03-06.07/2024 - Open'er Festival - Gdynia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03-06.07/2024 - Open'er Festival - Gdynia
Ciekawe jak wyjdzie ten Opener w tym roku. 5 tygodni zostało, a oni mają do ogłoszenia jeszcze ok. 20 nazw, w tym headlinera na sobotę. Albo szykują jakąś bombę na koniec, albo jest duży fuckup z line-upem, który próbują ugasić.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Akurat dzisiaj śnił mi się Open'er... Sabaton, Orange Goblin i Wilki 
- johnny_o
Ależ oczywiście - nie wiem czemu dzisiaj i taki, bo się nie wybieram i ten zestaw niczego by nie zmienił, ale przynajmniej śmiesznie i różnorodnie 
Hehe, Furia grała kiedys na Open'erku (chyba 2018). Albo Refused w 2015 czy La Dispute w 2019. Ziolkowski mial kiedys taki dziwny pomysl zeby wplatac takie bandy na festiwal, ale kompletnie nie wiem po co. Akruat na tym Refused to bylem i pamietam, ze stalo w tym AlterStage moze kilkadziesiat osob max... Na festiwalu gdzie jest ~60k ludzi dziennie, lol. To jest bananowy fest dla dziewczynek zyjacych 24/7 instagramem. Ja jezdze na Open'era od 2009 i przykro patrzec jak ten festiwal sie zmienil... Nawet nie tyle chodzi mi o line-up, ale o zwyczajna atmosfere i ludzi.
https://www.last.fm/user/kamooo
- johnny_o
Też nie wiem... Domyślałem się po lajnapie i różnych opowieściach bo byłem w 2009, 2010 i 2011 i dałem sobie spokój.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Z ciekawostek pamiętam jeszcze Swans i Dead Cross.
Ostatnim headlinerem Hozier.
- johnny_o
10 lat temu to byłby strzał, a teraz... Ileż można chodzić do kościoła? 
Ponoć wybór był między nim a Gotye 
I mniej więcej wtedy grał na Open'erze. W 2015.
Straszne kupsko ten ostatni headliner. Chyba nei zdazyli nikogo sensowac zaklepac i trzeba bylo brać Hoziera, ktory gra na duzych festach typu Pinkpop i statusu headlinera nie ma. Jest za to headlinerem jakis podrzednych festiwali w Chorwacji... Brawo Ziolkowski
- johnny_o
Haha, jeszcze Mika do uzupełnienia świętej trójcy 
Ziółkowski chyba chciał być eko ale nie skumał że recykling odnosi się do tworzyw sztucznych a nie artystów... Hedlajner z trzecioligowej łapanki!
Ziółkowski chyba chciał być eko ale nie skumał że recykling odnosi się do tworzyw sztucznych a nie artystów... Hedlajner z trzecioligowej łapanki!
Fajny ten skład, taki juwenaliowyNowa scena! Z radością ogłaszamy nową scenę namiotową na Open’erze – FLOW STAGE! Przez 4 festiwalowe dni wystąpi świetny skład zaproszonych artystów: CatchUp, Natalia Przybysz, Daria Ze Śląska, Lordofon, Miły Atz, Yunè pinku, Julia Pośnik, Dawid Tyszkowski, Rubens, Karin Ann, kosmonauci, Stickxr, Tomasz Makowiecki, Matylda/Łukasiewicz, Fat Dog, Nieve Ella. Do zobaczenia! opener.pl/bilety
I jednocześnie zapowiedzieli, że nie bedzie Beat Stage, czyli fajnej imprezowni w hangarze.
-
Deleted User 8263
Za ileMr. M pisze: ↑pt cze 14, 2024 5:57 pmFajny ten skład, taki juwenaliowyNowa scena! Z radością ogłaszamy nową scenę namiotową na Open’erze – FLOW STAGE! Przez 4 festiwalowe dni wystąpi świetny skład zaproszonych artystów: CatchUp, Natalia Przybysz, Daria Ze Śląska, Lordofon, Miły Atz, Yunè pinku, Julia Pośnik, Dawid Tyszkowski, Rubens, Karin Ann, kosmonauci, Stickxr, Tomasz Makowiecki, Matylda/Łukasiewicz, Fat Dog, Nieve Ella. Do zobaczenia! opener.pl/bilety. Kolejny rok nie żałuję, że mnie tam nie będzie. A z innych ciekawostek - dali w tym roku możliwość Glampingu (ponoć standard na zachodnich festiwalach, ale się z tym wcześniej nie spotkałem), w ramach którego można sobie wynająć 2-osobowy namiot za jedyne... 4900 zł
Dla niewierzących podrzucam link: https://altersklep.pl/?cat=2
Na Graspopie to chyba 150e kosztuje..
Cena lepsza niż za 5 gwiazdkowy hotel z wypasionym śniadaniem
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4876
No ale masz blisko na teren festiwalu
Nic tylko taki pomysł implementować na Mystic 
Najwięcej ile dałem kasy na festiwalu to był Moshtel na Wacken za prawie 2 koła euro. Mały domek 200 metrów od terenu festiwalu. Bardzo fajny bajer, ale nie wart swojej kasy 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Pojawił się Timetable na dzień, kiedy jadę... Eh własnie się tego obawiałem. Z jednej strony fajnie, bo Kim Gordon / Foo Fighters / Tom Morello się nie nakładają. Z drugiej strony koncert zaczynający się o 00:45 się skończy przed 2, czyli jestem przed 3 w Gdyni, a muszę być 4 lipca w Warszawie. Ehhh, chyba będe musiał spasować Toma 

No przecież od 3 w nocy do rana spokojnie dotrzesz do Warszawy. Może trochę zjebany będziesz tylko 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen