Mija rok od ostatniego koncertu Maiden w Polsce...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mija rok od ostatniego koncertu Maiden w Polsce...
Chcialbym zeby pogoda byla taka jak wtedy
No i chcialbym jeszcze raz uslyszec na zywo Remember Tomorrow i Phantom of the opera. 
S1MON pisze:a ja powrot autem Szymona, ktory chyba ciagle sie usmiecha na ta mysl :laugh_Sand_man_ pisze:a jutro mam rocznice całodziennego powrotu do domu:).
Niestety nie był to dobry koncert. Nawet ten z 98 z Blaze'm na wokalu bardziej mi sie podobał. Ciekawi mnie tylko czy był to efekt słabszej dyspozycji zespołu tego dnia czy po prostu wina setlisty. Owszem fajnie było posłuchać kawałków których na normalnej trasie nie ma, jednak możliwe że po prostu zabrakło kilku hitów z późniejszego okresu. I dlatego zabrakło tej iskry. Teoria przegrała z praktyką i tyle:(
A z całego fastiwalu to najbardziej żal mi Kreatora za to jak został potraktowany przez dźwiękowców
A z całego fastiwalu to najbardziej żal mi Kreatora za to jak został potraktowany przez dźwiękowców
-
Deleted User 1499
Mi tam nic nie przeszkadzalo na tym koncercie.
Swietny klimat,Kapele dobrze dobrane(oprocz behemota), Naglosnienie dalo ciala ale Maiden poradzili sobie z tym calkiem dobrze.Jestem tylko zdziwiony frekwencja ale zdaje sie choc nie jestem pewnien ze w tym samym dniu Polska grala z jakas druzyna wiec to troche wyjasnia.Jednak i tak bylem zszokowany gdy podczas podrozy do Chorzowa(jak to mi powspominac
) , stanelismy przy barze , a obok nas stanal bus z ktorego wytoczyl sie many i stwierdzil ze gwiazda wieczoru powinno byc Nightwish...
Swietny klimat,Kapele dobrze dobrane(oprocz behemota), Naglosnienie dalo ciala ale Maiden poradzili sobie z tym calkiem dobrze.Jestem tylko zdziwiony frekwencja ale zdaje sie choc nie jestem pewnien ze w tym samym dniu Polska grala z jakas druzyna wiec to troche wyjasnia.Jednak i tak bylem zszokowany gdy podczas podrozy do Chorzowa(jak to mi powspominac
Myślę ,zę mimo wszystko może to była wina setlisty (trudno mówić o wnie). Wielu młodszych fanów zaczyna swoją przygodę najczęściej od nowym płyt wieć siła rzeczy nie są tak dobrze zaznajomieni z najstarszymi wydawnictwami Dziewicy
Heh to krzyż na droge dla takich ludzi... Moja droga na IM obyła się bez żadnych przygód. Piwko i zimna woda żeby tylko przetrwać drogę (nie ma to jak bus na 15 osób bez klimatyzacji)
set lista była całkiem w porządku. mnóstwo kawałków, które człowiek znał tylko z płyt studyjnych lub z koncertów na video, a tu mógł je usłyszeć na żywca. do formy muzyków również trudno mieć jakieś zastrzeżenia, porównując z innymi ich trasami w Polsce to grali jak zwykle. dla mnie to oprawa była po prostu marna, jak na stadion. jak sobie przypomnę koncert AC piorun DC w tym samym miejscu to IM wyglądali przy nich jak bardzo ale to bardzo ubodzy krewni z BangladeszuAbstract pisze:Myślę ,zę mimo wszystko może to była wina setlisty (trudno mówić o wnie). Wielu młodszych fanów zaczyna swoją przygodę najczęściej od nowym płyt wieć siła rzeczy nie są tak dobrze zaznajomieni z najstarszymi wydawnictwami Dziewicy
Najslabiej na Mysticu wypadla publika. ALe to wina tego ze bylo za malo ludzi na tak duzy stadion i jakos sie to rozeszlo po kosciach. Dwa, ze pogoda jaka byla, a placic 15 zeta za butelke 1,5 l wody to przestepstwo i to dalo ludziom w kosc. Maiden zagralo calkiem dobry koncert. Z trzech na tej trasie jakie widzialem byl jednak najgorszy.
