Komentarze do tematu recenzje

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Komentarze do tematu recenzje

Post autor: likipiki »

Matek pisze:a ja nie lubie za to recenzji gdzie każdy stara się ją napisać profesjonalnie. to chyba nie o to chodzi. ja bym raczej się skłaniał ku dość obszernej opinii własnej nt płyty. i te wątki historyczno biograficzne któe pojawiają się w każdej recenzji to nuda poprostu. może i są potrzebne ale tylko jak opisujemy jakąś neizbyt znaną płytę, to wtedy wypada coś wspomnieć o kapeli, historii itp. dla przykladu. w dziale reccenzje albumów maiden dużo się zdaża że początek jest prawie taki sam jak w każdej innej recenzji. notka historyczna, i to o czym wszyscy wiemy... porpostu chodzi mi o to żeby nie starać sie na siłe pisać 'profesjonalnie', szablonowo.

a co to znaczy pisać profesjonalnie? bo ja przykładowo nie mam zielonego pojęcia. notka historyczna to był jedynie przykład. Chodziło mi o to że nie trawię koszmarków typu:
bla bla bla - to siódmy utwóir na płycie. w środku wspaniała solówka. fajny tekst o kiosku na rogu. kult. 10/10

Mieliśmy wypisywać swoje opinie toteż pisze co mi się podoba a co nie, proste ;)

slayer pisze:'wolnosc artystyczna' , ale rowniez nie lubie takich recek. Bo Jednak uczucia, ktora lacza sie z muzyka przez nas przesluchana, moga zachecic 100 razy bardziej do albumu niz opis techniczny kazdego utworu po kolei . No, ale ograniczen nie robimy...
ja tam przecież nikogo ograniczać nie chcę. piszę tylko co mi się podoba, a co nie :P
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

no tak. dlatego napisalem. ograniczen nie robi pisac wedle uznania. ;)

i jeszcze jedno. jak przeczytacie recenzje i sie z czyms nie zgadzacie, chcecie skomentowac, lola strzelic ;). to quotujcie i wklejajcie tutaj. po to taki temat powstal. :]
w sumie logidzne. ale jakby ktos jeszcze nie zakumal to powtarzam :]

a jeszce apropo spisu tresci. jak wolicie - alfabetycznie czy numerami stron?

IMO alfabetycznie bedzie przejzysciej .. mysle.
Ostatnio zmieniony pn maja 15, 2006 4:11 pm przez slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Hehe, nie starczy miejsca na te komenty :) temat błyskawicznie rozrośnie się do setki albo i więcej ;) no ale zobaczymy co z tego wyjdzie, jestem jak najbardziej za :]

btw można dawać recenzje tych płyt, które zostały już opisane? bo w temacie o Nevermore był taki pomysł, żeby recki się nie powtarzały :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wrathchild_88 pisze:można dawać recenzje tych płyt, które zostały już opisane? bo w temacie o Nevermore był taki pomysł, żeby recki się nie powtarzały
ja bylbym za tym,ze moga sie powtarzac. zawsze to jakies dwa rozne poglady na plyte. :roll:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

No dokładnie
Wtedy jest podstawa do dyskusji
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja bym jeszcze proponował, że warto by było recenzje przepuścić przez Worda w celu wyeliminowania literówek :P ;)
oczywiście nie chce nikogo zmuszać, ani ograniczać ;) tak tylko sugeruję ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

A ja uważam ,że recki Ironów też powinny podchodzić do tematu w dziale Inne Zespoły, bo tutaj jest cholerne wchodzenie, i te recki innych kapel będą czytane, a w dziale recenzje płyt IM ,jest wchodzenie dużo,dużo niższe, i nasze recki płyt Iron praktycznie nie są czytane.

To tylko taka propozycja....
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

no to co za problem w spisie treści dać link do tamtych recek? ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

No już Slayer dał ,ale mam obawy ,że ludzie i tam nie będą tam chcieli wchodzić, no ale nic, w sumie nie ma co kombinować, niech zostanie jak jest.

Co sądzicie o mojej recenzji British Steel, troszke śmieszna :P , bo pisałem ją rok temu, ale nic nie poprawiałem ,żeby wyszło spontanicznie.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Slayer , wyprzedziłeś :P A co do działu, przecież jeszcze nic nie wiadomo. Acha i recenzje, najlepiej aby były trochę takie hm... Dłuższe ;]
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

co do recek IM, mysle,ze one i caly dzial z nimi jest o wiele bardziej widoczny niz paletajacy sie temat recenzje. link jakby co w nim jest.
Widac, widac. Kto bedzie chcial poczytac mysle,ze odnajdzie :)

Fear pisze: A co do działu, przecież jeszcze nic nie wiadomo
zobaczymy jak z tym wyjdzie ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

slayer pisze:zobaczymy jak z tym wyjdzie Wink
Miejmy nadzieję, że jednak będzie pozytywna decyzja odnośnie działu ;]
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

