Dimmu Borgir
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dimmu Borgir
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
El Dorado
Pociućkaj smoczekslayer pisze:tłusty cienki bolek.
LoL, widziałem to. I jakoś bardziej miażdżące niż Baker to to nie jest. Oczywiście Dave jest legendą ale Baker cieniasem nie jest. IMO.patrz na to: http://www.youtube.com/watch?v=vQpIpy1xU74
Ale Hellhammer bije na głowę Bakera, i jest tylko troszkę słabszy od Dave'a.Tobink pisze:Oczywiście Dave jest legendą ale Baker cieniasem nie jest.
Baker to jak marionetka na tym klipie, Dave to wirtuozeria.Tobink pisze: jakoś bardziej miażdżące niż Baker to to nie jest
Jasne tez, ze inny rodzaj grania. Ale wiesz, Dave bardzo duzo zagrywek ma z czysto jazzowego grania z Zornem chociazby, feeling ma lepszy, a ten to napierdlaa. Nie mowie, ze zle , bo perkusja w DB zawsze byla ok. Ale z Matim sie zgodze, ze na ostatnim albumie jest najlepsza.
Bo zasiada za nią najlepszy perkusista DB w historii. A i takie pytanko mam, Hellhammer pojedzie też z nimi w trasę, czy tylko wzięli go do nagrania albumu?slayer pisze:Ale z Matim sie zgodze, ze na ostatnim albumie jest najlepsza.
... wczoraj otrzyamłem przesyłkę z nowym albumem DIMMU BORGIR - powoli album coraz bardziej mi się podoba aczkolwiek w porównaniu z "Death Cult Armageddon" jest .... nieeeeeeeee słabszy pewnie nie jest ale jednak "DCA" mocniej kopie po mordzie niż "In Sorte Diaboli" choć najnowszy album jest naprawdę równy i zdecydowanie surowszy w swej strukturze i aranżacjach niż "DCA" przez co może nawet uboższy to i tak stoi na równie wysokim poziomie ale ... przyznam szczerze że na początku także miałem mieszane uczucia ... tymczasem choć szczena nie opadła jestem zadowolony z tej płyty. :rocx
Słuchajcie, słuchajcie, mam pytanie. Kolega zaczyna przygodę z Dimmu Borgir i nie wiem zbytnio od jakiego albumu mu polecić zapoznawanie się z tą kapelą. Myslę ,że najnowszy album nie jest najlepszym pomysłem. A co Wy na to ?
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

''Stormblast 2005". Jest i klimat i rzeźnia i 666.Abstract pisze:Słuchajcie, słuchajcie, mam pytanie. Kolega zaczyna przygodę z Dimmu Borgir i nie wiem zbytnio od jakiego albumu mu polecić zapoznawanie się z tą kapelą. Myslę ,że najnowszy album nie jest najlepszym pomysłem. A co Wy na to ?
Poza tym z prespektywy kilkunastu przesłuchań stwierdzam, że ''In Sorte Diaboli" to płyta REWELACYJNA!
Nemesis...as one we stand!!
... osobiście poleciłbym "Enthrone Darkness Triumphant" :rocx
-
El Dorado
Puritanical Euphoric... albo For All Tid.Abstract pisze:Słuchajcie, słuchajcie, mam pytanie. Kolega zaczyna przygodę z Dimmu Borgir i nie wiem zbytnio od jakiego albumu mu polecić zapoznawanie się z tą kapelą. Myslę ,że najnowszy album nie jest najlepszym pomysłem. A co Wy na to ?
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Stormblast, ale nie 2005.Dani Filth pisze:Stormblast 2005
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

http://youtube.com/watch?v=JXLs18JviIE
http://youtube.com/watch?v=sTCLt9_xymQ& ... ed&search=
Making of the album "In Sorte Diaboli"
http://youtube.com/watch?v=sTCLt9_xymQ& ... ed&search=
Making of the album "In Sorte Diaboli"
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Mam nadzieje, że nie zabrzmi to jak reklama: KUPUJCIE NOWEGO MYSTIC ARTA!! 
A niby czemu?
Jest tylko artykuł o Dimmu i nic poza tym w tym artykule nie ma:P
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Ale mnię się satanistycznie podoba
Jest też świetny artykuł o kocie Behemocie.
Był może kiedyś w MA jakiś większy artykuł o Cradle Of Filth? 
Jak kupuję regularnie od stycznie 2005 to chyba nic nie pamiętam. Jedynie relacja z koncertu i jedna strona o premierze płyty.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Chamyvyrus pisze:Jak kupuję regularnie od stycznie 2005 to chyba nic nie pamiętam. Jedynie relacja z koncertu i jedna strona o premierze płyty.
Wreszcie przesłuchałem bonusowy track ''The Ancestral Fever". REWELACJA!! Ciężki, progresywny i powykręcany. A pod względem wokalu to najlepszy utwór z ''In Sorte Diaboli"! Słuchajmy Dimmu Borgir, póki nie jest zakazany!