Jak z perspektywy czasu oceniasz A Matter Of Life And Death?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Re: Jak z perspektywy czasu oceniasz A Matter Of Life And Death?
Ja, Cygan i vBrand daliśmy 6, a przy 6 są tylko dwa głosy xD Prosimy o szczerość.. 
może ktoś dał 6,5 i zaookrąglił do 7 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Nie ma tak...nie wolno! 
To po co jest demokracja

8 i to się nie zmieniło od początku. Dobrą stroną tego albumu jest jednorodna stylistyka. Tego chciałem przed wydaniem albumu i to dostałem. Utwory takie jak Brighter, Pilgrim, FTGGOG, Lord of Light czy Legacy podobają mi się nawet bardzo. Brighter, Lord of Light i the legacy są nawet bardzo oryginalne jak na twórczość Maiden. Za to duży plus. Negatywną stroną tego albumu jest niestety brak wypaśnych solówek. Postawili tytaj bardziej na riffy, ale solówki są jakby najbardziej charakterystyczą cechą tego zespołu i tutaj jest ich jak na lekarstwo. Oczywiście są lepsze albumy jak np. Number, POM, SIT, SSOASS i może BNW ale są też gorsze - NPFTD, FOD, X-Factor czy Virtual XI. Ogólnie bardzo przyzwoity album Dziewicy, który jest jakby trochę inny od reszty, co się chwali. Z przyjemnością go słucham czasami.
Waham sie miedzy 8 a 9. Lepiej niedocenic niz przecenic. Osemeczka (albumem prawie idealnym byl dla mnie SiT, a Amoladowi daleko do niego).
10 - razem z BNW są to najlepsze albumu IM.
Odważna decyzjaSiódmySyn pisze:10 - razem z BNW są to najlepsze albumu IM.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Ja nie pamiętam co dałem albo 6, 7 lub 8. Ale oceniam na 6ironek_48 pisze:Ja, Cygan i vBrand daliśmy 6, a przy 6 są tylko dwa głosy xD Prosimy o szczerość..
ale wlasnavyrus pisze:Odważna decyzjaSiódmySyn pisze:10 - razem z BNW są to najlepsze albumu IM.
Bardzo słaba 8, czyli 7+, czyli 7 
4 daję, bo mnie w ogóle do niej nie ciągnie. Taki średniak. Słucham tylko Different World pocinając w gierkę na oficjalnej.
-
TheXFactor
Ja nadal oceniam ją najwyżej, dzisiaj dalej słucham ją z wielką przyjemnoscia i zafascynowaniem 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

''A Matter Of Life And Death" to spektakl, do którego trzeba dojrzeć. Nie następuje to od razu. Ale dzisiaj mogę już powiedzieć, że ''AMOLAD" zasługuje na najwyższą notę. Świetne riffy, rewelacyjne solówki, perkusyjna żonglerka, niesamowite partie wokalne i rozpaczliwa, gorzka warstwa liryczna - to czyni ten album wyjątkowym! Nie wiem jeszcze napewno, który utwór według mnie jest najlepszy. Dziś jest to ''Reincarnation Of Benjemin Breeg", za znakomity tekst i super riff...
:rocx
:rocx
Nemesis...as one we stand!!
-
Deleted User 1499
Mocna 9.Po dluzszej przerwie postanowilem cala odsluchac i wrazenie nadal sa zachwycajace.
za malo czasu uplynelo zeby cokolwiek pisac na the x factor kazdy wieszal psy a z biegiem czasu broni sie swietnie,slucha sie jej dobrze,narazie tylko opener mi nie wchodzi
Trzeba było tak od razuCygan pisze:Ja nie pamiętam co dałem albo 6, 7 lub 8. Ale oceniam na 6ironek_48 pisze:Ja, Cygan i vBrand daliśmy 6, a przy 6 są tylko dwa głosy xD Prosimy o szczerość..![]()
Ja mam takie same zdanie. Nie odpowiada mi tylko czasem wokal i forma Dave'a. Ni by wszystko ok ale dałem niską ocenę bo do tej płyty mnie nie ciągnie.Dani Filth pisze:''A Matter Of Life And Death" to spektakl, do którego trzeba dojrzeć. Nie następuje to od razu. Ale dzisiaj mogę już powiedzieć, że ''AMOLAD" zasługuje na najwyższą notę. Świetne riffy, rewelacyjne solówki, perkusyjna żonglerka, niesamowite partie wokalne i rozpaczliwa, gorzka warstwa liryczna - to czyni ten album wyjątkowym! Nie wiem jeszcze napewno, który utwór według mnie jest najlepszy. Dziś jest to ''Reincarnation Of Benjemin Breeg", za znakomity tekst i super riff...