Mija rok od ostatniego koncertu Maiden w Polsce...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Mija rok od ostatniego koncertu Maiden w Polsce...

Post autor: Qba666 »

Chcialbym zeby pogoda byla taka jak wtedy :wink: No i chcialbym jeszcze raz uslyszec na zywo Remember Tomorrow i Phantom of the opera. :wink:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

S1MON pisze:
_Sand_man_ pisze:a jutro mam rocznice całodziennego powrotu do domu:).
a ja powrot autem Szymona, ktory chyba ciagle sie usmiecha na ta mysl :laugh
:D :lol: nic dodac nic ujac :)
Upiż
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Upiż »

Niestety nie był to dobry koncert. Nawet ten z 98 z Blaze'm na wokalu bardziej mi sie podobał. Ciekawi mnie tylko czy był to efekt słabszej dyspozycji zespołu tego dnia czy po prostu wina setlisty. Owszem fajnie było posłuchać kawałków których na normalnej trasie nie ma, jednak możliwe że po prostu zabrakło kilku hitów z późniejszego okresu. I dlatego zabrakło tej iskry. Teoria przegrała z praktyką i tyle:(

A z całego fastiwalu to najbardziej żal mi Kreatora za to jak został potraktowany przez dźwiękowców :evil:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Mi tam nic nie przeszkadzalo na tym koncercie.
Swietny klimat,Kapele dobrze dobrane(oprocz behemota), Naglosnienie dalo ciala ale Maiden poradzili sobie z tym calkiem dobrze.Jestem tylko zdziwiony frekwencja ale zdaje sie choc nie jestem pewnien ze w tym samym dniu Polska grala z jakas druzyna wiec to troche wyjasnia.Jednak i tak bylem zszokowany gdy podczas podrozy do Chorzowa(jak to mi powspominac :)) , stanelismy przy barze , a obok nas stanal bus z ktorego wytoczyl sie many i stwierdzil ze gwiazda wieczoru powinno byc Nightwish...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Myślę ,zę mimo wszystko może to była wina setlisty (trudno mówić o wnie). Wielu młodszych fanów zaczyna swoją przygodę najczęściej od nowym płyt wieć siła rzeczy nie są tak dobrze zaznajomieni z najstarszymi wydawnictwami Dziewicy
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Heh to krzyż na droge dla takich ludzi... Moja droga na IM obyła się bez żadnych przygód. Piwko i zimna woda żeby tylko przetrwać drogę (nie ma to jak bus na 15 osób bez klimatyzacji)
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Abstract pisze:Myślę ,zę mimo wszystko może to była wina setlisty (trudno mówić o wnie). Wielu młodszych fanów zaczyna swoją przygodę najczęściej od nowym płyt wieć siła rzeczy nie są tak dobrze zaznajomieni z najstarszymi wydawnictwami Dziewicy
set lista była całkiem w porządku. mnóstwo kawałków, które człowiek znał tylko z płyt studyjnych lub z koncertów na video, a tu mógł je usłyszeć na żywca. do formy muzyków również trudno mieć jakieś zastrzeżenia, porównując z innymi ich trasami w Polsce to grali jak zwykle. dla mnie to oprawa była po prostu marna, jak na stadion. jak sobie przypomnę koncert AC piorun DC w tym samym miejscu to IM wyglądali przy nich jak bardzo ale to bardzo ubodzy krewni z Bangladeszu :(:(
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Najslabiej na Mysticu wypadla publika. ALe to wina tego ze bylo za malo ludzi na tak duzy stadion i jakos sie to rozeszlo po kosciach. Dwa, ze pogoda jaka byla, a placic 15 zeta za butelke 1,5 l wody to przestepstwo i to dalo ludziom w kosc. Maiden zagralo calkiem dobry koncert. Z trzech na tej trasie jakie widzialem byl jednak najgorszy.
Paryz
Praga
Mystic
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

