DoD- zabezpieczenia-pytanko
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: DoD- zabezpieczenia-pytanko
Pożyczanie również jest zabronione. Jest to po prosu rozpowszechanianie płyty. ;D
Pożyczanie jest dozwolone tylko dla bliskich znajomych. Ale kto jest tymi bliskimi znajomymi juz ustawa nie precyzuje 
Ja bym tam nie negował tak od razu, zwłaszcza, że kolega z tego co pamiętam bawi się w te 'prawne klocki'.Majek pisze:BzduraJustin Credible pisze:i nie ma tam takiego przepisu
Poza tym co Wy się przejmujecie czy coś jest legalne czy nie? Prawo to w dużej mierze zbieranina kretyńskich, niedopracowanych przepisów, które i tak ludzie mają gdzieś. Nie kupujesz oryginału bo to jest legalne tylko dlatego, że chcesz.
KMFDM
-
ropuch
Dance ma wielkie G. a nie zadne zabezpieczenia, kazdy program to przegrywa 
Za to fajne jaja zrobili ludzie z Sony z Live At Budokan Ozzyego - kupilem oryginal ale nie zauwazylem naklejki "will not play on PC/MAC" - nie mam wiezy w pokoju i wszystkiego slucham przez PC, wiec musialem sobie spiracić oryginalna plytke, zeby moc jej sluchac, fajnie, nie ?
Za to fajne jaja zrobili ludzie z Sony z Live At Budokan Ozzyego - kupilem oryginal ale nie zauwazylem naklejki "will not play on PC/MAC" - nie mam wiezy w pokoju i wszystkiego slucham przez PC, wiec musialem sobie spiracić oryginalna plytke, zeby moc jej sluchac, fajnie, nie ?
Niekoniecznie spiraciłeś, można powiedzieć, że stworzyłeś kopię bezpieczeństwa.ropuch pisze:wiec musialem sobie spiracić oryginalna plytke, zeby moc jej sluchac, fajnie, nie ?
-
ropuch
moze byc i takthe_trooper pisze:Niekoniecznie spiraciłeś, można powiedzieć, że stworzyłeś kopię bezpieczeństwa.ropuch pisze:wiec musialem sobie spiracić oryginalna plytke, zeby moc jej sluchac, fajnie, nie ?
w kazdym badz razie musialem ja skopiowac, zeby nie musiec za kazdym razem chodzic do siostry do pokoju, zeby posluchac tej plyty
Te płytki Sony działają jak się im taki wewnętrzny pasek markerem zamaluje podobno...
Chociaż mi OST z SW Episode2 działał bez malowania... Słyszałem też, że jak się włoży płytkę i przytrzyma shift, żeby się sama nie uruchomiła, to też nie powinno być problemu, ale nie testowałem tego.
-
ropuch
slyszalem, ale nie chce ryzykowacTe płytki Sony działają jak się im taki wewnętrzny pasek markerem zamaluje podobno... Smile
to ja przetestujeMadril pisze:łyszałem też, że jak się włoży płytkę i przytrzyma shift, żeby się sama nie uruchomiła, to też nie powinno być problemu, ale nie testowałem tego.
IMHO, jak się użyje zmywalnego markera to nie ma ryzyka...ropuch pisze:slyszalem, ale nie chce ryzykowac
-
ropuch
nawet nie wiem jakiego markera mam
musze najpierw sprawdzic czy jest zmywalny ;P potem sie zobaczy 
Ja ją ripowalem audiograberem i sa takie male trzaski bo to jest na 128kb/s wiec nie bylo problemu . Tylko do audiograber trzeba sciagnac encodeka "lame" i wszystko bedzie ok :]
Poland We salute you !!!!! :]
ja ripowalem roznymi programami i w wiekszosci kopii byly przerwy w utworach ale trafilem na jakis program ktory sobie z tym poradzil chyba cd ex ale nie jestem pewien. a program sony do przerabiania w format atrac nie chcialo czytac doda