21/11/2025 - Cradle of Filth - Poznań

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Re: 21/11/2025 - Cradle of Filth - Poznań

Post autor: Kevin18 »

Caracalized pisze: pt sie 01, 2025 12:02 pm Oo, wydaje mi się, że 120 zł to zajebista cena jak na nich. Może cena na Poznań jest tak wygórowana, bo Suffocation jeszcze gra albo klub wyjątkowo dużo chce dla siebie?

I ja ostatnio nie zwracałem nawet uwagi ile płaciłem za te opłaty serwisowe w Going, ale teraz widzę, że za Uriah Heep chcieli aż 21 zł takiej opłaty, a za Morrissey'a 31 xDDDD I mniej niż 11 zł opłata serwisowa jednak nie wychodziła (Current 93 i Public Image, ale tego drugiego chyba nie organizuje Winiary akurat). Cóż... musiałem pomyśleć o poprzednim roku albo dwóch latach do tyłu jak pisałem o tych 6 czy 7 zł xDDD
Bez jaj, przed Kredkami grało Wednesday 13 a to porównywalny poziom popularności jak Suffocation plus Progresja jest droższa niż B17

Prawie 180 zł za godzinkę Kredek i bisy i 45 minut Suffo to jest złodziejstwo. Póki co odpuszczam, zwłaszcza że przecież Kredki w Polsce grają częściej niż Nocny Kochanek.

Przewiduje pustki, ale może się zaskoczę.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Szczerze, ja nie miałem pojęcia, że ten zespół aż tak często do Polski ostatnio przyjeżdża :O
Wednesday 13 chyba zupełnie nie kojarzę, a Suffocation natomiast już tak, ale nigdy nie słuchałem xD
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Tak jak napisałem, zagrali w 5 wojedztwach 6 koncertów na przestrzeni 2 lat :D I te 2 lata temu Kraków wyprzedany, Warszawa ścisk jak w McDonald's na wycieczce szkolnej Gdańsk nabity solidnie. Pół roku później Wrocław i Katowice spokojniej. Jak będzie w Poznaniu... niecałe pół roku po Mysticu? Jeszcze tym bardziej, że ten występ był delikatnie mówiąc skrajnie odebrany przez postronnych. Fani zadowoleni, a anty-fani dostali jakiegoś pierdolca. Jeden influencer muzyczny się nawet na FB przyczepiał, że Dani na scenie zachowuje się jak punkowiec z tym boksowaniem powietrza itd. :mrgreen: Głupie, ale oczywiście nie pomaga w budowaniu frekwencji umiarkowanie zainteresowanych.

15-20 lat temu jak przyjeżdżali to święto fanów było, a teraz to mogło spowszednieć. Sam odpuszczałem np. Katowice na rzecz Berlina, bo bliżej i już nie mam czegoś takiego, że "Cradle w Polsce, MUSZĘ być!". Powtórzę się, szanuję bardzo ich pracowitość, ale z oczywistych względów frekwencji to nie nakręca. Tak czy owak zobaczę, co to za znakomita sala z filarami w Poznaniu.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

O, a o jakiego influencera chodzi? Mogę spytać? Chyba nie Maria Konopnicka, bo o ile jakkolwiek dobrze jeszcze kojarzę to on chyba nie widział ich koncertu na Mysticu. A ja gdzieś z nudów w oczekiwaniu na Eyehategod poszedłem ich posłuchać, ścisk był taki na tym parku, że oczywiście stanąłem przy przejściu i cóż, usłyszałem chyba ze 2 całe utwory i się po prostu utwierdziłem w przekonaniu, że ta muzyka nie jest dla mnie. Frekwencja na nich była naprawdę wybitna mimo tych częstych odwiedzin w Polsce :D
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Recit The Thornographer pisze: pt sie 01, 2025 12:42 pm Tak jak napisałem, zagrali w 5 wojedztwach 6 koncertów na przestrzeni 2 lat :D I te 2 lata temu Kraków wyprzedany, Warszawa ścisk jak w McDonald's na wycieczce szkolnej Gdańsk nabity solidnie. Pół roku później Wrocław i Katowice spokojniej. Jak będzie w Poznaniu... niecałe pół roku po Mysticu? Jeszcze tym bardziej, że ten występ był delikatnie mówiąc skrajnie odebrany przez postronnych. Fani zadowoleni, a anty-fani dostali jakiegoś pierdolca. Jeden influencer muzyczny się nawet na FB przyczepiał, że Dani na scenie zachowuje się jak punkowiec z tym boksowaniem powietrza itd. :mrgreen: Głupie, ale oczywiście nie pomaga w budowaniu frekwencji umiarkowanie zainteresowanych.

