PKP - czyli jak dojechać pociągiem do/z Katowic
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: PKP - czyli jak dojechać pociągiem do/z Katowic
caly bilet do katow kosztuje 11zl z jakims malym chaczkiem
na stronie pkp mozna sprawdzic ceny :beer
na stronie pkp mozna sprawdzic ceny :beer
Pijesz? Nie pisz.
Do osob jadących pociagiem z Wrocławia!!!
Moze by tak umowic sie i jechac konkretnym pociagiem wieksza ekipa ?? ?? :beer
Moze by tak umowic sie i jechac konkretnym pociagiem wieksza ekipa ?? ?? :beer
- Metalophil
- -#Moonchild

a ja mam pytanie innego typu:
ile wyniesie mnie taxi z dworca PKP Katowice do Chorzowa i jak dlugo by jechała?
ile wyniesie mnie taxi z dworca PKP Katowice do Chorzowa i jak dlugo by jechała?
z 15 zl moze... z 10 min moze
moze 7 min 
- Metalophil
- -#Moonchild

spoko - dzieki :rocxS1MON pisze:z 15 zl moze... z 10 min mozemoze 7 min
Może być trochę więcej niż 15zł (na Wełnowiec płacę 13), bo to niedziela i nie wiem, czy nie włączy też potem innej strefy. A czas przejazdu zależy od godziny, bo jak się wbijesz w korki przedkoncertowe...Metalophil pisze:ile wyniesie mnie taxi z dworca PKP Katowice do Chorzowa i jak dlugo by jechała?
w Katowicach na głównym - jest znacznie bliżej niż z batorego w Chorzowiejajco pisze:Właśnie mam takie pytanie. Na której stacji trzeba wysiąść żeby było najbliżej. Wie ktoś coś o powrotnych pociągach od razu po koncercie?
taxowka??Metalophil pisze:a ja mam pytanie innego typu:
ja bym jednak se pojechal taryfa z pod stadionu na dworzec... bo pociag juz o 0:52, a niczym innym o tej porze sie tam chyba nie dojedzie, no a z buta mozna nie zdarzyc ;/
... AND JUSTICE FOR ALL !!!
Na taksówkę po koncercie małe szanse. Raz, że się prawdopodobnie nigdzie nie dodzwonisz, bo linie będą przeciążone (tak było po Metallice), a dwa - wszystkie taksy będą zajęte. Ale spoko, pewnie będą podstawione tramwaje pod sam dworzec.fl4k pisze:ja bym jednak se pojechal taryfa z pod stadionu na dworzec... bo pociag juz o 0:52, a niczym innym o tej porze sie tam chyba nie dojedzie, no a z buta mozna nie zdarzyc ;/
- Metalophil
- -#Moonchild

no tak, bo na dworcu w Katach bede dopiero o 11 a chce sie zalapac na opaske, a co do tej "przyjemnosci" to poznalem ją 28.11.03white pisze:taxowka??Metalophil pisze:a ja mam pytanie innego typu:
ile wyniesie mnie taxi z dworca PKP Katowice do Chorzowa i jak dlugo by jechała?raz, ze szkoda kasy, a dwa, ze nie poznasz tej przyjemnosci jazdy tramwajem z dziesiatkami fanow
Z Katosow pod stadion to raczej predzej dojedziesz tramwajem niz taksa. Przy odrobinie pecha taksa utknie w sporym korku i po ptokach
W druga strone to nie wiem - powinny jezdzic tramwaje jeszcze. A taksa wcale szybko nie bedzie. Jak zaczna ludzie z pod stadionu wjezdzac to tez sie zakorkuje wszystko
Co do ceny to pojecia nie mam bo taksowkami nie jezdzilem od dawna. To nie jest daleko, wiec nie powinno byc drogo 
W druga strone to nie wiem - powinny jezdzic tramwaje jeszcze. A taksa wcale szybko nie bedzie. Jak zaczna ludzie z pod stadionu wjezdzac to tez sie zakorkuje wszystko
-
Waldi....87
- -#Prowler

witam wszystkich!!!!!! jade z Krakowa pociągiem tylko nie wiem o której jest i którym jedzie najwięcej osób .... prosze was o kontakt pod numerem gg 3413635 piszcie kto jedzie pociągiem rano w niedziele i o której.. dzięki
IRON MAIDEN IS THE BEST :rocx
IRON MAIDEN IS THE BEST :rocx
-
Deleted User 1309
Mysle , ze duzo osób bedzie z Krakowa jechalo tym o 8.15 lub o 8.40 .
chyba w gre w chodzi tylko 8 15 i 9 z hakiem
bo o 8 40 jest intercity za jedyne 40 (50-55? nie pamietam) zlotych ;d
predzej to co jest w nawiasie
z reszta
na stronie pkp sa ceny ;p
bo o 8 40 jest intercity za jedyne 40 (50-55? nie pamietam) zlotych ;d
predzej to co jest w nawiasie
z reszta
na stronie pkp sa ceny ;p
Pijesz? Nie pisz.
-
Deleted User 1309
Tez faktbo o 8 40 jest intercity za jedyne 40 (50-55? nie pamietam) zlotych ;d
No ja też jadę z siostrą - albo 8.15 albo 9.30 (czy jakoś tak), ale raczej tym wcześniejszym - szybciej jedzieVansyk pisze:To tak... kto jedzie w niedziele rano (ok 8-9) pociagiem do Katow z Kraka?
Pewnie się stykniemy na dworcu - zobaczycie dwie flagi :rocx :rocx :rocx - The Number Of The Beat i Brave New World - to my!!!!
Up The Irons - jeszcze tylko 10 dni..!!!!!
nothing... just Maiden
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Szymon, mylisz sie, kolego:) Po Metallice mialem pociag o 0.52, kolezanka zapewniala, ze jest niedaleko, wiec ruszylo sie bez zadnego transportu. A pytalem wczesniej o taxi, a pan zaspiewal 50 zl. spod stadionu na dworzecSzymon pisze:Z Katosow pod stadion to raczej predzej dojedziesz tramwajem niz taksa. Przy odrobinie pecha taksa utknie w sporym korku i po ptokach![]()
W druga strone to nie wiem - powinny jezdzic tramwaje jeszcze. A taksa wcale szybko nie bedzie. Jak zaczna ludzie z pod stadionu wjezdzac to tez sie zakorkuje wszystkoCo do ceny to pojecia nie mam bo taksowkami nie jezdzilem od dawna. To nie jest daleko, wiec nie powinno byc drogo
Apropo dojazdu autokarem\pociagiem do Katowic. Na Mete jak jechalem (autokarem PKS) to byl drobny problem z korkami, na szczescie nie na tyle, zeby mi zapewnic spoznienie na vader czy slipknot. Ba! jeszcze sie pod barierke wepchnalem (nie na sektorze z opaskami, tylko dalej) naprzeciwko sceny!
Taksowka z katowic nie jest tak zle, i nie wychodzi drogo jadac w kilka osob.
Pan taksowkarz zawiozl nas szybko i bez zadnych problemow z korkami. Mimo, ze jechalismy przez centrum, okolice spodka. :beer
Taksowka z katowic nie jest tak zle, i nie wychodzi drogo jadac w kilka osob.
Pan taksowkarz zawiozl nas szybko i bez zadnych problemow z korkami. Mimo, ze jechalismy przez centrum, okolice spodka. :beer
-
Waldi....87
- -#Prowler

No to trzeba kupić kilka browarków do pociągu i potem jeszce coś pod stadionem i można ruszać.....
co Wy na to??