4-5/09/2023 - Smoulder / Tower - Warszawa i Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 4-5/09/2023 - Smoulder / Tower - Warszawa i Wrocław

Post autor: gumbyy »

pz pisze: wt wrz 05, 2023 4:54 pmWieczorem
Dziękuję za przypomnienie, za chwilę się zbieram do klubu :lol: ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dobrze, bo wczoraj słyszałem, że we Wrocławiu sprzedaż biletów tragiczna. Weź paru znajomych.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

pz pisze: wt wrz 05, 2023 4:54 pmWieczorem

Wieczór nadszedł. Zdecydowałem się jechać dopiero wczoraj - nie wiedziałem jak czasowo mi się dzień ułoży - i nie żałuję. Wpadłem ok. 10 minuty występu Metallusa (czasówka jak zwykle u Atreja trzymana). Pewnie wciąż grali pierwszy numer :D Ogólnie spoko koncert. Muszę przyznać, że próbowałem przesłuchać w robocie płytę, ale jakoś mnie odrzuciła (może wchodziła też w grę kwestia braku możliwości spokojnego posłuchania). Natomiast na koncercie bardzo przyjemne, epickie granie. No i Wiewiór jako muzyk nie irytuje jak Wiewiór-dziennikarz :lol:

Tower - na ich koncert pojechał i mnie nie zawiedli. Może trochę krótko, bo rzeczywiście niecałe 40 minut grania, ale za to bardzo żywiołowo. Skopali dupska. Publiczność też przyjęła ich najlepiej ze wszystkich. Szkoda, że dźwięk na ich koncercie był chyba najsłabszy tego wieczoru. No i bonus dla forumowym onanistów - wokalistka w skórzanym stroju, rozpiętym na dekolcie i bez stanika :lol:

Smoulder - widziałem ich już wcześniej, więc wiedziałem czego się spodziewać. Muzycznie i wokalnie fajnie. Dobrze się tego słucha, ale wokalistka niezmiennie mnie jednocześnie przeraża i rozśmiesza. Jej mimika i ruchy są... no nie potrafię tego określić. :) Sam koncert zaczął się chyba z 5 minut przed czasem. Publiczności trochę mniej niż podczas Tower, ale wciąż część przed filarem zapełniona (na Tower było też trochę ludzi w tylnej części sali). Sam nie doczekałem do końca. Wyszedłem po jakichś 30 minutach koncertu.

Ogólnie wyjście udane. Tower klasa (kupiłem płytkę). Dźwięk przyzwoity, na Tower średni. Publiczność jak na standardy małej sali Voodoo całkiem liczna.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: wt wrz 05, 2023 7:35 pm Dobrze, bo wczoraj słyszałem, że we Wrocławiu sprzedaż biletów tragiczna. Weź paru znajomych.
Paru wpadło, ale i tak było nędznie ;) A koncerty baaardzo fajne. Żadnego zespołu nie znałem wcześniej, więc na spokojnie to wszystko odbierałem.

Sagittarius - ekipa z Wrocławia, a ja pierwsze słyszę :shock: :lol: Muzycznie całkiem fajnie, mieszanka heavy i power z USA. Gdzieś tam się kręcili w pobliżu Judas Priest, Iced Earth i tym podobnym klimatom. Jak dołożyli na koniec "Seasons in the Abyss" to się zrobiło bardzo milusio :D

Tower - ależ energia i rozpierducha na scenie. To lubię w hejwi metalu :D Mega pozytywny koncert... Nagranko "Blood Moon/Elegy" grane na zakończenie: https://www.youtube.com/watch?v=5Zz-nbjBT7I

Smoulder - zdecydowanie spokojniej i bardziej statycznie. Pod koniec się rozkręcili i dwa ostatnie numery na pełnej świni :lol: Bardziej podobali mi się jak cisnęli szybsze numery, niż te wolniejsze. Nagranko "Bastard Steel" (kozak numer!): https://www.youtube.com/watch?v=rZSFJVWlI24

Ogólnie mega fajny wieczór frekwencja do zapomnienia ;) ale było kameralnie i przyjemnie (pozdro Atrej!!). Ekipy T i S bardzo sympatyczne, każdy chętny do pogawędki, fotki itp. Kupiłem sobie CD Tower "Shock to the System" (w nagrodę za najlepszy koncert wieczoru :D ), oczywiście z autografami, bo inaczej się nie dało.

Cóż dodać... wielkie hale typu Spodek, czy Torwar są fajne, podobnie jak wielkie festiwale (Wacken), ale ta malutkie kluby z kameralną publiką mają "to coś". Bliskość, kontakt i wielkie emocje :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Mieszkałbym w stolicy pewnie bym wpadł, a tak nie miałem już ciśnienia po weekendzie i w perspektywie SDL
ODPOWIEDZ