Akustyk Rules :rocx
Journeyman - która wersja lepsza?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Journeyman - która wersja lepsza?
akustyczna bo elektryczna nie ma tego klimatu. zreszta jak mozecie mowic ze elektryczna to cos nowego skoro praktycznie wszystkie piosenki IM sa elektryczne? zreszta od elektryka wymagam jakiejs solowki a tutaj jej nie ma
elektryczna choć brakuje mi solówki w srodku
:rocx brawo dla tego Pana. całkowicie się zgadzam.Sim0n pisze: mimo wszystko ja sie ciesze ze to akustyk sie znalazl na albumie a potem zostal wrzucony na bisy podczas trasy.. pieknie to przmialo..
i'm waiting in my cold cell
when the bell begins to chime...
... zdecydowanie wersja akustyczna ... chocby dlatego że wersja eletryczna powstała w oparciu o szkielet akustyczny któy jest doskonały, stonowany i ma poprostu swój specyficzny klimat
... wersja akustyczna jest taką nakładką moim zdaniem zrobiona trochę na siłe i nie dopracowaną ... powiem więcej ,,Journeyman" w wersji elektrycznej brzmi w moim odczuciu strasznie płytko
...
Mi troche bardziej podoba się werjsa akustyczna, chyba mam jakiś sentyment do pudła
, klimat jest nieziemski, na koncercie BOSKO to brzmiało, ja chce jeszcze raz!
I faktycznie brakuje opcji "obie podobają się tak samo", pownie też bym to zaznaczył, ale z dwojga dobrego wybieram akustyczną wersję
Ale wokal bardziej podoba mi się w wersji elektrycznej, jakiś bardziej melancholijny w zwrotkach...
I faktycznie brakuje opcji "obie podobają się tak samo", pownie też bym to zaznaczył, ale z dwojga dobrego wybieram akustyczną wersję
Ale wokal bardziej podoba mi się w wersji elektrycznej, jakiś bardziej melancholijny w zwrotkach...
khi khi
Jesper -->
http://www.cavemanproductions.com/feb2k3.htm (na dole)
Najpierw była ver. elektryczna, dopiero potem spróbowali ugryźć JM w pełni akustycznie. Zatem to akustyk jest przeróbką pierwowzoru.
http://www.cavemanproductions.com/feb2k3.htm (na dole)
Najpierw była ver. elektryczna, dopiero potem spróbowali ugryźć JM w pełni akustycznie. Zatem to akustyk jest przeróbką pierwowzoru.
Zdecydowanie akustyk!!! Jest odlotowa :rocx
Obie sa swietne. Elektryczna mimo wszystko bardziej urozmaicona i za to jestem jej blizszy.
dopiero teraz widzę, że taka opcja jest bardzo potrzebna. pan listonosz przyniósł dziś NML. i ja... ja nie umiem wybrać. to jest piękne. w obu wersjach jest magia. inny rodzaj magii, ale to nic. brak słów.Sim0n pisze:Wybralem akustyczna ale wg mnie brakuje opcji "obie podobaja mi sie jednakowo".. gdyby byla to bym pewnie ta zaznaczyl..
-
kszaku1991
- -#Wrathchild

Ja wolę wersję akustyczną - jest dla mnie bardziej klimatyczna.
Niestety. Nie mogę się zdecydować. Wersja elektryczna także ma w sobie Coś. Coś pięknego, i te rozpływające się dźwięki. Mrrr.
Pozdrawiam,
Etan, bezkrytycznik
Pozdrawiam,
Etan, bezkrytycznik
...ale nie należy narzekać na chleb powszedni; trzeba go jeść i czekać na c i a s t k o.
Ja (być może przez sentyment) zagłosowałem na akustyczną... klimacik jest lepszy, czuć ten duch tego utworu... ale elektryk oczywiście też jest ok.
KMFDM
Mógłby ktos wrzucić wersje z singla na jakiś serv? Bardzo bym prosił, Też chciałbym ocenić 
a ja... już się zdecydowałem. u mnie wygrywa wersja z longplaya.
ekhm...ekhm...
a gdzie mogę znaleść wersję elektryczną???
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
Na singlu/EPce No More Lies... której już raczej i tak nie dostaniesz.karolcia pisze:ekhm...ekhm...
Możesz sobie ściągnać za funciaka z www.ironmaiden.com
KMFDM
-
Scarlet Rose
- -#Prowler

Ja tam wolę wersje akustyczną...
a jak ktoś chciałby ściagnąć elektryczną, to polecam poszukac na kazie, duzo tego pewnei nie ma, ale jak bede online to moze znajdzie...
a jak ktoś chciałby ściagnąć elektryczną, to polecam poszukac na kazie, duzo tego pewnei nie ma, ale jak bede online to moze znajdzie...
Na Kazie nie ma, przynajmniej jak kiedyś szukałem to nie było, nie ma co zawracać sobie głowy. Ja sprawiłem sobie mp3 po znajomości, nic nie płacąc ale według zasad, przesłuchałem sobie raz, no i kasowanko. Ciekaw jestem czy zrobią jakąś reedycję tej Epki, np. bez frotki... Eddie's Boxu też było kilka wydań, prawda?
KMFDM
o ile mi wiadomo to byly 2 wydania Eddie's Boxa. Jedno limitowane i numerowane, a drugie normalne z innym kolorem wnetrza.Greddo pisze:Na Kazie nie ma, przynajmniej jak kiedyś szukałem to nie było, nie ma co zawracać sobie głowy. Ja sprawiłem sobie mp3 po znajomości, nic nie płacąc ale według zasad, przesłuchałem sobie raz, no i kasowanko. Ciekaw jestem czy zrobią jakąś reedycję tej Epki, np. bez frotki... Eddie's Boxu też było kilka wydań, prawda?
a na reedycje Ep'ki to bym nie liczyl, bo wedlug mnie to mialo wlasnie byc takie jednorazowe i w ramach podziekowania, za smieszna cene.
Choc wszystko jest mozliwe. :solo