A skierował już ktoś jakąś propozycję do tych na górze? :>
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Przecież gdyby sprawa nie była przekazana i rozpatrywana to bym sie nawet nie odzywał teraz :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Fear pisze:A co do działu, przecież jeszcze nic nie wiadomo. Acha i recenzje, najlepiej aby były trochę takie hm... Dłuższe ;]
i tu się z Toba nie zgadzam. i to nie dlatego że wkleiłem moją opinię nt emotive, która długa nie jest. wcale długie nie znaczy dobre. czasami wręcz przeciwnie. to ma byc do czytania, a nie do omijania ;) nie wiem jak Ty ale jak ja chcę poczytać długą fachową recenzje to nie szukam jej na forum. tutaj interesują mnie Wasze opinie, Wasze odczucia. i tego tutaj bedę szukał. przynajmniej takie jest moje stanowisko. interesują mnie Wasze zdanie poprostu a nie długie 'profesjonalne' recenzje

Świnek>>>> specjalnie piszę 'profesjonalne' w tych '' ;) chodzi mi o to żeby nie były to szablony, trzymanie sie jakiś tam zasad recenzji, jakie można np znaleźć w różnych pismach. chodzi mi o styl wolny, o wyrażenie swojego stosunku do danego dzieła, ale tez nie chce 5 zdań na krzyż ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

herki pisze:Mogę tu wrzucić moje recenzje z działu "płyta tygodnia"?
pewnie że możesz, ja tak zrobiłęm i no problem :lol:
tylko jak o coś pytasz to pytaj tutaj, żeby tam zostal poprostu sam zbiór recenzji ;) właśnie wklejaj wszystki które napisałeś, im więcej tam będzie tym lepiej :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

i tu się z Toba nie zgadzam. i to nie dlatego że wkleiłem moją opinię nt emotive, która długa nie jest. wcale długie nie znaczy dobre. czasami wręcz przeciwnie. to ma byc do czytania, a nie do omijania Wink nie wiem jak Ty ale jak ja chcę poczytać długą fachową recenzje to nie szukam jej na forum. tutaj interesują mnie Wasze opinie, Wasze odczucia. i tego tutaj bedę szukał. przynajmniej takie jest moje stanowisko. interesują mnie Wasze zdanie poprostu a nie długie 'profesjonalne' recenzje
Mialem na myśli cos takiego, że osoba, która chce zamieścić reckę, nie może się ograniczać do paru zdań na temat danej płyty. Poza tym Jakby nie patrzeć, to każdy utówr wuzwala pewnie w kims jakieś emocje i warto by się tym wtedy podzielić [ jeslki się piszę reckę ] .
Matek pisze:Świnek>>>> specjalnie piszę 'profesjonalne' w tych '' Wink chodzi mi o to żeby nie były to szablony, trzymanie sie jakiś tam zasad recenzji, jakie można np znaleźć w różnych pismach. chodzi mi o styl wolny, o wyrażenie swojego stosunku do danego dzieła, ale tez nie chce 5 zdań na krzyż Wink
No tak. Tylko kto tutaj sie trzyma jakiś "szablonów" to nie wiem :P Nikt nie został szkolony w tym kierunku, a jaką drogę pisania recki wybiera się to już czysto indywidualna sprawa. Tylko tak jak mówie, raczej to nie powinno być 5 zdań na krzyż :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

dobra skończmy ten temat bo już sam sie zgubiłem w tym co miałem na myśli :lol:
niech każdy wrzuca swoje, takie jakie chce i w takim stylu jak mu pasują. komentowanie typu że np język ubogi chyba nie będze.

może warto żeby pozbierać swoje recenzje z innych tematów? co o tym sądzicie? pewnie kwestia byla już poruszana, coś mi się tak wydaje, heh ale co tam
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Matek pisze:komentowanie typu że np język ubogi chyba nie będze.
:shock:
Przecież to byłoby chamskie...
Matek pisze:dobra skończmy ten temat bo już sam sie zgubiłem w tym co miałem na myśli Laughing
:lol: Ok :laugh
Matek pisze:może warto żeby pozbierać swoje recenzje z innych tematów? co o tym sądzicie? pewnie kwestia byla już poruszana, coś mi się tak wydaje, heh ale co tam
Tak, temat był porszany. Ale wciąż czekamy na decyzję o ew. nowym dziale, i tam się cyknie wszystkie recki, jakie były w tematach o zespołach :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Fear pisze:Ale wciąż czekamy na decyzję o ew. nowym dziale
dla mnie bez niego mozna zyc. w dwoch tematach tez moze sie niezle rozwinac i dobrze poprowadzic. a wydaje mi sie,ze jak powstanie dzial "recenzje" to to nie bedzie juz takie fajne ;)
a tak przynajmniej dwa tematy beda pekac w szwach ;)
oczywiscie, nie obraze sie jak powstanie i udzielac sie bede... wiadomo.
:]

herki - > zmien linka do IMG od Metal Black. bo ten aktualny jest z metal-archives i nic nie widac ;]
ODPOWIEDZ