Dokładnie... Janicka zapytał się tylko dla żartów. "Dziękujemy" było naprawdę mocneDeleted User 804 pisze:Bruce dobrze wiedział że chodzi o FOTD a zapytał się Janicka dla żartów czy coś rozumie, a "dziękujemy" było puźniejSzymon pisze:Wlasnie ogladalem filmik z tego momentu i faktycznie tam slychac caly czas fear of the dark. Ja stalem przy barierce i przed gatka Bruce'a ludzie krzyczeli FOTD a brzmialo to jak fijoda (sam sie zastanawialem co ludzie krzycza) - i to wtedy Bruce sie zapytal Jana czy rozumie co my gadamy. Natomiast gdy powiedzial ze bez nas nie istnieja to zaczelo sie dlugie skandowanie "Dziekujemy" i z perspektywy miejsca w ktorym stalem to bylo najglosniejsze skandowanie wieczoru (nic z tylu tego nie przebilo) Po chwili Bruce usiadl na odsluchu i sie mocno dziwil o co biega, wiec ludzie zaczeli krzyczec "THANk YOU", ale slabiej i nie sadze zeby zespol to ztrozumial. Tak wiec mysle, ze po gatce Bruce'a nie mieli szans uslyszec, ze sie ludzie domagaja FOTD - bycmoze przed tak, ale skoro Bruce sie zapytal Jana czy nas rozumie tzn, ze chyba tez tego nie zczaili
Ktoś okłamał Nicka :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ktoś okłamał Nicka :)
-
wojtas_im
Pamiętam bardzo dobrze, że ludzie krzyczeli i "Fear Of The Dark", i "Dziękujemy!", bo sam się darłem :rocx
Ja przed gadką Bruce'a nie słyszałem "Dziękujemy", jedynie FOTD i od kilku osób, łącznie ze mną, "Maiden"... I też mi się wydawało, że to pytanie do Janicka to żart jest...
Po salutowaniu wszędzie było "Dziękujemy" i się zastanawiałem, czy oni to rozumieją...
A to "Thank you" strasznie cicho potem było... A słyszałem raczej ogół płyty, bo się wycofałem trochę do tyłu na bisy (mięśnie kręgosłupa mi padały po 6h ;/ - trzeba popracować nad kondycją podczas długiego stania na przyszły koncert, chociaż wątpię, żeby było 6h stania wtedy znów...
), a z tyłu było lepiej słychać ogół publiki - super wrażenie na Running Free... 
Boota jeszcze nie widziałem ani nie słyszałem, ale po lewej stronie wszyscy darliśmy gardła 'dziękujemy' i po chwili się zastanowiłem, bo ze środka lub tyłu słychać było fotd..nie ma to jak synchronizacja:p Jak Bruce usiadł na tym głośniku, to myślałem, że po prostu nie wiedzieli, co chcemy, żeby zagrali, albo załamał się, że na Early.. chcemy tego nieszczęsnego feara. Whatever..na running było zajebiście :rocx :solo
Aces High cpt. Dickinson!
No właśnie, ja też nic nie słyszałam.Mareq555 pisze:Ja stałem z prawej strony sceny i oge nawet przysiąc(nie jestem pewny czy tak to sie pisze) , że nie słyszałem(a i zarazem sam nie śpiewałem) żeby ktoś w moim otoczeniu to krzyczał więc też sie zdziwiłem że Nicko coś takiego napisał , no ale cóz może uległem chwilowemu zamroczeniu
.
Był ktoś z prawej strony i słyszał "Dziękujemy"?
Kurcze, a Steve stał z prawej wtedy...
Byłam z prawej strony i też nie słyszałam dziękujemy ani thank you, bo wszyscy się darli fear of the dark i moim zdaniem było to słychać bardzow wyraźnie.
*On his dying words he prays: Tell the world of Mystic Fest.
Ja stałem po prawej i słyszałemamaZona pisze:No właśnie, ja też nic nie słyszałam.Mareq555 pisze:Ja stałem z prawej strony sceny i oge nawet przysiąc(nie jestem pewny czy tak to sie pisze) , że nie słyszałem(a i zarazem sam nie śpiewałem) żeby ktoś w moim otoczeniu to krzyczał więc też sie zdziwiłem że Nicko coś takiego napisał , no ale cóz może uległem chwilowemu zamroczeniu
.
Był ktoś z prawej strony i słyszał "Dziękujemy"?
też byłem po prawej i słyszałem
ale to była tylko chwila i zaraz potem fear 
ja stalem na srodku mniej wiecej i pamietam ze w ktoryms momencie bylo "dziekujemy" ale generalnie przewazalo fotd
-
MissMadness
- -#Prodigal son

Stałam w pierwszym rzędzie pod Harrisem i z całych sił krzyczeliśmy "dzię-ku-je-my".amaZona pisze:Był ktoś z prawej strony i słyszał "Dziękujemy"?
