co do czego byś się kłucił. Przecież wyraźnie słychać, że w wildest dreams Bruce śpiewa Live.trzeci pisze:co do wildest dreams to bym sie klocil ...WICKER MAN pisze:Oprócz tego kilka razy podczas występów w Top Of The Pops:
- w 2000 roku w niemieckiej wersji programu z całości z playback'u leciał "The Wicker Man"
- w 2002 "Run To The Hills" - bodajże tylko wokal Bruce'a nie był z playback'u
- podobnie w 2003 z "Wildest Dreams".
Playback i Iron Maiden...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Playback i Iron Maiden...
UpTheIrons
Jak nic vocal Bruce`a jest live...reszta udaje 
mam wlasnie fajne nagranie z Japonii < DoD tour> the number of the beast puszczona jest tylko sciazka wokalu..czyli idelanie slychac jak On spiewa hehe jakby ktos to chcial to kontakt na priva 
Z tego co pamiętam z biografii RTTH, to był taki motyw bodajże w latach 80' że mieli zagrać na żywo w TOTP, ale tamci ich zrobili w jajeco i puścili playback. Chłopaki się wkurzyli i powiedzieli, że już więcej tam nie zagrają...ale jak wimy słowa nie dotrzymali 
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wiem. To chyba koncert z Osaki - nagrywany z deski mikserskiej, ale chyba coś nie wyszło, bo słychać praktycznie sam wokal. Mam "Rainmaker'a" z tego koncertu.Michcio pisze:mam wlasnie fajne nagranie z Japonii < DoD tour> the number of the beast puszczona jest tylko sciazka wokalu..czyli idelanie slychac jak On spiewa hehe jakby ktos to chcial to kontakt na priva
a chcesz The number...???? i jestem pewny ze to Tokio bo Bruce na koniec moowi " What shall we do now Tokyo ??"WICKER MAN pisze:Wiem. To chyba koncert z Osaki - nagrywany z deski mikserskiej, ale chyba coś nie wyszło, bo słychać praktycznie sam wokal. Mam "Rainmaker'a" z tego koncertu.Michcio pisze:mam wlasnie fajne nagranie z Japonii < DoD tour> the number of the beast puszczona jest tylko sciazka wokalu..czyli idelanie slychac jak On spiewa hehe jakby ktos to chcial to kontakt na priva
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ok, możesz wysłać.Michcio pisze:a chcesz The number...???? i jestem pewny ze to Tokio bo Bruce na koniec moowi " What shall we do now Tokyo ??"pozdrawiam
Możliwe, że to Tokio... Nie pamiętam.
Najważniejsze że na koncertach graja LIVE
Niestety Ironi należą już do ginącego gatunku zespołów grających na żywo
Chociaż dużo kapel metalowych i rockowych grają live. Pomyślicie jak sie muszą czuć fani takich np. pseudogwiazd Popu
gdzie prawie każda śpiewa i gra z playback'u 
- Metalophil
- -#Moonchild

im to jest akurat obojetne - bo "muzyka" to moze z 5% tego na co przychodza...Miras pisze:Najważniejsze że na koncertach graja LIVENiestety Ironi należą już do ginącego gatunku zespołów grających na żywo
Chociaż dużo kapel metalowych i rockowych grają live. Pomyślicie jak sie muszą czuć fani takich np. pseudogwiazd Popu
gdzie prawie każda śpiewa i gra z playback'u
Ze co ??? Muzyka live to zupelnie cos innego niz puszczanie jej z tasmy..nawet jakby gratis bylo 5 tysiecy wybuchow i efektow...jak komus nie robi roznicy czy ktos graz z tasmy czy na zywo to cos jest nie tak...
...nawet jesli to jest ciasny pop
iron84 pisze:Ze co ??? Muzyka live to zupelnie cos innego niz puszczanie jej z tasmy..nawet jakby gratis bylo 5 tysiecy wybuchow i efektow...jak komus nie robi roznicy czy ktos graz z tasmy czy na zywo to cos jest nie tak......nawet jesli to jest ciasny pop
Dokładnie normalny fan który idzie na koncert oczekuje że kapela bedzie występować na żywo. Granie z playback'u to jest olewanie i lekceważenie ludzi kturzy przyszli na koncert.
WSZYSTKIM ZESPOŁOM GRAJĄCYM Z playback'u MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE!!!
dla mnie granie z playbacku jest wyrazem tego, że gra się dla kasy
trzeba grać, ale nam się nie chce, więc taśma
nie macie takiego warżenia?
trzeba grać, ale nam się nie chce, więc taśma
nie macie takiego warżenia?
racja, lub też byc może w studio uzyli takiej ilosci efektów, polepszaczy roznych itp.
, że live wokalista nie wyciagnie takiego glosu jaki byl oczyszczony w studio itp. :solo
Jasne, Tv rządzi sie jednak swoimi własnymi prawami, szkoda że traci jednak na tym muzyka w ogóle. Machanie gitarami nie podłączonymi do wzmacniaczy czy brzuchospiewanie wokalistów wyglądają nie tyle komicznie czy żałośnie. Dobrze że maideni się temu nie dają...choc The Wicker man TOTP z niemieckiej TV odrzuca tak ze się robi niedobrze...jeszcze ten Nicko za zestawem perkusyjnym dla 5-latka (sic!) nie wiadomo czy się smiać czy płakać ? 
akurat z nicko sie smialem, ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu
ale jacy wszyscy sa zawsze zadowoleni i happy jak graja z playbacku
moga sie skupic tylko - kiedy stad wyjde z kasa za pomachanie reka itp. 
to jest złe myślenie, muzyk powinien myśleć: "zrobię wszystko żeby ludzie się dobrze bawili" 
...i sam powinien sie cieszyc z gry...wtedy wszystko ma 110% sensu
:beer
Przeciez nie przyszli do TOTP zeby sprawic 20 osobom przyjemnosc udajac ze graja. Przyszli tam aby sie pokazac - dla reklamy i tyle.
taki program to co innego
nie koncert dla kilkunastu tysięcy
nie koncert dla kilkunastu tysięcy
-
wicker fan
- -#Charlotte

Playback
Ironi zagrali kiedys na żywo w totp jeszcze z paulem di`anno te kawałki to Running Free i Woman In Uniform możne je obejrzeć na nowym dvd The Earky Days.Za...iste dvd czekam na 2częśc.Polecam
Wicker Fan