Jakaś szansa na spotkanie z Iron Maiden?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Jakaś szansa na spotkanie z Iron Maiden?
Popieram wiekszosc waszych glosow.Szans na spotkanie z IM nie ma zadnych,bo oni tylko przyleca bezposredni przed koncertem i zxaraz po sie zmyja,ale pozostaje wierzyc w cud. 
Ostatnio zmieniony czw maja 05, 2005 9:54 pm przez Blackman, łącznie zmieniany 1 raz.
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
We Wrocławiu przylecieli przed 17...pamiętny dzieńWICKER MANA pisze: normalnie przylatują dosłownie kilka godzin przed koncertem (nie pamiętam jak było we Wrocku).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No ba!Rogaś pisze:We Wrocławiu przylecieli przed 17...pamiętny dzieńWICKER MANA pisze: normalnie przylatują dosłownie kilka godzin przed koncertem (nie pamiętam jak było we Wrocku).
Teraz mogą przylecieć nawet później... A odlecą zaraz po gigu.
-
wojtas_im
Szanse na spotkanie z Iron Maiden są zerowe - to fakt
Ale przecież co szkodzi zabrać do Chorzowa jakąś kartkę (ew. fotkę zespołu), długopis (ew. pióro, pisak czy jakiś flamaster) i może jeszcze aparat fotograficzny (najlepiej cyfrowy, jeśli ktoś - oczywiście - takowy posiada
)
?? To nie waży ani nie zajmuje nie wiadomo ile
A może jednak... i co, potem do końca życia będziecie sobie w brodę pluć
Ja to bym się chyba zabił na miejscu, gdybym np. spotkał Bruce'a i nie miał przy sobie chociaż jakiegoś długopisu 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na pewno nie zaszkodzi wziąć jakąś okładkę płyty czy coś w tym stylu, ale nie ma co się napalać i zbytnio nastawiać...
Fajnie by bylo jakby i Wally byl tego dnia w Polsce. Pamietam jak to on pod hotelem interweniowal u naszych lokalnych ochroniarzy zeby dali sobie na wstrzymanie i pozwolili fanom przywitac zespol itp.
A jesli chodzi o runnera Maiden to zawsze mozna zablokowac droge powrotna na lotnisko
A jesli chodzi o runnera Maiden to zawsze mozna zablokowac droge powrotna na lotnisko
Albo jak w Zlinie 2003 Wally pouczył na moich oczach czeskich "fosiarzy" aby rozdawali wodę do picia w kubkach ludziom pod barierkami (wcześniej oni chcieli nią tylko polewać)... Najlepsza woda w moim życiu!
We Wrocku faktycznie wyszli z odprawy na lotnisku ok. 1700, z tym że byli tak z godzinkę opóźnieni (mgła w Niemczech na lotnisku?).
We Wrocku faktycznie wyszli z odprawy na lotnisku ok. 1700, z tym że byli tak z godzinkę opóźnieni (mgła w Niemczech na lotnisku?).
Dokladnie w Zlinie to ja co chwile mialem nowy kubek z woda - a tka woda jest wrecz zyciodajna na koncercie
Inna sprawa ze Czesi sa bardziej cywilizowani. U nas by cos takiego nie przeszlo - zanim bys zmoczyl usta kubek zostalby rozerwany na strzepy
Inna sprawa ze Czesi sa bardziej cywilizowani. U nas by cos takiego nie przeszlo - zanim bys zmoczyl usta kubek zostalby rozerwany na strzepy
Niekoniecznie ,ja kiedyś zostawiłem plecak na przystanku ,bynajmiej nie pusty i przez godzine tam leżał i nikt go nie wziął ,a pełno ludzi tamtędy przechodziło.Szymon pisze:Dokladnie w Zlinie to ja co chwile mialem nowy kubek z woda - a tka woda jest wrecz zyciodajna na koncercie![]()
No troche o czym innym teraz piszesz - co nie zmienia faktu ze niezlego fuksa miales - ja ostatnio w tramwaju pelnym ludzi widzialem komorke zostawiona na siedzeniu, kazdy tylko lukal czy wezme czy nie, wiec pomyslalem jaja jakies i polazlem gdzie indziej siasc - 2 przystanki dalej juz tej komorki nie bylo
Na koncercie Maiden kiedys ochrona sie zdobyla na podawanie wody w malych butelkach to w wiekszosci te butelki przechodzily natychmiastowy recycling
Ja na Saxon zlapalem od Bifa pelna butelke mineralnej i tez ledwo co usta umoczylem - musialem troche powalczyc zeby wogole sie napic choc kropelki 
Na koncercie Maiden kiedys ochrona sie zdobyla na podawanie wody w malych butelkach to w wiekszosci te butelki przechodzily natychmiastowy recycling
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W Czechach zimna woda w kubeczkach to normalka. 
Cóż, Wally był niezastąpiony... Jego brak to wielka strata dla fanów...
Cóż, Wally był niezastąpiony... Jego brak to wielka strata dla fanów...
ja mam na Metalmaniach szczęście do butelek - w 2004 złapałem od Maxa butelke, napiłem się i puściłem dalejSzymon pisze: Na koncercie Maiden kiedys ochrona sie zdobyla na podawanie wody w malych butelkach to w wiekszosci te butelki przechodzily natychmiastowy recyclingJa na Saxon zlapalem od Bifa pelna butelke mineralnej i tez ledwo co usta umoczylem - musialem troche powalczyc zeby wogole sie napic choc kropelki
2005 - złapałem od Daniego, ale prawie wszystko się wylało "po drodze", więc wypiłem do końca i nawet mam ją w domu
na Metallice dawali te wody i nawet nie było aż tak źle z tym
poza tym na stadionie to nie jest aż taka masakra - w klubach to jest dopiero umieralnie kiedy wody nie ma...
