HELLHAIM/ ROADHOG/ Axe Crazy - Polska 2023

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: HELLHAIM/ ROADHOG/ Axe Crazy - Polska 2023

Post autor: pz »

To dotarliśmy do Łodzi i wróciliśmy do domu :)

Hellhaim. Na nich pojechaliśmy i chłopaki nie zawiedli. Dobra sztuka. 5 numerów z Let the Dead i 5 ze Slaves. Wreszcie zero coverów. Zespół, który ma dwie dobre płyty + EPkę i sporo dobrych koncertowych strzałów nie musi się podpierać obcymi numerami. Dostaliśmy również, po ładnej owacji od skromnej publiczności, nowy numer: Czekam na znak. Zaskoczenie, że po polsku :) Brzmiało to całkiem fajnie.

Axe Crazy. Zaczęli jak wczoraj w Krakowie od Fuel for Life. Na drugim numerze wysypały się efekty jednemu z gitarzystów i zrobiła się przerwa. Wyszliśmy z sali i większość koncertu słuchaliśmy z oddalenia rozmawiając z Mateuszem. Wróciliśmy pod koniec pokrzyczeć "ANGRYYY MACHINES" :lol: Koncert raczej poprawny (poza sporą wtopą ze sprzętem), ale nie porywający jak dla mnie.

Roadhog. Set jak dzień wcześniej w Krakowie. Również z udziałem Mateusza w With Enemy by my Side. Publiczność bawiła się dobrze. Na koniec wykrzyczany bis, ale chłopaki mogli zaoferować tylko jeden z granych wcześniej numerów i padło na Run from the Devil. Ten numer w podstawowej części seta wypadł zresztą najlepiej.

Publiczności nie było zbyt wiele. Oceniłbym na ok. 30 osób, ale zabawa pod sceną była całkiem niezła na wszystkich trzech koncertach.

Schizoid pisze: sob lis 11, 2023 12:49 pm W ogóle ciekawe, że zrobili taki gig w Chicago. Ten klub w ogóle nie jest kojarzony z muzyką tego typu, nigdy nawet nie widziałem informacji o żadnym metalowym gigu w tym przybytku.
Z tego co dowiedziałem się od chłopaków, to klub nie był gotowy na metalowy koncert, ale udało się wszystko jakoś ogarnąć.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