15-20 lat temu jak przyjeżdżali to święto fanów było, a teraz to mogło spowszednieć. Sam odpuszczałem np. Katowice na rzecz Berlina, bo bliżej i już nie mam czegoś takiego, że "Cradle w Polsce, MUSZĘ być!". Powtórzę się, szanuję bardzo ich pracowitość, ale z oczywistych względów frekwencji to nie nakręca. Tak czy owak zobaczę, co to za znakomita sala z filarami w Poznaniu.
Pamiętam jak siedzieliśmy na forum Kredek i ale to było wydarzenie jak Kredki przyjeżdzały do nas w Grudniu 2006 na Thornography Tour czy potem z Moonspell. Piękne czasy :)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Winiary + going to iście szatańskie połączenie :)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Kevin18 pisze: pt sie 01, 2025 1:30 pm Pamiętam jak siedzieliśmy na forum Kredek i ale to było wydarzenie jak Kredki przyjeżdzały do nas w Grudniu 2006 na Thornography Tour czy potem z Moonspell. Piękne czasy :)
Tak, masz rację, piękne czasy :D Wspominam niekiedy i zastanawiam się jak potoczyły się losy niektórych forumowiczów, o których nie mam absolutnie żadnych wieści.

Caracalized pisze: pt sie 01, 2025 12:50 pm O, a o jakiego influencera chodzi? Mogę spytać? Chyba nie Maria Konopnicka
Maria nie, Northazerate też nie i nikt z Noise. Ale niestety nie pamiętam, jakiś taki mniej znany. Pełno było wpisów po całym Mysticu o festiwalu, niektóre czytałem i zapamiętałem akurat to, bo było rekordowo głupie.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Recit The Thornographer pisze: pt sie 01, 2025 7:02 pm
Kevin18 pisze: pt sie 01, 2025 1:30 pm Pamiętam jak siedzieliśmy na forum Kredek i ale to było wydarzenie jak Kredki przyjeżdzały do nas w Grudniu 2006 na Thornography Tour czy potem z Moonspell. Piękne czasy :)
Tak, masz rację, piękne czasy :D Wspominam niekiedy i zastanawiam się jak potoczyły się losy niektórych forumowiczów, o których nie mam absolutnie żadnych wieści.

Caracalized pisze: pt sie 01, 2025 12:50 pm O, a o jakiego influencera chodzi? Mogę spytać? Chyba nie Maria Konopnicka
Maria nie, Northazerate też nie i nikt z Noise. Ale niestety nie pamiętam, jakiś taki mniej znany. Pełno było wpisów po całym Mysticu o festiwalu, niektóre czytałem i zapamiętałem akurat to, bo było rekordowo głupie.
Z Blazem mam kontakt na Twitterze, z tobą tutaj na Sanktuarium, z Kevinem Faustem obserwujemy się na last.fm

