobno już niebawem. Typuję ten poniedziałek albo Mikołajki.
-
Deleted User 7586
+Hatebreed+Crowbar+Illusion+Flapjack+Subterfuge.
Cały skład
Cały skład