25-26/04/2025 - PRIMORDIAL - Kraków/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 25-26/04/2025 - PRIMORDIAL - Kraków/Warszawa

Post autor: johnny_o »

Oby nie, mam nadzieję że czasy odwoływania wszystkich imprez z tego powodu mamy już dawno za sobą.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Z jednej strony trochę bym się uśmiał, ale oczywiście liczę że nic takiego nie będzie miało miejsca
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Kurka, szkoda że Hehemot i Rotting Christ są dzień wcześniej bo możnaby liczyć na co najmniej kilka zawałów z oburzenia wśród protestujących xD
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Żałoba narodowa to kuriozalna, antyczna instytucja, która powinna być stosowana w naprawdę wyjątkowych okolicznościach. To jest tak naprawdę coś na zasadzie "macie być smutni!!1!1!" xD Nie mam pojęcia, dlaczego Polacy mieliby obchodzić wielką żałobę z uwagi na śmierć argentyńskiego papaja. Potencjalne odwoływanie koncertów z tego tytułu byłoby piękną pocztówką z czasów słusznie minionych.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Też jestem ciekawy jak to się skończy. Na razie nie widziałem żadnej informacji od Winiary. Nie wiem czy kupować bilet czy nie :)

A sama "żałoba narodowa", to idiotyczna instytucja. W dodatku nadużywana. Umiera głowa obcego państwa, a my się mamy smucić. Jeszcze jakieś wyjątkowe sytuacje jak rozbicie samolotu w Smoleńsku można zrozumieć, ale tutaj to jakiś bezsens. Pamiętam jak mnie wkurzyli odwołaniem koncertu Priest jak JP2 umarł. Jak ktoś jest smutny czy dotknęła go śmierć Franciszka, to przecież może nie świętować i odpuścić imprezy/koncerty itp.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Sama żałoba narodowa nie warunkuje odwoływania wydarzeń rozrywkowych. Tak może być, ale nie musi. Także ja nie jestem w 100% przeciw, bo jeżeli w danej sytuacji nie ma anulowania koncertu, to w ogóle mnie to nie rusza. Natomiast wpływanie na obywateli w tak perfidny i autorytarny sposób jest karygodne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Macie się smucić, zwyrole!
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Myślę że świetnym rozwiązaniem byłoby przełożenie Warszawy na niedzielę, w końcu żałoba po tak niewątpliwie nobliwej postaci musi zostać zachowana
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Jakby odwołali Warszawę, to niech ten Kraków zostanie, bo rozważam robienie tego.
A
B
C
D
E
pz
-#Administrator
-#Administrator

Żelazny pisze: wt kwie 22, 2025 5:59 pm Myślę że świetnym rozwiązaniem byłoby przełożenie Warszawy na niedzielę, w końcu żałoba po tak niewątpliwie nobliwej postaci musi zostać zachowana
W niedzielę w Warszawie gra Blood Incantation

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

No trudno, będą dwa koncerty w niedzielę w Warszawie
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Żałoba jest ważna i potrzebna. Umarł papież, a dwa papieże temu papieżem był Papież Polak, Jan Paweł II, największy papież, najobszerniejszy Polak, wzór dla pokoleń, idol dorosłych i miłośnik młodzieży. Jeden dzień to i tak mało.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Mnie wystarczy jeden, to sobie dojadę w niedzielę po powrocie z KiT, nie będę wybredny
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Żelazny pisze: wt kwie 22, 2025 12:49 pm Z jednej strony trochę bym się uśmiał
Zwłaszcza, jakby nowy termin pasował nam do uczestnictwa xD
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Teddy123
-#Invader
-#Invader

Post autor: Teddy123 »

Na przykład taki O.S.T.R. napisał, że olewa żałobę i koncert w Atlas Arenie w sobotę się odbędzie. A poza tym: https://www.bankier.pl/wiadomosc/W-sobo ... 29329.html
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Winiary wydały komunikat, że niczego nie odwołują/przesuwają.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
johnny_o

Zuchy, prawidłowo!
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Skandal i to w piastowskiej oczyźnie Karola Wojtyły takie rzeczy.
Awatar użytkownika
johnny_o

Jagiellońskiej ziemi, tej ziemi!
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wybrałem się wczoraj do Proximy zbeszcześcić żałobę, więc mogę napisać króciutką relację.

Above Aurora
Nie dotarłem. Przeciągnęła mi się wycieczka rowerowa i jak zaczynali grać ja dopiero wróciłem do domu :)

Odium Humani Generis
Wszedłem do klubu z 5 minut przed rozpoczęciem koncertu i stwierdziłem ze smutkiem, że zgromadzona publiczność spokojnie zmieściłaby się w Voodoo. Na szczęście podczas koncertu trochę ludzi przybyło i zrobiło się w miarę przyzwoicie, chociaż wciąż marnie jak na możliwości lokalu. Rano zapoznałem się trochę z twórczością chłopaków i jak zaczęli grać to pomyślałem, że coś im się zepsuło, albo że piorą jakieś jedwabie czy wełnę z merynosów. Na szczęście po krótkim wstępie praleczka ruszyła "na pełnej". Nawet zdarzały się momenty, w których dałbym im z półtorej cegłówki w bębnie. A poza napierdalanką na perkusji były też fajne przejścia, melodie i solidne ryczenie do mikrofonu. O dziwo, dość zrozumiałe. Pewnie w zrozumieniu pomagało, że wokalista ryczał po polsku, ale i tak fakt, że byłem w stanie zrozumieć co "śpiewa" robił wrażenie. Dźwięk całkiem przyzwoity jak na Proximę - oczywiście za głośno - dało się wyłapać poszczególne instrumenty, zwłaszcza w zatyczkach.

Primordial
Tyle nas a jakoby nikogo nie było. Jednym brodatym Żelazym tak wiele ubyło. :) No może bez przesady, wcale nie było nas aż "tyle". Tylko część pod sceną była w miarę wypełniona, z tyłu pustki. Spokojnie zmieściłoby się to w Hydrozagadce czy Hybrydach. Natomiast Żelaznego rzeczywiście brakowało. W efekcie zupełnie nie wiem jakie powinienem mieć zdanie o tym koncercie :lol:

Słychać było całkiem spoko. Tłum reagował żywiołowo i chętnie współpracował z wokalistą. Swoją drogą strasznie agresywny wyraz sceniczny ma ten typ. Nie wiem czy set z Krakowa na setlist jest pełny, ale od razu rzuciło mi się, że zagrali dodatkowy numer po Gods to the Godless. Dostaliśmy też bisa po króciutkim zejściu ze sceny. Grali równo 1:45. Set mi pasował, bo sporą część numerów kojarzyłem, a nie słucham ich na co dzień i zapoznałem się kiedyś z ciekawości, bo kolega Żelazy jest ich groupie.

Nic nie złapałem. Raczej nie czuł bym się godny artefaktu "from the Republic of Ireland", natomiast wychodząc z klubu znalazłem na podłodze piątaka, więc jestem do przodu. :)

ODPOWIEDZ