Żadnego "thank you" nie słyszałam.
ludzie naprawde nie kumam calej tej z zadymy z fear of the dark i "dziekujemy"
. bruce doskonale slyszal co chcemy zeby zagrali i zazartowal mowiac "janick what is it? polish?" i jeszcze potem dodal to swoje "guys... girls"... jakby chcial powiedziec "dzieciaki kochamy was, ale wiecie, ze tego zagrac nie mozemy". w kazdym razie ja i chyba wszyscy ludzie, ktorzy obok mnie stali tak to odebrali. 
Zgadzam się...KiNiO666 pisze:ludzie naprawde nie kumam calej tej z zadymy z fear of the dark i "dziekujemy". bruce doskonale slyszal co chcemy zeby zagrali i zazartowal mowiac "janick what is it? polish?" i jeszcze potem dodal to swoje "guys... girls"... jakby chcial powiedziec "dzieciaki kochamy was, ale wiecie, ze tego zagrac nie mozemy". w kazdym razie ja i chyba wszyscy ludzie, ktorzy obok mnie stali tak to odebrali.
No ja nie wiem skad Ty taka interpretacje wyciagnales, ze chcial powiedziec - "dzieciaki kochamy was, ale wiecie, ze tego zagrac nie mozemy".KiNiO666 pisze:ludzie naprawde nie kumam calej tej z zadymy z fear of the dark i "dziekujemy". bruce doskonale slyszal co chcemy zeby zagrali i zazartowal mowiac "janick what is it? polish?" i jeszcze potem dodal to swoje "guys... girls"... jakby chcial powiedziec "dzieciaki kochamy was, ale wiecie, ze tego zagrac nie mozemy". w kazdym razie ja i chyba wszyscy ludzie, ktorzy obok mnie stali tak to odebrali.
Jak sie mamy bawic w interpretacje, a raczej nadinterpretacje to ja bym slowa " Guys...girls anybody in between..."
Sam takie odnioslem wrazenie co do publiki, ale jak widze te fragmenty video to nie chce mi sie wierzyc w roznice, jaka jest na nagraniu, a tym co ja slyszalem stojac w pierwszym rzedzie. No ale to jednak jest prawda - punkt widzenia zalezy od punktu....stania
Tak na prawde nie ma sie senu bawic w zgadywanie co uslyszal i co chcial powiedziec bo tego sie nigdy nie dowiemy....
co racja to racja, na wysokiej scenie zupelnie inaczej odbiera sie liczne skandowania publiki, ktore przeciez w takim miejscu jak stadion maja rozne zrodla (chodzi mi o miejsca skad sie zaczynaja krzyki
). w kazdym badz razie ton bruce'a naprawde przekonuje mnie do tego jak ja to zrozumialem. kurde, musze jeszcze obejrzec to na video i sie wypowiem 
a skad wyciagasz takie wnioski wogole? nie wyobrazam sobie, zeby w dzisiejszych czasach, przy takim poziomie nauczania jezyka w szkolach "wiekszosc" stadionu nie kumala co bruce do nich mowi.Szymon pisze:oczywiscie wiekszosc na stadionie i tak nie rozumie jezyka, wiec nawet nie zareagowala
Taa ludzie z j. polskim maja problemy, a co dopiero z angielski. Poza Goodnight, Hello, Poland, Great, Fvcking. How the fvck are you!! to te wywody malo kto rozumie. Oczywiscie duzo mozna sie domyslic, bo cos innego moze chciec wokalista grupy rockowej - trza krzyczec i juz. Jakby zaczal opowiadac o przepisie na karpia po jakiemus tam i dobrze to zaintonowal, tez by wszyscy z radoscia krzyczeli.
''Dziękujemy'' było głośne i najbardziej wyraźne, trwało dość długo, ten kto stał w tłumie słyszał to co darli ludziska koło niego, ja słyszałem ogół, panowie na scenie jak widać też.
KMFDM
tak, ja stalem z prawej w drugim/pierwszym rzedzie i sam sie wydzieralem ile moglemamaZona pisze:Był ktoś z prawej strony i słyszał "Dziękujemy"?
ja "dziekujemy" skandowałem chyba na koniec, po bisach jak juz sie sciemniało na scenie... a "fear of the dark" to skandowalismy kilkakrotnie...
- lonely soldier
- -#Charlotte

no a my w sektorach krzyczeliśmy najpierw ''Fear of the dark''razem z tymi z dołu a potem zaczeliśmy ''nucić'' melodie FOTD-było słychać?:D
UP THE IRONS!!!