ale to jednak głos frontamana najbardziej rzutuje na wizerunek zespołu, nad brakiem Adriana na Prejerze i na Firze jakoś nikt tak nie rozpacza jak nad brakiem Bruca na dwóch kolejnych płytach...ThunderBird pisze: To on a nie Bruce jest i będzie najważniejszą osobą w Iron Maiden. Oczywiście Bruce też jest ważny ,ale to Steve od 30 lat żyje tą kapelą.
Pojedynek Gigantów Liczba Bestii vs. Siódmy Syn
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynek Gigantów Liczba Bestii vs. Siódmy Syn
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Też niktsyzygy pisze:ale to jednak głos frontamana najbardziej rzutuje na wizerunek zespołu, nad brakiem Adriana na Prejerze i na Firze jakoś nikt tak nie rozpacza jak nad brakiem Bruca na dwóch kolejnych płytach...
I Bruce i Maiden świetnie sobie radzili.
Oj trudna ankieta, trudna:)
Uwazam jednak ze Seventh Son Of A Seventh Son jest minimalnie lepszy od Numbera. Na 7 Synie nie dopatrzylem sie zadnych slabych punktow, kazda pisoenka jest swietna, natomiast na Numberze znalazly by sie ze 2 piosenki, ktore odstaja od reszty. Ale to jest oczywiscie tylko i wylacznie moje zdanie.
Uwazam jednak ze Seventh Son Of A Seventh Son jest minimalnie lepszy od Numbera. Na 7 Synie nie dopatrzylem sie zadnych slabych punktow, kazda pisoenka jest swietna, natomiast na Numberze znalazly by sie ze 2 piosenki, ktore odstaja od reszty. Ale to jest oczywiscie tylko i wylacznie moje zdanie.
Nie wiem dlaczego ale The Number Of The Beast kocham najbardziej. Mowie tu o płycie jako całości. Jednak ostatnimi czasy moj ulubiony kawałek Maidenow znajduje sie własnie na 7th Son'ie i jest nim własnie numer tytułowy:
Today is born the seventh one
Born of woman the seventh son
And he in turn of a seventh son
He has the power to heal
He has the gift of the second sight
He is the chosen one
So it shall be written
So it shall be done
Today is born the seventh one
Born of woman the seventh son
And he in turn of a seventh son
He has the power to heal
He has the gift of the second sight
He is the chosen one
So it shall be written
So it shall be done
Ja to kumam ;]ThunderBird pisze:Mi trudno wybrać lepszą ale jak już musze wybieram minimalnie Seventh Sona, w kategorii płyty heavy-metalowej wybrałbym Numbera,ale w kategori płyty Iron Maiden wybieram Seventh Sona, wiem pozornie wydaje sie to bez sensu,ale jednak dla mnie ma sens.
Dla mnie lepiej było na Somewhere In Time.ThunderBird pisze:najlepsza forma wokalna Bruca
I jedna i druga trochę mi sie przejadła 
a te Twoje Rajdy, Mastery i inne For All'e Ci się nie przejadłyBlood Brother pisze:I jedna i druga trochę mi sie przejadła
Dokładnie... Pozdzielam Twoje zdanie... Chociaż na 7th tez niczego sobieMiKi pisze:Dla mnie lepiej było na Somewhere In Time.
U mnie wygrywa zdecydowanie 7th son... Pomimo, że Number , jako pierwsza płyta z Dickinsonem jest świetna, a utworki są dojrzałe, to jednak nie przebiją 7th... Decyduje tu spójność utworów, ich klasa oraz The Evil That Men Do
[quote="Fear"][quote="MiKi"]The Evil That Men Do
[/quote]
łe tam ten tekst mnie źle nastraja , nie ma to jak Moonchild :rocx
łe tam ten tekst mnie źle nastraja , nie ma to jak Moonchild :rocx
Mi się jakoś The Evil przejadł najbardziej z całej płyty.... a Moonchild rośnie w siłę ostatnio :rocx Zresztą wolę The Evil z RiR 
-
Deleted User 1309
SSOASS , płyta praktycznie bez słabych punktów .( Na TNOTB mamy wprawdzie świetny HBTN ale np. słabiutki Gangland) , warstwa muzyczna głebsza i bardziej interesujaca oraz wciagajaca sluchacza niz ma to miejsce na TNOTB. Jako plus mozna zaliczyc tez to ze SSOASS jest konspekt alubmem i teksty piosenek sa ciekawsze dla odbiorcy niz ma to miejsce na zwyklym albumie.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Patrząc na wyniki powinienem zagłosowac na Numbera, ale to nie jest jeden z najlepszych albumów zespołu w przeiciwieństwie do Seventh Sona... Zresztą nie bedę powtarzał tych samych argumentów.
ja wolę numbera, może to sentyment, nie wiem. na 7th sonie trochę mi jednak brzmienie dokucza, a number ma kilka takich killerów że koniec świata
zresztą, nie będe wymyślał na siłę argumentów, po prostu bardziej mi się podoba!
Zdecydowanie Seventh Son...
No ba...
Toż wiadomo że z 7th niewielu może się równać...
Na pewno nie jakiś tam Numb of the Beast
Toż wiadomo że z 7th niewielu może się równać...
Na pewno nie jakiś tam Numb of the Beast
666 - The Number Of The H.I.N.C.!! \m/
Hell Yeah!Świnek69 pisze:PS Dla mnie najlepszą płytą IM i tak na zawsze pozostanie The X Factor.
Co do ankiety - może ogólnie rzecz biorąc, patrząc obiektywnie wybrałbym Siódmego... ale nie moge. Zbyt wielkim sentymentem darzę Numbera by go nie zaznaczyć - pierwszy raz słuchałem tego albumu na takiej starej, białej (lekko pożółkłej) MC. Jakość dźwięku była dosyć szumiasta (a jak!) ale komu by to wtedy przeszkadzało, ja miałem przecież sławetnego TNOTB w walkmanie. Słuchałem bez przerwy z otwartą z zachwytu japą.
KMFDM
zdecydowanie 7 syn (po jedynce najlepszy album Miaden)
SSOASS>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TNOTB
przepraszam bardzo....czemu jest taka ankieta... skoro BNW wygrał ..... z 666...coś mi tu smierdzi...
Ta ankieta powstała przed powstaniem konkursu