Growl / ulubieni wokaliści death metalowi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Growl / ulubieni wokaliści death metalowi
ja tam wole wokal a'la hevy metal 
już nie mam tu najwięcej postów

- Elevatorman
- -#Clansman

nie wiem ale w gorgorocie mi sie on podoba 
racja racja. darcie ryja cool jestlikipiki pisze:a ja tak w sumie myślę, że growl to jednak nudnawy jest. wolę darcie ryja.
szatan, czarne msze, zjemy cota 

to chyba growl a nie darcie ryja.Szajba pisze:szatan, czarne msze, zjemy cota
jajobciętus tzwSzajba pisze:ja tam wole wokal a'la hevy metal
- likipiki
- -#Lord of the flies

eeee... nie. po prostu rozpierdol.Szajba pisze:szatan, czarne msze, zjemy cota Twisted Evil
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Stormshield
- -#Moonchild

Zależy. Jak słyszę niektórych to szlag mnie trafia (ala Rhapsody/Hammerfall)Szajba pisze:ja tam wole wokal a'la hevy metal
- Elevatorman
- -#Clansman

ja na sam wyraz hammerfall wybucham śmiechem
i ogólnie u nas w klasie hammerfall to symbol takiego kiczu i mega lola 
-
Stormshield
- -#Moonchild

Tak jest.Elevatorman pisze:hammerfall to symbol kiczu
Peter na Morbid Reich, Ultimate Incantations i De Profundis miał bardzo dobry wokal, później miał przebłyski na Litany, a potem coraz gorzej.
Ja UWIELBIAM wręcz wokal Paula z Pandemonium. Niby nic szczególnego, ale na Ancient Catatonia czy Delivri on mnie po prostu WGNIATA w ziemię. Niesamowicie głęboki i taki "od serca" growl. Coś niesamowitego. Dalej... No lubię Fischera z CC mimo iż wszyscy bluźnią na niego i krzyczą, że Barnes lepszy. Barnes również ma rewelacyjny głos, ale Rybak ma większe możliwości i umiejętności z tego co słyszę. Dalej Eric Catler z Autopsy - fantastischen growling. Z klasyków oczywiście nie mogę pominąć Johna Tardy'ego i Chucka Schuldinera [na Screm Bloody Gore oczywiście
]. Dalej to Świerszczu z Yatteringa, ale on chyba na przesterze leci. W każdym bądź razie na płytach jego wokal brzmi fantastycznie. Z moich ulubionych jeszcze wymienić mogę Nattefrosta, Attilę, Deada, kolesia z Summoning którego nie znam imienia i łoczywizm Vincenta z Morbid Angel.
W sumie wsio, skoncentrowałem się głównie na mistrzach tego typu śpiewu, ale cóż począć. Polecam Pandemonium o ile ktoś nie zna [a mam nadzieje że wszyscy znają].
Aha - podciągam niektóre blackowe wokale pod growl [z wymienionych przeze mnie i tak Nattefrost i Dead growlują, ale Attila i Summoning_voc już nie, ale i tak ich tu wciskam].
Ja UWIELBIAM wręcz wokal Paula z Pandemonium. Niby nic szczególnego, ale na Ancient Catatonia czy Delivri on mnie po prostu WGNIATA w ziemię. Niesamowicie głęboki i taki "od serca" growl. Coś niesamowitego. Dalej... No lubię Fischera z CC mimo iż wszyscy bluźnią na niego i krzyczą, że Barnes lepszy. Barnes również ma rewelacyjny głos, ale Rybak ma większe możliwości i umiejętności z tego co słyszę. Dalej Eric Catler z Autopsy - fantastischen growling. Z klasyków oczywiście nie mogę pominąć Johna Tardy'ego i Chucka Schuldinera [na Screm Bloody Gore oczywiście
W sumie wsio, skoncentrowałem się głównie na mistrzach tego typu śpiewu, ale cóż począć. Polecam Pandemonium o ile ktoś nie zna [a mam nadzieje że wszyscy znają].
Aha - podciągam niektóre blackowe wokale pod growl [z wymienionych przeze mnie i tak Nattefrost i Dead growlują, ale Attila i Summoning_voc już nie, ale i tak ich tu wciskam].
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 11:06 pm przez herki, łącznie zmieniany 1 raz.
rapsodi to wiekszy kicz 

mistrz wokal, ale nadmistrz strójherki pisze:łoczywizm Vincenta z Morbid Angel.
Nadmistrz strój to ma Adam z Hate. Niestety nie mogę znaleźć żadnych zdjęć prezentujących całą jego sukienkę z występu przed Destruction. Myślałem, że jebnę na plecy jak go zobaczyłem.miki pisze:mistrz wokal, ale nadmistrz strójherki pisze:łoczywizm Vincenta z Morbid Angel.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Koleś z Hate wygląda przekomicznie, ale trzeba przyznać, że potrafi growlować i to jeszcze w taki sposób, że rozumie się tekst ze słuchu.
kurde zapomniałem o Vincencie. zaraz za michaelem. aż ciary mi przechiły jak go pierwszy raz słuchałem
- Elevatorman
- -#Clansman

dla mnie hammerfall...Szajba pisze:rapsodi to wiekszy kicz Razz
-
Stormshield
- -#Moonchild

Oba to syf i nie ma co się nad nimi rozwodzić.Elevatorman pisze:dla mnie hammerfall...Szajba pisze:rapsodi to wiekszy kicz Razz
Kiedyś robił na mnie wrażenie, teraz już nie. Na Anaclasis nie pokazał NIC ciekawego a propo wokali.Stormshield pisze:Koleś z Hate wygląda przekomicznie, ale trzeba przyznać, że potrafi growlować i to jeszcze w taki sposób, że rozumie się tekst ze słuchu.
to chyba wlasnie ta nazwaStormshield pisze: nazwa na blackowy skrzek.
wedle orientacji m, a ponoc DM jest dla twardzieli hehe ;]miki pisze:ale nadmistrz strój
ktore sa po prostu dobreherki pisze:Na Anaclasis nie pokazał NIC ciekawego a propo wokali.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Mikael Åkerfeldt, Nergal i Angela Gossow