Z resztą nie mam pojęcia. Ale lata 2006-2010 na zawsze w moim sercu. Peak fanatyzmu Kredkowego :)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Kevin18 pisze: pt sie 01, 2025 10:46 pm Ale lata 2006-2010 na zawsze w moim sercu. Peak fanatyzmu Kredkowego :)
Mam w znajomych na FB braci, Laurę (Sindirelle) i Dominika (Sardyne), kiedyś jeszcze Larsa. A wiesz może co u Prosiaka tudzież Decadensa? :D Strasznie to życie przelatuje szybko. Pamiętam jak kiedyś do mnie pisał na Gadu-Gadu (xD) że "przyjebał głową w umywalkę" i czy mu radzę na pogotowie dzwonić. Heh. Teraz to dorosły facet, jak my wszyscy. Ja w zasadzie już bliżej emerytury niż szkoły średniej xD

Swoja drogą, myślałem, że Suffocation to jednak większa marka, a jak tak patrzę w necie to są takim trochę kwiatkiem do kożucha dla Cradle. Death metal nie moja bajka, ale mam ich 2 albumy na CD i raz na jakiś czas wracam, więc nawet chętnie zobaczę.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Kupiłem bilet, więc widzimy się na stadionie kolejorza \m/
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Super!

Tymczasem dodali Kopenhagę. Na plakacie jeszcze sporo miejsca po prawej stronie.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Znajoma wysłała mi fotki z jakiejś dziwnej imprezy na której była, jak zobaczyłem scenę wciśniętą w narożnik długiej sali, z gigantyczną kolumną to prawie podskoczyłem. Coś czuję, że wydarzenie może wywołać silne emocje (wkurw, złość itp. xD ).

No ale dobra. Wiecie pewnie gdzie przed tym wspaniałym lokalem pod stadionem zatrzymują się autokary zespołów? Mają jakiś wjazd od zaplecza, czy stają po prostu przed lokalem?
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Recit The Thornographer pisze: pn lis 03, 2025 12:33 pm Znajoma wysłała mi fotki z jakiejś dziwnej imprezy na której była, jak zobaczyłem scenę wciśniętą w narożnik długiej sali, z gigantyczną kolumną to prawie podskoczyłem. Coś czuję, że wydarzenie może wywołać silne emocje (wkurw, złość itp. xD ).

No ale dobra. Wiecie pewnie gdzie przed tym wspaniałym lokalem pod stadionem zatrzymują się autokary zespołów? Mają jakiś wjazd od zaplecza, czy stają po prostu przed lokalem?
Cannibal Corpse stali na parkingu przed siłownią. A sam klub to jest jedno wielkie gówno gdzie 3/4 osób nic nie widzi przez ten wielki filar.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Jak coś mam na sprzedaż jeden bilet - 120zł.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

remi pisze: pn lis 03, 2025 8:54 pm Jak coś mam na sprzedaż jeden bilet - 120zł.
Wrzuciłem na stare forum fanów, może ktoś się zgłosi.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Zainteresowanym pewnie przyda się czasówka:

18:30 The Doors
19:00 Naraka
19:45 Melancolia
20:30 Suffocation
21:45 Cradle Of Filth

Dani and The Filths kończą ok kwadrans po 23 jakby to komuś do planowania PKP było potrzebne.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Cztery zespoły to już zakrawa na festiwal ;)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Filth Fest to się kiedyś nazwyało :D Dawno temu (ok 2010) było parę edycji trasy o takiej własnie nazwie. Zabierali m.in. Moonspell, Rotting Christ, Gorgoroth, Turisas... Teraz w sumie jest podobnie i szkoda, że tej nazwy nie używają.

Osobiście żałuję, że nie grają z Moonspell, liczyłem na to, skoro jedni i drudzy są teraz w Napalm Records. Moonspell w Warszawie właśnie w ramach Filth Fest to mój ulubiony koncert Portugalczyków, na którym byłem. Pomimo mojego COF 4 Life nie waham się powiedzieć, że dla mnie przyćmili wtedy gwiazdę wieczoru. Później widziałem ich jeszcze parę razy, ale tak świetna sztuka im w moim odczuciu już nie wyszła.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Została końcówka biletów, jak ktoś chce iść, to lepiej się pospieszyć.
ODPOWIEDZ