Woda na koncertach to rzecz świeta
A pamietam jak na koncercie Tiamat w Proximie, techniczni supportu - Pain, rzucali w tłum nieowarte puszki Tatry
eh jak mi to wtedy smakowało 
co do spotkania z Iron Maiden to złudzenia straciłem już we Wrocławiu.
Wybiegłem jeszcze w połowie ostatniej piosenki, żeby dostać się jak najszybciej na tyły Ludowej, zanim jednak dostałem się do wyjścia zaczęły być słyszalne brawa. Po dotarciu na miejsce i krótkiej rozmowie z gośćmi z fioletowego autobusu ( tyle, że bez napisu I.M.) dowiedziałem się, że dopiero co się zmyli.
Jedyne co dostałem na pocieszenie to przypadkowe natknięcie się na KATA i ich autografy do dziś spoczywające na kamizelce, na której mam namalowanego troopera. Niezłe pocieszenie, niech to szlag pomyślałem, ale cóż, jak mówi Łiker "są teraz mega gwiazdami" i trzeba się pogodzić z utrudnieniami, zresztą już od dawna.
Wybiegłem jeszcze w połowie ostatniej piosenki, żeby dostać się jak najszybciej na tyły Ludowej, zanim jednak dostałem się do wyjścia zaczęły być słyszalne brawa. Po dotarciu na miejsce i krótkiej rozmowie z gośćmi z fioletowego autobusu ( tyle, że bez napisu I.M.) dowiedziałem się, że dopiero co się zmyli.
Jedyne co dostałem na pocieszenie to przypadkowe natknięcie się na KATA i ich autografy do dziś spoczywające na kamizelce, na której mam namalowanego troopera. Niezłe pocieszenie, niech to szlag pomyślałem, ale cóż, jak mówi Łiker "są teraz mega gwiazdami" i trzeba się pogodzić z utrudnieniami, zresztą już od dawna.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Maideni po koncertach robią "runner" (było to wyjaśnione na DVD Rock In Rio czy w pamiętnikach Nicko). Nie myją się, ani nie przebierają tylko wskakują szybko do autobusu i jadą na lotnisko (czasami do hotelu) i przebierają się w drodze. Dlatego często bywa tak, że godzinę po koncercie Maideni już lecą do Londynu. 
z tymi mega-gwiazdami to bym tak nie przesadzał ,widziałem np. czołowe 20 zespołów i artystów zarabiających na jeden koncert , ironów tam nie ma.
U2, Metallica, Rolling Stones to są mega-gwiazdy ,Ironi grają zbyt mało atrakcyjną muzykę (i chwała Bogu) ,żeby być mega-gwiazdą ,Ironi sprzedali chyba 50 mln płyt a grają 25 lat , Metallica gra krócej i sprzedała 110 mln płyt ,to mówi samo za siebie, i co ważne Ironi nie robią z siebie gwiazdorów tak jak większosc zespołów
U2, Metallica, Rolling Stones to są mega-gwiazdy ,Ironi grają zbyt mało atrakcyjną muzykę (i chwała Bogu) ,żeby być mega-gwiazdą ,Ironi sprzedali chyba 50 mln płyt a grają 25 lat , Metallica gra krócej i sprzedała 110 mln płyt ,to mówi samo za siebie, i co ważne Ironi nie robią z siebie gwiazdorów tak jak większosc zespołów
- Iron Marcin
- -#Invader

Moim zdaniem to jednak sa mega-gwazdami. Nie chodzi o liczbe sprzedanych plyt tylko liczbe fanow. Zobacz ile osob oglada ich na zywo kazdego roku. Ich koncerty sa wyprzedawane w 2 godziny i graja koncerty dla 200tys osob, mysle ze to wystarczy by byc mega-gwiazda.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Maiden za koncert na festiwalu we Włoszech dostali ponoć o wiele więcej niż Metallica i inne zespoły rockowe. Poza tym sprzedali na świecie 60 mln płyt. Metallica około 90 mln, ale z tego blisko 60 mln w samych Stanach. Globalnie Maiden mają co najmniej tyle samo fanów. W Europie na pewno są w tej chwili bardziej popularni.RycerzHeavyMetalu pisze:z tymi mega-gwiazdami to bym tak nie przesadzał ,widziałem np. czołowe 20 zespołów i artystów zarabiających na jeden koncert , ironów tam nie ma.
No tak ale Seventh Son czy Number zajmowały pierwsze miejsca na listach przebojów płyt , Bring Your Daughter było najlepszym siglem ,miejsca Brave New World i Dance of Death nie były już takie dobre. Myśle ze Ironi byli w latach 80 o wiele bardziej popularni,ale to normalne bo lata 80 to szczytowy okres muzyki, ludzie wtedy kochali naprawde muzyke ,a Heavy-Metal był najpopularniejszym stylem muzycznym ,te czasy już nigdy nie wrócą . Szkoda ...aż sie wzruszyłem.
W każdym razie niech zyją lata 80 :rocx Czasy Heavy Metalu
W każdym razie niech zyją lata 80 :rocx Czasy Heavy Metalu
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W tej chwili są równie popularni co w szczytowym momencie w latach 80-tych (po wydaniu SSOASS). Sprzedają miliony płyt (DOD był najlepiej sprzedającym się albumem w pierwszym tygodniu po premierze), grają największe koncerty (nawet w latach 80-tych nie mogliby zagrać dla 55 tys. osób w Szwecji czy 40 tys. w Paryżu) i zdobywają coraz to nowych fanów.