Paryz
Praga
Mystic
Paryz
Praga
Mystic
wy to bedziecie wspomina do smierci ta wode:P ale sie nie dziwie, rozboj w bialy dzien i zwyczajne zerowanie na spragnieniu ludzi. dobrze ,ze ja mialam wlasna;)Szymon pisze:a placic 15 zeta za butelke 1,5 l wody to przestepstwo i to dalo ludziom w kosc
a ja tam nie płąciłem tylko odkręcałem węże tym łajdakom i piłem kranówe 
the sameMatek pisze:a ja tam nie płąciłem tylko odkręcałem węże tym łajdakom i piłem kranówe
jak to moj kolega powiedzial: mielismy wlasny kran:P, byl zaraz przy strazy. ale potem go niestety zamkneliMatek pisze:a ja tam nie płąciłem tylko odkręcałem węże tym łajdakom i piłem kranówe
kran czy kolegę ? :laughOpra_M pisze: ale potem go niestety zamkneli
kran :laugh bo ja bylam spragniona wodyMatek pisze:Opra_M napisał:
ale potem go niestety zamkneli
kran czy kolegę ?
ja byłem przezorny i najpierw wstąpiłem do hipermarketu po jakieś napłyny, wiedząc z doświadczenia że ceny picia na terenie obiektu będą z kosmosu i do tego jeszcze, mimo cen, kolejki. 
mysmy mieli wode przed wejsciem na stadion, ale w obawie, ze zabiora sie wypilo i rozlalo po sobie 
No a faktycznie pamietam, ze sie wode od strazakow bralo, tylko strasznie syfska byla. Z trzeciego obiegu :/ W ogole ludzie podziurawili waz w polowie, zeby sie dobrac do wody. I nie nazwalbym tego wandalizmem tylko aktem rozpaczy :/
No a faktycznie pamietam, ze sie wode od strazakow bralo, tylko strasznie syfska byla. Z trzeciego obiegu :/ W ogole ludzie podziurawili waz w polowie, zeby sie dobrac do wody. I nie nazwalbym tego wandalizmem tylko aktem rozpaczy :/
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jak dla mnie był to w ogóle najsłabszy koncert Maiden na jakim byłem, a widziałem ich sporo.
To nie tyle wina samego zespołu co słabego nagłośnienia, sceny i w ogóle miejsca - Stadion Śląski nie za bardzo nadaje się na koncerty, a jeśli już to Maideni powinni przyjechać z pełnym zestawem stadionowym (takim jaki mieli w Paryżu czy Goteborgu), a nie z zestawem przeznaczonym na hale.
Ale i tak wspomnienia z koncertu oraz wydarzeń mu towarzyszących pozostają w mojej pamięci i są jak najbardziej pozytywne. :rocx
Ale i tak wspomnienia z koncertu oraz wydarzeń mu towarzyszących pozostają w mojej pamięci i są jak najbardziej pozytywne. :rocx
-
szatanista
- -#Long distance runner

Jak do tej pory moj jedyny koncert. Swietnie sie bawilem, milo bylo stac w drugim rzedzie i obserwowac co wyrabia z gitara Janick. Maideni zagrali jak dla mnie bardzo dobry koncert, niestety, publika wokol mnie jakas dretwa byla ;/
Co do reszty wykonawcow: Kreator i Behemoth zmiazdzyli! Primal Fear dal dobry pod wzgledem technicznym koncert, niestety wszystko psul wokalista. Dragonforce malo ciekawy. Frontside i Nightwish przelezalem sobie z tylu plyty w okolicy sektorow
Mimo wszystkich niedociagniec i mankamentow bardzo milo wspominam ten dzien. Na pewno pozostanie w mojej pamieci do konca zycia. Mam tez nadzieje ze bede mogl zobaczyc Maiden jak najszybciej, nie wazne czy w hali czy na stadionie.
Co do reszty wykonawcow: Kreator i Behemoth zmiazdzyli! Primal Fear dal dobry pod wzgledem technicznym koncert, niestety wszystko psul wokalista. Dragonforce malo ciekawy. Frontside i Nightwish przelezalem sobie z tylu plyty w okolicy sektorow
Mimo wszystkich niedociagniec i mankamentow bardzo milo wspominam ten dzien. Na pewno pozostanie w mojej pamieci do konca zycia. Mam tez nadzieje ze bede mogl zobaczyc Maiden jak najszybciej, nie wazne czy w hali czy na stadionie.
no to podobnie jak ja:d mielismy tam maly piknik:D ( m.in.dozywianie sie ciasteczkamiszatanista pisze:Nightwish przelezalem sobie z tylu plyty w okolicy sektorow
no własnie :rocxszatanista pisze:Mam tez nadzieje ze bede mogl zobaczyc Maiden jak najszybciej, nie wazne czy w hali czy na stadionie.
-
szatanista
- -#Long distance runner

hmmm, z jakas dziewczyna z Olkusza zamienialem sie opaskami (ona miala czarna a nie chciala wchodzic do sektora), to nie bylas Ty? :>