Szymon pisze:a placic 15 zeta za butelke 1,5 l wody to przestepstwo i to dalo ludziom w kosc
wy to bedziecie wspomina do smierci ta wode:P ale sie nie dziwie, rozboj w bialy dzien i zwyczajne zerowanie na spragnieniu ludzi. dobrze ,ze ja mialam wlasna;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a ja tam nie płąciłem tylko odkręcałem węże tym łajdakom i piłem kranówe :lol:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Matek pisze:a ja tam nie płąciłem tylko odkręcałem węże tym łajdakom i piłem kranówe :lol:
the same :twisted:
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Matek pisze:a ja tam nie płąciłem tylko odkręcałem węże tym łajdakom i piłem kranówe
jak to moj kolega powiedzial: mielismy wlasny kran:P, byl zaraz przy strazy. ale potem go niestety zamkneli :evil:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Opra_M pisze: ale potem go niestety zamkneli
kran czy kolegę ? :laugh
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Matek pisze:Opra_M napisał:
ale potem go niestety zamkneli

kran czy kolegę ?
kran :laugh bo ja bylam spragniona wody :lol:
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

ja byłem przezorny i najpierw wstąpiłem do hipermarketu po jakieś napłyny, wiedząc z doświadczenia że ceny picia na terenie obiektu będą z kosmosu i do tego jeszcze, mimo cen, kolejki. :P
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

mysmy mieli wode przed wejsciem na stadion, ale w obawie, ze zabiora sie wypilo i rozlalo po sobie :)

No a faktycznie pamietam, ze sie wode od strazakow bralo, tylko strasznie syfska byla. Z trzeciego obiegu :/ W ogole ludzie podziurawili waz w polowie, zeby sie dobrac do wody. I nie nazwalbym tego wandalizmem tylko aktem rozpaczy :/
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jak dla mnie był to w ogóle najsłabszy koncert Maiden na jakim byłem, a widziałem ich sporo. ;) To nie tyle wina samego zespołu co słabego nagłośnienia, sceny i w ogóle miejsca - Stadion Śląski nie za bardzo nadaje się na koncerty, a jeśli już to Maideni powinni przyjechać z pełnym zestawem stadionowym (takim jaki mieli w Paryżu czy Goteborgu), a nie z zestawem przeznaczonym na hale.
Ale i tak wspomnienia z koncertu oraz wydarzeń mu towarzyszących pozostają w mojej pamięci i są jak najbardziej pozytywne. :rocx
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

Jak do tej pory moj jedyny koncert. Swietnie sie bawilem, milo bylo stac w drugim rzedzie i obserwowac co wyrabia z gitara Janick. Maideni zagrali jak dla mnie bardzo dobry koncert, niestety, publika wokol mnie jakas dretwa byla ;/

Co do reszty wykonawcow: Kreator i Behemoth zmiazdzyli! Primal Fear dal dobry pod wzgledem technicznym koncert, niestety wszystko psul wokalista. Dragonforce malo ciekawy. Frontside i Nightwish przelezalem sobie z tylu plyty w okolicy sektorow ;)

Mimo wszystkich niedociagniec i mankamentow bardzo milo wspominam ten dzien. Na pewno pozostanie w mojej pamieci do konca zycia. Mam tez nadzieje ze bede mogl zobaczyc Maiden jak najszybciej, nie wazne czy w hali czy na stadionie.
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

szatanista pisze:Nightwish przelezalem sobie z tylu plyty w okolicy sektorow
no to podobnie jak ja:d mielismy tam maly piknik:D ( m.in.dozywianie sie ciasteczkami :lol: )
szatanista pisze:Mam tez nadzieje ze bede mogl zobaczyc Maiden jak najszybciej, nie wazne czy w hali czy na stadionie.
no własnie :rocx
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

hmmm, z jakas dziewczyna z Olkusza zamienialem sie opaskami (ona miala czarna a nie chciala wchodzic do sektora), to nie bylas Ty? :>
ODPOWIEDZ